Inspiratie

Badkamer kopen? Ontdek de 6 tips!

Badkamer kopen? Ontdek de 6 tips!

Ben jij van plan om een nieuwe badkamer te kopen en weet je niet waar je moet beginnen? Wij hebben de ultieme badkamer tips op een rijtje gezet! Het is natuurlijk een flinke investering en je doet het vaak maar één of twee keer in je hele leven. Een goede voorbereiding is het halve werk. Ontdek de badkamer tips van De Bossche WoonBoulevard voor het kopen van een badkamer.

Tips voor het kopen van een badkamer

1. Maak een badkamer begroting op basis van je wensen
2. Zorg voor voldoende beweegruimte
3. Zorg voor een goede temperatuur én ventilatie
4. Denk na over sfeervolle en praktische verlichting
5. Zorg voor voldoende opbergruimte
6. Maak de badkamer af met sfeervolle accessoires

1. Maak een badkamer begroting op basis van je wensen

Voordat je op pad gaat om een badkamer te kopen, is het belangrijk eerst een budget te bepalen. Wij adviseren om dit bedrag niet helemaal op te maken, voor eventuele onvoorziene kosten. Daarnaast kun je ook op kosten besparen door zelf bijvoorbeeld het sloopwerk te doen. Wil jij een goedkope badkamer verbouwing doen? Lees de tips!

Om je wensen in kaart te brengen, raden wij je aan inspiratie op te doen in de badkamerwinkels aan De Bossche WoonBoulevard én natuurlijk op internet! Denk na over welke meubels, materialen en kleurcombinaties je in je nieuwe badkamer wil.

tips badkamer begroting

2. Zorg voor voldoende beweegruimte

Naast het bepalen van je budget en wensen, is het ook belangrijk om te kijken naar de grootte van de badkamer. Passen deze wensen wel bij de ruimte die je hebt? Mocht je een kleine badkamer hebben, kan het namelijk zo zijn dat niet al je wensen hierbij passen. Het is fijn om voldoende beweegruimte over te houden in je nieuwe badkamer. In badkamerwinkels kunnen specialisten jou helpen en tips geven over een zo optimaal mogelijke indeling van een (kleine) badkamer.

tip beweegruimte badkamer

3. Zorg voor een goede temperatuur én ventilatie

Een goede verwarming in je badkamer is ook een must. Ga je voor een designradiator of liever voor vloerverwarming? Een groot voordeel van een designradiator is dat deze je handdoeken verwarmt én droogt. De voordelen van vloerverwarming zijn dat het ruimte bespaart en dat je minder stookt. Een extra badkamer tip: er zijn ook verwarmde spiegels, zodat je na een douche of bad geen beslagen spiegel hebt. Heel praktisch!

Naast goede verwarming, is ventilatie ook belangrijk voor het tegengaan van schimmels. Neem een badkamerraam, badkamerventilator of een afzuigsysteem ook op in je badkamer begroting!

verwarming en ventilatie badkamer

4. Denk na over sfeervolle en praktische verlichting

Een tip waar veel mensen niet over nadenken: verlichting voor je badkamer. Verlichting is namelijk erg sfeerbepalend en daarnaast is het functioneel. Wanneer je in de ochtend je haar doet of je gezicht wast, is het handig om fel licht te hebben in de badkamer. Op het moment dat je in de avond lekker in bad of de douche stapt, wil je liever sfeervolle verlichting om tot rust te komen. Deze verschillende soorten verlichting in je badkamer kun je prima met elkaar combineren!

badkamer verlichting tips

5. Zorg voor voldoende opbergruimte

Een andere praktische tip om over na te denken is voldoende opbergruimte in je nieuwe badkamer. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een spiegelkast, zijkast of badkamermeubel. Het is zonde wanneer achteraf blijkt dat je te weinig opbergruimte hebt voor je handdoeken en toiletartikelen.

opbergruimte badkamer tips

6. Maak de badkamer af met sfeervolle accessoires

Na het kopen van je nieuwe badkamer, kun je je badkamer pas echt helemaal afmaken met sfeervolle accessoires. We hebben verschillende badkamer decoratie tips voor je. Haal groen voor in de badkamer, mix verschillende materialen, decoreer plankjes met accessoires of voeg kunst toe in je badkamer! Wil jij badkamer inspiratie opdoen? Bekijk de 7 tips om jouw badkamer om te toveren tot een oase van rust!

badkamer accessoires tips

Advies en tips bij De Bossche WoonBoulevard!

Vind jij het na deze tips nog steeds moeilijk om je budget en wensen te bepalen? De professionals in de badkamerwinkels aan De Bossche WoonBoulevard hebben veel kennis en kunnen jou helpen. Daarnaast kunnen ze je tips geven over het indelen van je badkamer, de verlichting in je badkamer en decoratie in je badkamer. Kom langs bij onder andere Brugman Keukens & Badkamers, Q1 Sanitair, Sanidirect, Sanisale of X²O badkamers.