Inspiratie

Tips voor het creëren van een warm interieur

Tips voor het creëren van een warm interieur

De sfeer in huis kan bepaald worden door verschillende factoren. Warme kleuren in je interieur vormen daarin een belangrijke factor. Met warme kleuren in onder andere de woonkamer en slaapkamer creëer je snel een fijne sfeer. Lees snel verder om te ontdekken welke kleuren een warme indruk geven en ontdek de 4 tips voor het creëren van een warm interieur.

Wat zijn warme interieur kleuren?

Als je graag een warm interieur wil creëren, kun je het beste warme kleuren gebruiken. Je kunt hierbij denken aan geel, oranje, rood en bruin. Maar, dit is natuurlijk niet alles. Deze kleuren hebben allemaal weer verschillende tinten, zoals beige, oker, zand etc. De keuze is enorm als het gaat om kleurtonen die een warme indruk achterlaten. Laat deze kleuren terugkomen in de vloeren of muren, meubels en om het helemaal af te maken: accessoires!

Warme kleuren warm interieur

Tips voor het creëren van een warm interieur

Tip 1: Warme kleuren op de muren
Tip 2: Warme materialen in je interieur
Tip 3: Warme sfeerverlichting in je interieur
Tip 4: Warme accessoires voor je interieur

Tip 1: Warme kleuren op de muren

Wanneer je een woonkamer of slaapkamer binnenstapt, kunnen de kleuren op de muren een grote invloed hebben. Zo geven warme kleuren veel sfeer aan ruimtes. De verschillende warme kleuren kunnen gecombineerd worden voor een extra sfeervol en warm effect. Ga bijvoorbeeld voor een mooie beige kleur in de woonkamer met meubels of accessoires in roodtinten of kies voor een lambrisering met verschillende bruintinten voor een speels effect. Wil jij graag jouw muren gaan verven? Bekijk dan onze blog met tips voor het verven van je muur.

warme kleuren op muren

Tip 2: Warme meubels in je interieur

Naast warme kleuren op de muren, kun je ook warmte terug laten komen in je meubels. Denk hierbij aan een bruine leren bank, een grote eetkamertafel van hout en een bijzettafeltje van rotan.

Warme meubels interieur

Tip 3: Warme sfeerverlichting in je interieur

Nu het buiten weer kouder is en het vroeger donker wordt, is warme sfeerverlichting belangrijk om het gezellig te maken in huis. Sfeerverlichting kan namelijk veel warmte toevoegen aan je interieur. De uitstraling van de lamp is daarbij belangrijk, maar denk ook een aan de lichtbron in de lamp. Deze kan al snel voor veel warmte zorgen. Wij raden je aan om gele verlichting te gebruiken. Bij verlichting kun je denken aan grote hanglampen en spotjes, maar een wandlamp en tafellamp kunnen natuurlijk ook veel sfeer geven.

Extra tip: geurkaarsen maken je huis gezellig én verspreiden een heerlijke geur in huis. Een aantal geuren die perfect bij de herfst en winter passen zijn kaneel, ceder en honing.

Warme sfeerverlichting interieur

Tip 4: Warme accessoires voor je interieur

Een interieur is pas echt af met een sfeervolle aankleding. Accessoires zorgen voor warmte en gezelligheid in je interieur. Maak gebruik van zachte materialen, zoals een wollen kleed, zachte dekentjes en velvet sierkussens. Ook droogbloemen kunnen voor warmte zorgen. Het grote voordeel? Ze hebben geen verzorging nodig. Win-win!

Sfeervolle aankleding met warme accessoires

Wil jij een interieur creëren met warme kleuren?

Door het kiezen van de juiste kleuren op de muren en vloeren, warme meubels en gezellige accessoires kun jij al heel ver komen! Wil jij jouw muur verven? Ga dan voor het beste advies naar Ernes of Praxis. Ga jij voor nieuwe meubels of accessoires? Neem dan eens een kijkje bij onze beddenwinkels en meubelzaken zoals Swiss Sense, Beter Bed, Hoogenboezem Meubelen, Montèl en Pronto Wonen! Wil jij tips ontvangen hoe je een herfst interieur creëert? Bekijk dan onze blog over hoe je de herfst in huis haalt!