Inspiratie

3 tips om goedkoop je badkamer te verbouwen

3 tips om goedkoop je badkamer te verbouwen

Is jouw badkamer verouderd of ben je toe aan een nieuwe look and feel? En wil je niet te veel geld uitgeven aan een badkamer verbouwing? Dan is deze blog ideaal voor jou! De Bossche WoonBoulevard geeft je drie handige tips voor een goedkope badkamer verbouwing. Zo maken we het vernieuwen van jouw badkamer makkelijker dan ooit. En dat met een klein budget! Lees snel verder.

Tip 1: fris de badkamertegels op

Om je badkamer op een goedkope manier een nieuwe uitstraling te geven, kun je het bijvoorbeeld beginnen met de voegen van de muurtegels. Vieze gele voegen zijn een veelvoorkomend probleem in verouderde badkamers. De eerste en makkelijkste stap is dan ook het grondig schoonmaken van deze voegen in je badkamer. Dit doe je als volgt:

Stap 1:            Verwijder alle kitranden

Stap 2:            Schrob alle voegen goed

Stap 3:            Breng een nieuwe laag kit aan

fris je badkamertegels op

Het is misschien wat werk, maar het maakt een enorm verschil. Én het kost ook nog eens weinig geld! Ideaal dus wanneer je goedkoop je badkamer wilt verbouwen. Zijn de voegen van je badkamer weer netjes en schoon? Dan ziet je badkamer er waarschijnlijk weer uit als nieuw.

Nieuwe tegels kunnen jouw badkamer een frisse look geven. Maar die passen misschien niet helemaal in het kostenpaatje. Het verven van de badkamertegels is een low budget alternatief. Het kost veel tijd, maar is erg effectief en een stuk goedkoper! Zo zorg je met een andere kleur op je muren al snel voor een compleet nieuwe look. Ook het plafond kun je mooi meepakken!

Let op: zorg ervoor dat je rekening houdt met vocht. Schimmel voelt zich namelijk snel thuis in een vochtige badkamer. Maak daarom gebruik van badkamerverf die schimmel tegengaat.

badkamertegels verven

Tip 2: vervang wat het grootste verschil maakt

Wanneer je goedkoop je badkamer wilt verbouwen, zul je keuzes moeten maken. Besteed daarom je geld aan dat wat écht het verschil gaat maken in je badkamer. Vervang bijvoorbeeld de douchekop. Een regendouche geeft je badkamer meteen een luxere uitstraling. Mensen denken vaak dat een regendouche erg duur is, maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn!

vervang wat het grootste verschil maakt

Ook het vervangen van de kranen in je badkamer is een goed idee. Wij adviseren kranen met elegantie en glans. Zo versterk je de luxere uitstraling van je badkamer en dat zonder veel te vervangen! Dat is pas goedkoop je badkamer verbouwen.

Tip 3: maak gebruik van accessoires

Een grote spiegel in je badkamer is een echte eyecatcher. Het zorgt niet alleen voor een luxe uitstraling, maar ook voor extra licht. Zo zijn spiegels met ingebouwde verlichting bijvoorbeeld enorm populair, omdat deze je badkamer er een stuk moderner uit laten zien. Zo zorg je ook ’s avonds meer licht in je badkamer! En aangezien een elegante spiegel ook helemaal niet duur hoeft te zijn, past dit mooi in je low budget badkamer verbouwing!

maak gebruik van accessoires

Heb je nog wat ruimte over in je badkamer? Plaats dan een handdoekhouder met een aantal mooie handdoeken! Samen met geurstokjes en zeepjes maak je de moderne uitstraling van je badkamer helemaal compleet! Het zijn misschien niet de accessoires waar je meteen aan denkt, maar ze zorgen voor een ware finishing touch! Op deze manier creëer je een luxe hotel gevoel, zonder veel geld uit te geven.

finishing touch met handdoeken

Op zoek naar meer inspiratie op het gebied van klussen, interieur of tuin? In de badkamerwinkels bij De Bossche WoonBoulevard vind je alle tips om van jouw huis een thuis te maken. Meer advies nodig? Laat je adviseren door onze experts bij Brugman Keukens & Badkamers, Praxis, Q1 Sanitair, Sanidirect, Sanisale, X2O Badkamers. Makkelijk bereikbaar en gratis parkeren!