Inspiratie

Een kleine wc ruimte inrichten

Een kleine wc ruimte inrichten? Ontdek de tips!

Soms wordt er maar weinig aandacht aan het kleinste kamertje in huis besteed. Dat vinden wij zonde! Een wc ruimte kun je ook gezellig inrichten. Soms is het maar een klein hokje, maar wij inspireren jou om dit als uitdaging te zien. Het is namelijk wel een kamertje waar veel van jouw gasten komen. De Bossche WoonBoulevard heeft genoeg tips over hoe jij slim kunt omgaan met een kleine wc ruimte én hoe je deze gezellig kunt inrichten. Lees snel verder!

Tips om een kleine wc ruimte in te richten

1. Bekijk wat in de ruimte past
2. Kies ruimtebesparend sanitair
3. Creëer optisch meer ruimte
4. Hou het één geheel
5. Inrichten met de juiste accessoires

1. Bekijk wat in de ruimte past

Je hebt misschien heel veel ideeën in je hoofd wanneer je aan het inrichten van je wc ruimte denkt. Een wastafel, fonteintje, kastje, toilet, plankjes en ga zo maar door. Maar, past dit wel in de ruimte van jouw wc? Een kastje op de grond kan namelijk ook prima worden vervangen door een aantal plankjes aan de muur. Sommige dingen kosten onnodige ruimte in jouw toilet! Kijk daarnaast eens naar de indeling van jouw wc ruimte. Soms kan het verplaatsen van bepaalde meubels al erg veel schelen in ruimte!

wc ruimte wasbak

2. Kies ruimtebesparend sanitair

Heb jij een erg kleine wc ruimte in jouw huis? Dan kun je ook kiezen voor ruimtebesparend sanitair. Een extra klein fonteintje of speciale toiletpotten. Alles is tegenwoordig beschikbaar! Daarnaast raden wij aan niets op de vloer te plaatsen. Zo creëer je een illusie van ruimte én het is super handig met schoonmaken!

3. Creëer optisch meer ruimte

Het creëren van meer ruimte kan op verschillende manieren. Misschien wist je het al, maar donkere kleuren maken een ruimte kleiner. Daarentegen maken lichte kleuren een ruimte juist groter. Ga daarom voor lichte meubels en kleuren in jouw wc ruimte! Daarnaast zijn glanzende tegels én spiegels een goede keuze. Hierdoor wordt het licht weerkaatst, waardoor je een ruimtelijk gevoel creëert. Ook het plaatsen van een vloer kan veel invloed hebben. Denk dus na over de legrichting van tegels of bijvoorbeeld een visgraat vloer!

optisch ruimte creëren wc ruimte

4. Hou het één geheel

We hebben het al over kleuren gehad: lichte kleuren maken een ruimte optisch groter. Maar het is belangrijk om in één kleurpalet en in één soort stijl te blijven. Hierdoor hou je een geheel in jouw wc ruimte, waardoor de wc ruimte rustiger en ruimtelijker oogt.

Wil jij een eenheid in huis creëren door jouw wc en badkamer op elkaar af te stemmen? Ontdek onze blog met badkamertips of de blog met badkamerinspiratie!

5. Inrichten met de juiste accessoires

We willen beginnen met dat het belangrijk is dat je de wc ruimte netjes en opgeruimd houdt. Dus, niet teveel poespas! Berg spulletjes op die je kunt opbergen, zodat je meer rust creëert. Ga voor accessoires in hetzelfde kleurthema en die dezelfde uitstraling hebben.

Tip: toiletrolhouders en toiletborstels kunnen vaak in een set worden gekocht!

optisch ruimte creëren wc ruimte

Kleine wc ruimte inrichten met hulp van De Bossche WoonBoulevard!

Heb jij zin om aan de slag te gaan met bovenstaande tips en jouw wc een (mini) make-over te geven? Kom langs bij één van onze badkamerwinkels aan De Bossche WoonBoulevard zoals Brugman Keukens & Badkamers, Q1 Sanitair, Sanidirect, Sanisale en X²O badkamers. De specialisten in onze winkels kunnen jou goed adviseren en helpen met het maken van de juiste keuzes.

Heb jij meer kleine kamertjes in huis? Wij hebben tips voor het inrichten van kleine kamers op een rijtje gezet voor een grotere, ruimere en overzichtelijkere uitstraling van jouw kleine kamertjes.