Inspiratie

Mooie kersttafel dekken? Ontdek de 4 tips!

Mooie kersttafel dekken? Ontdek de 4 tips!

De kerstdagen staan weer voor de deur en dat betekent vaak gezellig brunchen of dineren met familie, vrienden en andere dierbaren. Als jij je helemaal wil uitsloven voor een mooi gedekte kersttafel, zit je hier goed. Haal je kerstspullen tevoorschijn en pak je mooiste servies uit de kast! Natuurlijk is er meer nodig dan dat voor het dekken van een mooie kersttafel. Maar hoe maak je deze? De Bossche WoonBoulevard heeft de tips voor een mooi gedekte kersttafel op een rijtje gezet!

Tips voor het dekken van een mooie kersttafel

1. Kies één thema voor je kersttafel
2. Een goede basis is key
3. Matchend servies, glaswerk en bestek
4. Bijpassende decoratie en details

1. Kies één thema voor je kersttafel

Voordat je begint met de tafeldekking en aankleding, is het slim om na te denken in welke stijl je de tafel wil dekken of welke kleurstelling je aan wil houden. Ga voor een thema of stijl die past bij jouw interieur, of bij het servies dat je al hebt.

Ga voor een Italiaanse of Franse kersttafel, ga voor een kleur zoals goud, zilver of rood, of ga voor een rustieke kersttafel met natuurlijke materialen. Alles kan met de kerstdagen en dit is het perfecte begin van hoe jij jouw tafel mooi kunt dekken met kerst!

Tip: het is ook leuk om het thema van jouw mooi gedekte kersttafel af te stemmen op jouw kerstboom. Bekijk de tips die helpen om jouw kerstboom te versieren!

Thema kersttafel decoratie

2. Een goede basis is key

Naast een bepaalde stijl of kleurstelling, is een goede basis erg belangrijk! Door een rustige basis, kun je met de decoratie uitpakken. Een mooie kersttafel begint met een tafelkleed of loper. Kies jij een tafelkleed? Zorg dan dat het tafelkleed groot genoeg is voor de hele tafel. Maak het tafelkleed vast met leuke tafelkleed klemmen. Vind jij een loper leuker? Leg dan ook leuke placemats neer, voor extra sfeer. Dit is de perfecte basis voor een mooi gedekte kersttafel.

3. Matchend servies, glaswerk en bestek

Misschien wel nog belangrijker bij een mooie kersttafel dekken: matchend servies, glaswerk en bestek! Ga je voor een chique uitstraling of kies je voor simpel wit en laat je de rest van de tafel de show stelen? Een tip van ons is om borden te stapelen, afhankelijk van het aantal gangen. Ook een onderbord doet het altijd goed!

Naast dat het er mooi uitziet als je glaswerk past bij je servies, is het ook belangrijk om rekening te houden met de drankkeuze van jouw gezelschap. Een waterglas, champagneglas, wittewijnglas, rodewijnglas: het kan allemaal. Schenk alle dranken in een apart glas, zodat er niets door elkaar gemengd wordt! Tot slot is het mooi als je jouw bestek kunt matchen bij de rest. Is jouw thema goud? Ga dan ook voor goud bestek in plaats van zilver.

Tip: een mooi waterglas of cocktailglas kun je ook gebruiken voor een amuse, tussengerecht of toetje!

Kersttafel servies en glazen

4. Bijpassende decoratie en details

De finishing touch van jouw mooi gedekte kersttafel zit hem in de details! Leg een bijpassend servet neer bij het servies, en doe er wellicht een leuke servetring om. Maar, hoe versier je een kersttafel? Kleed de kersttafel mooi aan in de kerstsferen: notenkrakers, kleine diertjes, kerstballen of nepsneeuw. Ook is verlichting erg belangrijk, zet mooie kandelaars of waxinelichtjes op tafel. Zo creëer je extra sfeer én gezelligheid!

Zorg er ook voor dat jouw huis sfeervol is tijdens de kerstdagen. Ontdek de tips voor het creëren van een sfeervol interieur.

Tip: maak een menukaart in kerstsferen. Zo gaat iedereen met een speciaal gevoel aan tafel zitten én weten jouw gasten wat ze kunnen verwachten!

Kersttafel decoratie zelf maken

Wat is er nu leuker dan kersttafel decoratie zelf maken? Wij hebben een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. Het is superleuk om een kerststuk te maken, en je kunt hem helemaal personaliseren naar smaak. Doe er bijvoorbeeld kleine kerstballen in, mooie gekleurde versiering en waxinelichtjes. Simpel, maar heel sfeervol! Niet zo creatief? Geen probleem. Haal een doorzichtige vaas tevoorschijn uit de kast en stop hier wat mooie kerstballen met kerstlichtjes in. Heb jij nog een stolp in huis? Leg er wat nepsneeuw in, een mini kerstboom en wat diertjes. Zo kun je binnen no-time zelf jouw kersttafel decoratie maken!

Kersttafel decoratie zelf maken

Je kersttafel decoreren? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Ben jij helemaal geïnspireerd om aan de slag te gaan met het dekken van jouw mooie kersttafel of ben je op zoek naar kersttafel decoratie? Kom dan langs aan De Bossche WoonBoulevard! Wij hebben de leukste tafeldekking én decoratie. Onze medewerkers kunnen jou de beste adviezen geven over verschillende combinaties. Neem eens een kijkje bij bijvoorbeeld Kwantum, Leen Bakker en Trendhopper.