Inspiratie

4 ideeën om zelf kerstdecoratie te maken voor op tafel

4 ideeën om zelf kerstdecoratie te maken voor op tafel

De kerstperiode staat natuurlijk synoniem voor gezelligheid, sfeer en tijd spenderen met je dierbaren. De tafel speelt hierin natuurlijk een centrale rol. Je geniet hier samen van een heerlijk kerstdiner. Daarom is het leuk om jouw kersttafel een feestelijk tintje te geven met kerstdecoratie. In deze blog delen we verschillende ideeën voor kerstversiering voor op tafel. Na het lezen van de blog kun jij aan de slag met het maken van kerstdecoratie!

4 ideeën voor kerstdecoratie op tafel

1. Sfeervol centerpiece
2. Creatief met servetten en servetringen
3. Menu’s en naamkaartjes
4. Bordcadeautjes

1. Sfeervol centerpiece

Ga voor een mooi en sfeervol centerpiece op je tafel. Dit is het focuspunt op de kersttafel. Je kunt veel verschillende dingen gebruiken om het midden van de tafel te versieren. Ga bijvoorbeeld voor een chique schaal met kerstballen en kerstlampjes, diverse vaasjes met kerstgroen erin, afgewisseld met mooie kaarsen, diverse stolpen gevuld met kersttafereeltjes of maak een (druiven)tak met mos, kersttakjes en kerstlichtjes op draad. De mogelijkheden zijn eindeloos!

kersttafel centerpiece

2. Creatief met servetten en servetringen

Servetten vouwen is super simpel en het fleurt je kersttafel meteen op! Ga tijdens het kerstdiner voor een originele kerstboom met een frisgroen servet en feestelijk lintje. Niet zo creatief? Vouw dan een leuk bestekzakje met servetten.

Servetringen zijn bij diverse winkels aan De Bossche WoonBoulevard te koop, maar je kunt ze ook zelf maken. Neem bijvoorbeeld een takje rozemarijn, wat binddraad en een kleine dennenappel.

kersttafel servetten en servetringen

3. Menu’s en naamkaartjes

Zet bij elk bord een mooi, handgeschreven naamkaartje neer, zodat je gasten weten waar ze plaats mogen nemen. Klem hier een klein kerstballetje aan vast voor een speels effect. Ook kun je met glas- of krijtstift de namen van je tafelgenoten op glazen schrijven. Daarnaast is het ook leuk om een menu te printen en dit op het bovenste bord te leggen. Hierin kun je ook creatief zijn door het op te rollen met eromheen een mooie versiering.

kersttafel menukaart

4. Bordcadeautjes

De kerstdagen komen vaak samen met cadeautjes geven en cadeautjes krijgen. Het is natuurlijk het allerleukst om je dierbaren hiermee te verrassen. Dit kan ook tijdens het kerstdiner! Geef elke tafelgast een klein cadeautje aan het begin van de avond en maak dit onderdeel van de feestelijk gedekte kersttafel. Je kunt bijvoorbeeld een cadeautje op ieder bord zetten en dit feestelijk aankleden!

kersttafel bordcadeautjes

Maak kerstdecoratie voor op tafel met behulp van De Bossche WoonBoulevard!

De magie van kerst zit hem niet alleen in de grote gebaren, maar vooral in de kleine details. Het zelf creëren van kerstdecoratie voor op tafel is daar een perfect voorbeeld van. Heb je na het lezen van deze blog inspiratie opgedaan, maar mis je nog kerstdecoratie of wil je gewoon wat extra sfeer in huis halen? Breng dan zeker een bezoek aan de Bossche WoonBoulevard. In verschillende winkels vind je een ruim assortiment aan kerstdecoratie. Kom bijvoorbeeld langs bij Kwantum, Leen Bakker, Trendhopper, Profijt Meubel of Montèl.

Combineer jouw zelfgemaakte decoraties met de prachtige items van de woonboulevard en maak jouw kersttafel compleet. Lees zeker ook onze blog met leuke kerstversiering voor in huis, mocht je daar nog inspiratie voor zoeken!

Wij wensen iedereen alvast hele fijne en liefdevolle feestdagen!