Inspiratie

Hoe richt je een kleine woonkamer in? 4 tips!

Hoe richt je een kleine woonkamer in? 4 tips!

Jouw kleine woonkamer groter laten lijken om het maximale uit jouw interieur halen? Wij hebben 4 tips voor je op een rijtje gezet! De woonkamer is als je het ons vraagt één van de belangrijkste ruimtes in huis. Een plek waar je veel tijd doorbrengt, tot rust komt én bezoek over de vloer krijgt. Niet iedereen heeft de luxe van een ruime woonkamer. En dat is niet erg, want kleine woonkamers hebben vaak charme en zijn erg gezellig. Dus wanneer jij jezelf afvraagt hoe je een kleine woonkamer in kunt delen, hebben wij verschillende ideeën. Door deze 4 tips lijkt jouw kleine woonkamer optisch groter! Lees snel verder.

Tips om een kleine woonkamer in te richten

1. Richt groots in en hou het clean
2. Ga de hoogte in
3. Creëer optisch voordeel
4. Werk met de juiste kleuren en lichtinval

1. Richt groots in en hou het clean

Wanneer je jouw kleine woonkamer in gaat richten, kun je het best starten met de indeling. Maak slimme keuzes wat betreft meubels. Wat heb je écht nodig. Onze eerste tip: hou het clean! Wanneer je veel meubels in een kleine woonkamer zet, oogt het snel rommelig. Hou het dus bij een aantal meubels. En het klinkt misschien gek, maar grote meubels laten de ruimte groter en rustiger ogen. Ga wel voor ‘luchtige’ meubels, zoals een strakke bank op pootjes.

Tip: kijk eens naar een bank met opbergvakken. Zo creëer je extra opbergruimte. Win-win!

Clean inrichting kleine woonkamer

2. Ga de hoogte in

Wanneer je een kleine woonkamer inricht, focus je jezelf al snel op de oppervlakte van de ruimte. Maar kijk juist naar de inhoud! Ga voor meubels in efficiënte vormen, zoals een kleine ronde eettafel. En kijk omhoog: wat kun je met lege hoeken en met de muren? Door in de hoogte te werken, creëer je extra leefruimte én opbergruimte. Ga voor een lange kastenwand of schroef wat plankjes aan de muur. Zo maak je pas echt optimaal gebruik van alle ruimte in jouw kleine woonkamer!

3. Creëer optisch voordeel

Natuurlijk kun je een kleine woonkamer ook optisch groter laten lijken. Kies voor verticale lijnen. Door het plaatsen van brede meubels, lijkt je woonkamer kleiner en lager. Dankzij verticale lijnen creëer je optisch meer ruimte. Een goede tip: gordijnen van plafond tot vloer, lange smalle kasten en hoge planten! Maar ook kun je jouw woonkamer groter laten lijken door de juiste muurdecoratie. Door het ophangen van spiegels of diepteposters creëer je diepte en daardoor optisch meer ruimte.

Optisch voordeel kleine woonkamer

4. Werk met de juiste kleuren en lichtinval

Je laat jouw woonkamer groter lijken door de muren in lichte tinten te verven. Natuurlijke tinten zoals wit, beige en grijs doen het altijd goed. Ook kun je kiezen voor één accentmuur in een warme of koude kleur, beiden werken goed in kleine ruimtes. Laat de kleur van de muren en vloer niet te veel van elkaar afwijken. Samen zorgen ze voor een organisch en ruimtelijk geheel. En ook belangrijk: hou rekening met het licht. Dit laat jouw woonkamer namelijk een stuk ruimtelijker aanvoelen. Kies voor de juiste raamdecoratie die veel licht doorlaat in jouw woonkamer. Ontdek onze blog met verschillende raamdecoratie ideeën.

Tip: combineer lichte en natuurlijke tinten met houten, metalen of glazen meubels voor een rustige uitstraling.

Kleine woonkamer indeling

Jouw kleine woonkamer indelen? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Ben jij dankzij deze blog geïnspireerd om jouw kleine woonkamer op de juiste manier in te delen en deze groter te laten lijken? Kom langs bij De Bossche WoonBoulevard voor de leukste meubels, accessoires én natuurlijk de beste adviezen. Onze medewerkers kunnen jou helpen met het inrichten van jouw kleine woonkamer. Ontdek het aanbod van winkels als Ernes, Goossens, JYSK, Montèl, Hoogenboezem Meubelen en Profijt Meubel.

Heb jij naast een kleine woonkamer, ook een kleine wc ruimte? Ook hier hebben wij oplossingen voor! Ontdek het in onze blog met tips om een kleine wc ruimte in te richten.