Inspiratie

Ontdek raamdecoratie ideeën voor verschillende ruimtes in je huis

Ontdek raamdecoratie ideeën voor verschillende ruimtes in je huis

Raamdecoratie kan een groot verschil maken in je huis. Het kan nét die juiste sfeer of een gevoel overbrengen, en voor de warmte in een ruimte zorgen. Heb je geen idee wat je precies wil, wat er allemaal te koop is of wat past bij jouw wensen? Doe vooral inspiratie op in deze blog en neem een kijkje bij onze verschillende woonwinkels aan De Bossche WoonBoulevard.

Waarom kiezen voor raamdecoratie?

Sfeer is natuurlijk een hele goede reden om voor raamdecoratie te kiezen. Daarnaast werkt raamdecoratie verduisterend en zorgt het voor privacy. Je kunt hiermee je slaapkamer donkerder maken of nieuwsgierige blikken van je buren (of potentiële inbrekers) in de woonkamer tegenhouden. Ook houdt raamdecoratie de zon tegen, en daardoor ook de warmte. Vooral in de zomer kan jij op deze manier jouw huis lekker koel houden! En in de winter? Dan houdt raamdecoratie de warmte binnen. Ideaal, want zo bespaar jij eenvoudig op je energierekening. Als laatste reden kan jouw vloer of meubilair verkleuren door het licht van de zon. Door raamdecoratie te plaatsen voorkom je dit.

Uit welke populaire raamdecoratie kan je kiezen?

1. Gordijnen
2. Jaloezieën
3. Shutters

1. Gordijnen

 • Klassieke gordijnen/overgordijnen
 • Inbetween gordijnen
 • Rolgordijnen
 • Vouwgordijnen
 • Plissé gordijnen
 • Duette gordijnen
 • Duo rolgordijnen

Gordijnen hebben een gezellig en sfeervol effect. Ze zijn te verkrijgen in verschillende stofsoorten zoals verduisterend, lichtdoorlatend en transparant. Zo kun je dus een donkere kamer creëren, of juist kiezen voor privacy met voldoende lichtinval. Bij de klassieke gordijnen en inbetween gordijnen kun je ook nog kiezen voor verschillende plooien. Ook hebben gordijnen een isolerende functie. Er gaat namelijk veel warmte verloren door ramen. Daarnaast kan er in de zomer juist minder warmte binnendringen. Dat is wat je wil!

Een andere sfeer creëren met jouw gordijnen? Ga dan voor de wat speelsere duo rolgordijnen, vouwgordijnen, duette gordijnen of plissé gordijnen! Dit geeft een wat speelser effect, en je kunt de gordijnen deels openzetten.

2. Jaloezieën

 • Verticale jaloezieën, ook wel lamellen
 • Venetiaanse-of horizontale jaloezieën
 • Romeinse jaloezieën
 • Geplooide jaloezieën

Naast de verschillende soorten jaloezieën, zijn ze ook te verkrijgen in verschillende materialen: hout, kunststof of aluminium. Dit is ook erg bepalend voor de sfeer en uitstraling in jouw interieur. Je kunt jaloezieën al voor weinig geld aanschaffen. Ze zijn erg veelzijdig, dus daarmee passend in bijna iedere kamer in jouw interieur. Daarnaast kun je al het licht tegenhouden met jaloezieën, voor verduistering en privacy. Ook zijn ze erg decoratief en kunnen ze de uitstraling van jouw interieur versterken.

3. Shutters

Dit zijn ‘binnenluiken’ die je open en dicht kunt klappen naar de zijkant. Het is vaste raamdecoratie en wordt vaak van hout gemaakt, maar soms ook in aluminium of PVC. Shutters zijn een echte eyecatcher in jouw interieur. Ze geven een luxueuze uitstraling én zijn erg duurzaam. Ze passen perfect in een landelijk of Scandinavisch interieur!

shutters raamdecoratie

Raamdecoratie ideeën woonkamer

Wanneer we kijken naar raamdecoratie in de woonkamer, wordt er vaak gekozen voor gordijnen. Ze zijn namelijk erg sfeervol en praktisch. Je kunt hiermee echt de final touch aan jouw interieur geven! Wanneer je zowel licht als privacy wil in je woonkamer, zijn plissé gordijnen, duette gordijnen of lamellen een goede optie. Hiermee kun je zowel licht doorlaten, als privacy bewaren.

Ook zijn jaloezieën erg populair in de woonkamer. Hiermee kun je in één handomdraai de lichtinval bepalen. Ga voor jaloezieën die passen bij de rest van jouw interieur! Welke interieurstoffen en materialen goed matchen met elkaar? Ontdek het in onze blog!

Ernes raamdecoratie woonkamer

Raamdecoratie ideeën keuken

Een erg populaire keuze wat betreft raamdecoratie in de keuken, zijn aluminium jaloezieën. Dit zorgt voor een strakke uitstraling én ze zijn gemakkelijk schoon te maken. Hou jij meer van een luxe uitstraling? Ga dan voor de houten jaloezieën.

Zit jouw keuken aan de straatkant? Dan zijn plissés gordijnen ideaal! Hierdoor komt er van boven en onder licht door het keukenraam, maar geniet je wel van je privacy. Ben jij fan van een romantische en landelijke stijl? Dan passen vouwgordijnen bij jouw interieur!

Bruynzeel keukens raamdecoratie

Raamdecoratie ideeën slaapkamer

In de slaapkamer wordt er vaak gekozen voor gordijnen als raamdecoratie. Dit zorgt voor een warme uitstraling en geeft een huiselijk gevoel. Je kunt kiezen uit verduisterende en/of isolerende gordijnen. Je bepaalt natuurlijk zelf hoe licht het in de ochtend mag worden in jouw slaapkamer!

Gordijnen slaapkamer

Raamdecoratie ideeën badkamer

Ben jij op zoek naar raamdecoratie voor in de badkamer? Het is belangrijk om eerst te kijken hoe vochtig jouw badkamer is, voordat je raamdecoratie aanschaft. Mocht je een vochtige badkamer hebben, zijn PVC jaloezieën een goede keuze. Heb jij juist een goed geventileerde badkamer? Dan zijn duette gordijnen, lamellen of aluminium jaloezieën een mooie optie!

raamdecoratie idee badkamer

Raambekleding inspiratie

Ben jij geïnspireerd geraakt door deze raamdecoratie blog? Kom dan langs in één van onze winkels aan De Bossche WoonBoulevard! Onze medewerkers hebben veel kennis over de verschillende soorten raamdecoratie en welke raamdecoratie het beste in een bepaalde ruimte past. Zij kunnen jou de beste adviezen geven. Kom langs bij onder ander Ernes, Kwantum of Carpetright.