Inspiratie

Hoe maak je je huis sfeervol?

Hoe maak je je huis sfeervol?

Sfeer is een gevoel dat je krijgt bij een ruimte. Dit gevoel krijg je pas als je je écht thuis voelt. De belangrijkste ruimte die sfeervol moet zijn in je huis, is misschien wel je woonkamer. Dit is de plek waar je de meeste tijd doorbrengt en waar je samenkomt met familie en vrienden. Hoe zorg je nou dat je die sfeer, dus dat gevoel, in je kamers krijgt? Loop deze vijf stappen door voor meer warmte, gevoel en sfeer in je huis!

Je huis gezellig maken met de volgende stappen

Stap 1: Warme kleuren
Stap 2: Ronde vormen
Stap 3: Licht en warmte
Stap 4: Planten en bloemen
Stap 5: Een persoonlijke tintje

Stap 1: Warme kleuren

Je wil natuurlijk een kleurenpalet in je huis dat past bij jouw smaak. De meest voorkomende fout is op ‘veilig’ spelen door je muren maar wit te laten. Wil je direct meer sfeer in je huis? Dan is een pot verf opentrekken de snelste en makkelijkste manier. Wil je voor warmte gaan, dan is het misschien slim om voor zachte kleuren te kiezen zoals in de slaapkamer van Swiss Sense. Denk aan natuurkleuren zoals bruin en beige of juist rode en bruinoranje kleuren zoals terracotta. Ook koelere kleuren zoals blauw en zwart kun je sfeervol maken, maar daar is vaak wat meer voor nodig zoals lampen, kaarsen of accessoires.

Stap 2: Ronde vormen

Alleen maar rechte hoeken in je huis zorgt vaak voor een ‘hokkerig’ en geordend geheel. Orde klinkt niet heel sfeervol, toch? Ronde vormen maken je kamer juist zachter. Door vormen met elkaar te combineren, lijkt alles wat meer in balans met elkaar. Zorg daarom voor meer ronde accessoires en meubels in je woonkamer zoals deze bijzettafeltjes van Montel. Zo kun je ook gaan voor ronde lampen, kussens, vazen en ga zo maar door. Harmonie in je woning krijg je door een rode lijn te trekken in je stijl, kleur of patronen. Daarom is het niet slim om in iedere hoek van je woning met een andere stijl of kleurenpalet aan de slag te gaan.

Sfeervol interieur

Stap 3: Licht en warmte

Kaarsen
Naast kleur is verlichting een basiselement die de sfeer maakt of breekt in je huis. Kaarsen maken je huis ontzettend sfeervol. Je kunt hier spelen met verschillende kleuren en verschillende vormen. Denk aan verschillende maten stompkaarsen, waxinelichtjes of mooie kandelaars met lange swirl (of twist) kaarsen. Dit maakt je huis direct knus.

Lampen
Toch kun je moeilijk je hele woning verlichten met alleen maar kaarsen… (wel goed voor je energierekening). Je wil wel de krant kunnen lezen of zien wat je eet. Licht van bovenaf, zoals spotjes, is nogal fel en geeft niet veel sfeergevoel. Waar kun je dan wel voor kiezen? Denk aan een vloerlamp naast je kast of bank of een tafellamp op je dressoir. Schemerlampen en andere staande lampen geven wat warmer en minder fel licht, en dienen ook als accessoire in je interieur! Zorg wel dat je de juiste soort lamp erin draait, die ook echt warm licht geeft.

Lampen woning sfeer

Stap 4: Planten en bloemen

Leven maakt sfeer in je woning. Dus naast dus jouw persoonlijke spullen en accessoires zijn ook planten en bloemen essentieel! Een mooie kamerplant naast je bank, past bij iedere stijl en ieder type interieur. Ben je niet zo goed in planten verzorgen? Vraag bij het tuincentrum welke planten dan het beste bij jou passen. Misschien kun je beter voor een vetplant of een cactus kiezen.

Een grote, verse bos bloemen op de eettafel is altijd een goed idee. Naast dat ze letterlijk en figuurlijk leven uitstralen, brengen ze een hoop kleur en vrolijkheid met zich mee. Het oogt fris en kan een mooie toevoeging zijn aan je kleurenpalet en accessoires. Wil je niet iedere week een nieuwe bos bloemen kopen? Kies dan voor een droogbloemen of een zijdeboeket. Dat laatste is wel wat prijzig, maar blijft lang mooi en je hoeft het maar eenmalig aan te schaffen.

Bloemen en planten gezellig interieur

Stap 5: Een persoonlijke tintje

Je huis is pas echt jouw huis als je je er goed en fijn voelt. Wat maakt een huis gezellig? Een persoonlijke touch. Door je woonkamer met persoonlijke spullen in te richten, creëer je een eigen en vertrouwde sfeer in je huis. Hierdoor voel je je sneller thuis en op je gemak. Hang familiefoto’s op aan je muur, zet souvenirs van een geweldige vakantie of erfstukken op een prominente plek in je huis. Op deze manier voelt het al snel aan als jouw plek.

Inspiratie voor sfeer in je woning aan De Bossche WoonBoulevard

Ben jij geïnspireerd geraakt en klaar om je huis sfeervol in te richten? Kom langs in één van onze woonwinkels aan De Bossche WoonBoulevard! Onze adviseurs kunnen helpen met jouw huis sfeervol maken. Voor de laatste trends en hipste accessoires, kom je langs bij onder ander Leen Bakker, Kwantum of Trendhopper.