Inspiratie

Ontdek 6 leuke alternatieven voor je kerstboom

Ontdek 6 leuke alternatieven voor je kerstboom

Wil je een alternatief op de traditionele dennenboom of de (net echte) kunstboom? Er zijn onwijs veel andere opties die zorgen voor dat unieke kerstgevoel! Ook als je katten hebt, kan een alternatieve kerstboom een slimme keuze zijn deze feestdagen. Een alternatieve kerstboom is daarnaast mega duurzaam, je hoeft hem niet te verzorgen én ze passen in de kleinste woningen. Wij geven je in deze blog zes creatieve variaties op de traditionele dennenkerstboom!

6 originele, duurzame kerstboom alternatieven

1. Houten kerstboom
2. Kerstboom aan de muur
3. Metalen kerstboom
4. Trap en/of muur lichtslinger
5. Kamerplant versieren
6: Géén boom maar kerstversiering

Alternatief 1: Kerstboom van hout

Heb je maar weinig ruimte in je woning? Een houten kerstboom als alternatief voor een grote kerstboom is dan misschien iets voor jou. Hij is namelijk een stuk kleiner! Door het hout heeft hij een natuurlijke look en past deze goed in de meeste interieurs. Het hout is vaak van zichzelf al mooi, maar je kan er optioneel nog lampjes of kerstversiering in hangen. Je kunt een houten kerstboom ook makkelijk zelf maken! Tips nodig? Praxis heeft een blog geschreven over hoe je zelf een kerstboom kan maken.

Kerstboom alternatief hout

Alternatief 2: Maak een kerstboom aan de muur

Heb je niet veel ruimte of wil je bijvoorbeeld je wc of een andere kleine ruimte helemaal in de kerstsferen brengen? Maak zelf een ‘kerstboom’ aan de muur! Dit doe je door takjes of stukken dennen vast te plakken op je muur. Sla wat kleine spijkertjes in de muur om de kerstversiering aan op te hangen in je ‘boom’. Kijk bijvoorbeeld bij de nieuwe kerstcollectie van Kwantum voor leuke versiering. De vorm zorgt voor dat authentieke kerstgevoel, maar dan is dit een stuk goedkoper en met minder gedoe dan een echte boom!

Kerstboom alternatief aan muur

Alternatief 3: Metalen kerstboom

Met katten (of honden) in huis is een metalen kerstboom natuurlijk dé uitkomst. Een echte kerstboom kan namelijk gevaarlijk zijn voor je kat. Ook dit alternatief op de kerstboom kun je leuk versieren met lichtjes of ballen. Let wel op hoe je kat reageert op nieuwe spullen in huis. Zorg ervoor dat ze niet verleid worden door alle hangende decoratie, en zich niet kunnen bezeren. Het is daarnaast ook een duurzaam alternatief op de kerstboom. Je koopt een metalen kerstboom bij verschillende tuinwinkels!

kerstboom alternatief materiaal

Alternatief 4: Lichtjesslinger als alternatief

Houd je van gezellige lichtjes en heb je geen zin in een traditionele kerstboom? Dan is een lichtjesslinger misschien een leuk alternatief! Neem een snoer met (kerst)lichtjes en hang hem in de vorm van een kerstboom aan je muur. Of bind een lichtsnoer rondom de armleuning van je trap, zo trek je de kerstsfeer gelijk door naar boven. Bekijk het aanbod verschillende kerstverlichting van Leen Bakker.

Tip: Je kunt ook een doorzichtige vaas vullen met verschillende kerstballen, takken en lichtjes!

kerstlichtjes als alternatief

Alternatief 5: Kamerplant versieren als ‘kerstboom’

Heb je toevallig naast je bank of in een hal een grote kamerplant staan? Tover deze dan om tot ‘kerstboom’! Hang wat kerstlichtjes en kerstdecoratie in de plant (zorg wel dat het een sterke huisplant is, die tegen een klein stootje kan). Zo heb je toch wat kerstgevoel in huis, maar dan budgetproof. Deze duurzame optie bespaart ook direct geld en ruimte.

kamerplant kerstboom alternatief

Alternatief 6: Géén boom maar kerstversiering

Als je helemaal geen kerstboom of alternatief in je woonkamer wil, kun je altijd voor een boomloze kerst kiezen! Versier je huis met ornamenten, lichtjes, kerstkransen en -slingers. Zo zit de kerstspirit er zeker in en dat zonder boom.

Ga je toch voor die échte dennenboom geur in je huis? Lees dan onze tips over hoe je het beste je kerstboom kan versieren. Wil jij jouw kersttafel versieren? Ontdek de creatieve kersttafel ideeën!

Alternatief op de kerstboom met De Bossche WoonBoulevard!

Kom voor inspiratie en het kerstaanbod langs bij één van onze woonwinkels aan De Bossche WoonBoulevard zoals Leen Bakker, Praxis, Trendhopper en Kwantum. De specialisten in onze winkels kunnen jou goed adviseren en helpen je om dat speciale kerstgevoel in huis te krijgen. Fijne dagen!