Inspiratie

Kleine kamer inrichten tips

Kleine kamer inrichten tips

Een kleine kamer inrichten kan soms lastig zijn. Weet jij bijvoorbeeld niet waar je al jouw spullen kwijt moet? Of hoe je ervoor zorgt dat een kamer ruimtelijk oogt? Geen paniek! De Bossche WoonBoulevard staat voor je klaar om je te helpen! Met onze drie handige tips zorg je ervoor dat jouw kamer er groter, ruimer en overzichtelijker uit gaat zien. Lees snel verder.

Tip 1: creëer verticale lijnen

Als je een kleine kamer gaat inrichten, dan is het een goed idee om verticaal te werk te gaan. Je bespaart namelijk veel ruimte door efficiënt gebruik te maken van de hoogte van een kamer. Je kunt dit op verschillende manieren aanpakken. Plaats bijvoorbeeld smalle hoge kasten tegen je wand, want daarmee breng je de aandacht naar de hoogte van de kamer. Hierdoor ziet je kamer er al snel een stuk groter uit en je hebt meteen wat extra opbergruimte!

Een andere manier om je kamer groter te laten lijken, is door verticale lijnen op de muren te plaatsen. Denk hierbij aan het schilderen van verticale banen op je muur, behang met verticale bedrukking of lichte houten planken. Bij het inrichten van een kleine slaapkamer kun je ook denken aan gordijnen van plafond tot vloer. Op deze manier benadruk je wederom de hoogte van de kamer, waardoor de kamer er ruimer uit gaat zien.

creëer verticale lijnen COMP

Tip 2: maak gebruik van licht

Een kleine kamer schreeuwt om licht. Wanneer je overdag veel natuurlijk licht in je kamer hebt, lijkt de ruimte al snel een stuk groter. Als je de kamer dan ook nog eens inricht met veel lichte kleuren, dan geef je dit nog een extra boost!

Het inrichten van een kleine kamer nog grootser aanpakken? Misschien ken je dit bekende trucje al… Het plaatsen van een grote spiegel. Hiermee wordt het natuurlijke licht door de hele kamer verspreid! Voor het maximale effect plaats je een lange smalle spiegel tegen een smalle muur. Zo leg je de focus op de hoogte en weerkaats je een hoop licht. Wanneer je de spiegel neerzet in plaats van ophangt, zorgt het ook meteen voor een hippe nonchalante look!

Maar ook wanneer de zon onder is kun je gebruik maken van licht om je kamer groter te laten lijken. Het gebruik van verlichting is essentieel bij het inrichten van een kleine kamer. Doe dit met verlichting op verschillende hoogtes. Combineer een plafond- en wandlamp bijvoorbeeld met een mooie vloerlamp in de hoek. Deze variatie zorgt ervoor dat je kleine kamer optisch groter lijkt!

maak gebruik van licht COMP

Tip 3: reorganiseer je spullen

Een kleine kamer inrichten betekent less = more. Hoe minder spullen en meubels je in je kamer hebt staan, hoe ruimtelijker en dus groter het lijkt. Probeer rommel dus zoveel mogelijk op te bergen in bijvoorbeeld dozen of manden. Ga vooral na wat je niet gebruikt of wat in de weg staat. Dat kan allemaal opgeborgen of opgeruimd worden!
Een kleine slaapkamer inrichten? Berg al je spullen op in je kledingkast voor een rustige, nette en, natuurlijk niet te vergeten, een ruimtelijke uitstraling!

Wil je een kleine woonkamer inrichten? Deze kamer heeft waarschijnlijk veel verschillende functies. Je wilt misschien een zit- en een eethoek, maar ook een fijne werkplek. Dit realiseer je door verschillende hoekjes te creëren in je woonkamer. Dit kun je heel makkelijk doen met een paar verschillende vloerkleden.

Let wel op dat je geen erg drukke of opvallende vloerkleden gebruikt! Deze eisen alle aandacht op, terwijl je die eigenlijk richting het plafond wil hebben.

reorganiseer je spullen COMP

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt om alles uit jouw kleine kamer te halen? Bij De Bossche WoonBoulevard staan onze experts klaar om jou te helpen jouw kleine ruimtes optimaal in te richten! Kom binnenkort langs bij een van onze winkels zoals Jysk, Kwantum, Tuinmeubelshop, Leen Bakker, Pronto Wonen, Trendhopper en Praxis.