Inspiratie

5 ideeën voor leuke kerstversiering in huis!

Aan de slag met kerstversiering in huis? Wij delen 5 ideeën!

Het is bijna tijd om je huis in een gezellig kerstparadijs te veranderen! Kerstversiering creëert een feestelijke sfeer in je interieur. Of je nu houdt van traditionele accenten of een meer eigentijdse stijl verkiest, hier zijn vijf ideeën voor leuke kerstversiering in huis, waaronder kerstdecoratie voor de vensterbank, boven de tafel en zelfgemaakte creaties.

Tips voor leuke kerstversiering in huis

1. Kerstdecoratie voor de vensterbank
2. Kerstversiering boven de tafel
3. Zelfgemaakte kerstversiering
4. Kerstversiering voor het raam
5. Kerstversiering door het hele huis

Idee 1: Kerstdecoratie voor de vensterbank

Vensterbanken zijn perfect om je huis tijdens de kerstperiode een magisch tintje te geven. Denk bijvoorbeeld aan het creëren van een betoverend kerstdorpje met kleine huisjes, schattige dieren en sprankelende lichtjes. Dit zorgt voor een betoverend uitzicht, zowel van binnenuit als voor voorbijgangers buiten. Ook kun je een winterlandschap toveren met kunstmatige sneeuw en glanzende kerstballen. Of ga voor een gezellige gebreide kerstsfeer met gebreide dekens, kaarsen en kleine gebreide kerstsokken. Laat je creativiteit de vrije loop en mix verschillende elementen voor een unieke en feestelijke kerstsfeer op je vensterbank!

kerstversiering vensterbank

Idee 2: Kerstversiering boven de tafel

De eettafel is dé plek voor samenzijn tijdens de feestdagen. Kies voor een indrukwekkende hangende kerstdecoratie boven de tafel, zoals een sfeervolle krans van dennengroen met feestelijke kerstballen, linten en sprankelende kerstverlichting. Overweeg ook elegante glazen bollen gevuld met kerstgroen en kerstlampjes in sterrenvorm of ga voor een betoverende guirlande van dennentakken. Deze kerstversiering vormt hét middelpunt, omringd door de warmte en gezelligheid van je feestelijke kerstdiner.

Tip 3: Kerstversiering zelf maken

Maak je kerstversiering extra bijzonder door zelf creatief aan de slag te gaan. Verzamel dennenappels uit het bos en bespuit ze met witte verf voor een sneeuweffect. Hang ze op met een mooi lint en je hebt een prachtige en natuurlijke kerstversiering. Ook het maken van gedroogde sinaasappelschijfes en slingers van popcorn kan een leuke activiteit zijn voor het hele gezin en voegt een persoonlijke touch toe aan je kerstdecor.

kerstdecoratie zelf maken

Tip 4: Kerstversiering voor het raam

Geef je ramen een feestelijke touch met zelfgemaakte kerstdecoratie. Maak hangers van doorzichtige plastic bollen en vul ze met glinsterende sneeuwvlokken, mini-kerstballen of groene takjes. Hang ze voor het raam en zie hoe ze mooi oplichten in het daglicht. Ook raamstickers in kerstthema, zoals sneeuwvlokken, kerstbomen of rendieren, kunnen het raam opfleuren. Deze eenvoudige DIY-projecten voegen direct wat kerstsfeer toe aan je interieur.

kerstversiering voor het raam

Tip 5: Kerstversiering door het hele huis

Creëer een klassieke kerstsfeer door je huis te decoreren met kaarsen en guirlandes. Plaats elegante kaarsenhouders op verschillende plekken in huis en steek er mooie witte, rode of groene kaarsen in aan. Combineer dit met guirlandes die je over de trapleuning, de open haardmantel of langs de vensterbanken legt. Voeg enkele kerstballen en linten toe voor een feestelijke sfeer.

Heb jij nu zin in de kerstsfeer in huis? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Door het lezen van deze blog heb jij vast ideeën opgedaan voor leuke kerstversiering in huis. Heb je nog vragen? De medewerkers in de winkels aan De Bossche WoonBoulevard helpen jou graag verder. Kom snel langs bij Leenbakker, Jysk, Kwantum of een van de andere winkels aan de woonboulevard. Wanneer je op zoek bent naar meer inspiratie, hebben wij nog andere blogs met tips om de kersttafel te dekken.