Inspiratie

Een gezellige zithoek inrichten in je woonkamer? De 4 tips!

Een gezellige zithoek inrichten in je woonkamer? De 4 tips!

Na een lange werkdag is het heerlijk om je even terug te trekken op de bank, maar ook in het weekend is het een fijne plek om te borrelen met familie of vrienden. Kortom, dé plek voor gezelligheid en ontspanning. Maar hoe kun je een gezellige zithoek het beste inrichten? Wij geven je 4 tips om je zithoek gezellig en knus in te richten!

Hoe kun je het beste een zithoek in de woonkamer inrichten?

1. Kies de juiste meubels
2. Leg een vloerkleed neer
3. Gebruik sfeerverlichting
4. Voeg knusse woonaccessoires toe

1. Kies de juiste meubels

Het is slim om te beginnen met het kiezen van de juiste meubels voor je zithoek in de woonkamer. Ga voor meubels die passen bij de rest van je woonstijl en denk na over waar je de zithoek het meest voor gaat gebruiken. Mocht je een groot gezin hebben of vaak bezoek krijgen, kun je rekening houden met het aantal zitplaatsen. Plaats bijvoorbeeld een mooie fauteuil in je zithoek. Geschikt voor een extra zitplaats én fijn om je favoriete boek te lezen of je koffietje te drinken in de ochtend. Kijk je graag series vanaf de bank? Ga dan voor een comfortabele en knusse hoekbank! Een of meerdere salontafeltjes kunnen je zithoek ook knus en gezellig maken. De opties zijn eindeloos!

meubels zithoek inrichten

2. Leg een vloerkleed neer

Een vloerkleed in je zithoek is multifunctioneel. Het geeft een erg huiselijke sfeer en helpt ook bij het afbakenen van je zithoek. Natuurlijk is het daarbij ook heerlijk om een zacht vloerkleed onder je voeten te hebben. Vooral in de koude wintermaanden! Een vloerkleed in je zithoek zorgt echt voor een knusse en gezellige uitstraling.

3. Gebruik sfeerverlichting

Sfeerverlichting kan echt niet ontbreken in een gezellige zithoek! Wel is het belangrijk om dit af te stellen op jouw wensen én op de woonkamer. Er zijn zoveel mogelijkheden: leeslampen, hanglampen, spotjes of een grote vloerlamp. Het is maar net welke uitstraling je wil geven aan de ruimte. Probeer sfeer te creëren door het oplichten van donkere hoekjes en let altijd goed op dat je warm wit licht kiest. En een extra voordeel wanneer je dit licht ook nog eens kunt dimmen. Extra sfeervol!

Tip: voeg ook sfeerverlichting toe in de vorm van gezellige kandelaars, druipkaarsen of waxinelichtjes!

sfeerverlichting gezellige zithoek

4. Voeg knusse woonaccessoires toe

Heb je jouw zithoek ingericht? Dan is het tijd om het knus te maken met gezellige woonaccessoires. Een zithoek is namelijk niet compleet zonder woonaccessoires! Ga voor wanddecoratie die past bij jouw woonstijl zoals schilderijen, fotolijsten of wandplankjes met accessoires. Leg zachte kussens en dekentjes op de bank van fleece of wol. Deze zijn er in alle denkbare formaten en kleuren. En zoals we eerder al benoemd hebben: kandelaars, kaarsen en waxinelichtjes kunnen zowel voor de sfeerverlichting als voor de gezelligheid niet ontbreken. Wij beschrijven voor jou de stappen om je huis sfeervol te maken!

Een kleine zithoek inrichten

Heb je geen zeeën aan ruimte? Ook een kleine zithoek kun je knus en gezellig inrichten. Misschien is dit zelfs makkelijker! Ga voor meubels die in de ruimte passen en leg een groot vloerkleed neer. Een klassieke leeslamp is ook een aanrader omdat deze minder ruimte in beslag neemt, maar wel sfeer met zich meebrengt. Knusse woonaccessoires maken jouw kleine zithoek helemaal af. En hierbij geldt: less is more!

Ontdek hierover meer in onze blog met tips om een kleine woonkamer in te richten.

kleine zithoek inrichten

Een gezellige zithoek inrichten in je woonkamer? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Bij De Bossche WoonBoulevard kun jij terecht voor het inrichten van je gezellige zithoek in de woonkamer. Onze medewerkers in de winkels kunnen jou helpen met het uitkiezen van de juiste meubels voor jouw (kleine) zithoek. Ook zijn zij de specialist in het maken van sfeer met vloerkleden, sfeerverlichting en woonaccessoires. Kom langs bij Haco Wonen en Slapen, Hoogenboezem Meubelen, Montèl, Profijt Meubel, Leen Bakker of één van onze andere winkels!