Inspiratie

Tips voor een goede, slimme thuiswerkplek

Heb jij een fijne werkkamer of werkhoek voor jezelf ingericht?

Steeds meer mensen werken vanuit huis: de flexibele werkgever ziet er heil in en de ZZP’er heeft vaak een kantoor aan huis. Helaas zitten we nog te vaak aan de keukentafel, op de bank of achter een klein, laag bureautje van puberzoon of dochter te typen en telefoneren. Dat kan beter!

De basis: stoel, bureau, licht

Werken kan altijd en overal. Een paar uur aan de eettafel werken, is natuurlijk niet direct een probleem. Maar als je structureel flex-werkt of een ZZP’er bent, is het verstandig om een goede thuiswerkplek in te richten. De basis is simpel. Een goede werkplek bestaat uit een comfortabele stoel die voldoende steun biedt, een stevige tafel en de juiste verlichting.

Voor een goede tafel en bureaustoel kun je terecht bij winkels als Leen Bakker, Montèl en Hoogenboezem Meubelen in De Bossche Woonboulevard. Kies voor een comfortabele stoel van duurzaam materiaal om nog jaren te genieten van jouw goede thuiswerkplek.

Basis voor een thuiswerkplek

Lichtplan voor de werkkamer

Een interieur staat of valt met verlichting. Het lichtplan in jouw werkkamer vergt meer aandacht dan de verlichting in jouw slaapkamer. Je kiest voor basisverlichting om de hele kamer of werkhoek van licht te voorzien en functionele verlichting gericht op jouw bureau of werkplek om je werk beter te kunnen doen. Laat je adviseren of ontdek zelf welke lichtbronnen geschikt zijn voor jouw thuiswerkplek, kom naar Trendhopper of Kwantum bij De Bossche Woonboulevard. Tip: zorg ook voor natuurlijk lichtinval. Bij voorkeur zit het raam aan de zijkant van je werkplek, wat beter is dan voor of achter je scherm.

Verlichting werkkamer


Kies voor je eigen stijl

Een voordeel van een werkplek aan huis? Dat is de vrije keuze in inrichting en styling. Er zijn geen collega’s die beginnen te steigeren als je een plant, fotolijst of hip interieuraccessoire naar eigen smaak aanschaft. Dus tover die zolderkamer, logeerkamer of hobbykamer om tot een stylish home office: helemaal on-trend – en richt de kamer verder in met een mooie wandkast voor jouw administratie. Want opbergruimte is onmisbaar in jouw kantoor aan huis!

Een houten dressoir, zelf samengestelde opbergcombinatie of een hippe boekenkast tot aan het plafond zijn prachtige alternatieven op de metalen archiefkast op een kantoor. Neem een kijkje bij Hoogenboezem Meubelen of Pronto Wonen. Leuke opbergdozen voor jouw administratie vind je bij JYSK of Leen Bakker.

Je eigen stijl thuiswerkplek

Kies de juiste kleur

Kleuren beïnvloeden jouw humeur, creativiteit en productiviteit. Dus kies een toffe kleur op de muur die bij je past en je niet in je werk stoort. Groen en blauw hebben een kalmerende uitstraling, geel stimuleert de creativiteit en paars is goed voor jouw concentratie. Ga zelf op onderzoek uit of laat je adviseren bij de Praxis of Kwantum!

Houd jij het liever bij witte muren? Een toffe gallery wall met prints in jouw lievelingskleuren maakt jouw werkkamer helemaal af. Bonus: het is mogelijk om de prints om de zoveel tijd om te wisselen om jouw interieur fris en up-to-date te houden.

Kleuren thuiswerkplek
Opgeruimd staat netjes

De keerzijde van een thuiswerkplek? Als je bureau niet in de woonkamer staat, is de noodzaak om jouw werkplek op te ruimen ook minder aanwezig. Een opgeruimd bureau ziet er een stuk mooier uit én een georganiseerde werkplek zorgt ervoor dat je veel efficiënter werkt. Dus schaf een goede kast aan, verschillende opbergdozen voor oude administratie en een prullenbak voor oud papier. Ook jouw stationary – notitieblok, pennen, nietmachines, plakband – hoort een plekje te krijgen: binnen handbereik, maar wel in tof doosje of bakje.

Opgeruimde thuiswerkplek

Wil jij efficiënt werken in een omgeving die je creativiteit en productiviteit boosten? Dan is het tijd om je thuiswerkplek een upgrade te geven! Kom inspiratie op doen in De Bossche Woonboulevard!

Doe ook inspiratie op in onze blog over hoe je jouw ideale studeerkamer of werkplek kunt inrichten!