Inspiratie

Woontrend 2024: jaren ‘70 interieur

Woontrend 2024: jaren ‘70 interieur

De jaren ‘70 staan bekend om hun kleurrijke, gedurfde en eclectische interieurontwerpen. Van funky prints tot opvallende meubels, de stijl van het jaren ‘70 interieur heeft een blijvende invloed gehad op de wereld van design. De jaren ‘70 woontrend maakt weer een opmars, waarbij retro, houtkleurig en afgeronde hoeken hun terugkeer maken. Wij nemen je mee in deze blog mee met deze retro woontrend.

Kenmerken van een jaren ‘70 interieur

1. Funky prints en patronen
2. Bruin, oranje en avocado groen
3. Ronde vormen en retro meubilair
4. Donker houten meubels

1. Funky prints en patronen

Een retro interieur wordt gekenmerkt door gedurfde prints en opvallende patronen. Denk aan bloemenprints, geometrische vormen en kleurrijke strepen die een speelse en levendige sfeer in de ruimte brengen. Creëer een basis met kleurrijke tapijten, behang met opvallende patronen of als je het minder rigoureus wilt aanpakken: werk met mooie printen in lijsten. Dit is een gemakkelijke manier om de jaren ‘70 vibe in elke kamer te brengen.

2. Bruin, oranje en avocado groen

Kleuren spelen een belangrijke rol in het jaren ‘70 interieur. Aardetinten zoals bruin, oranje en avocado groen waren razend populair en komen nu helemaal terug. Deze warme tinten creëren een gezellige en uitnodigende sfeer. Kies een muur in de kamer en schilder deze in een gedurfde kleur, zoals oranje of avocado groen. Of kies voor kleurrijke accessoires, zoals onderstaande oranje mushroom of blauwe lampen van Kwantum.

jaren ‘70 stijl interieur

3. Ronde vormen en retro meubilair

In een jaren ‘70 interieur zijn strakke lijnen uit de jaren 60 vervangen door zachte, ronde vormen. Meubels met organische vormen en comfortabele bekleding waren in, waardoor een ontspannen en knusse sfeer ontstond. Combineer diverse meubelstukken in verschillende kleuren en stijlen. Denk aan ronde salontafels, funky stoelen en retro dressoirs om een eclectisch en levendig geheel te creëren. Wil je meer inspiratie over organische vormen in je interieur? Ontdek de tips in onze blog!

jaren ‘70 meubels
Rond meubilair bij Goossens!

4. Donker houten meubels

Breng de jaren ‘70 stijl naar je interieur met donker houten meubels. Kies voor donker houten kastjes, salontafels of wandplanken om die retro uitstraling te krijgen. Het gebruik van hout geeft niet alleen een nostalgisch gevoel, maar zorgt ook voor een warme en knusse sfeer in huis. Laat je inspireren door de tijdloze charme van hout en geef je interieur een vintage touch die perfect past bij een jaren ‘70 interieur.

Donker houten meubels

Geïnspireerd door de stijl van een retro interieur? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Onze medewerkers kunnen jou advies geven over welke jaren ‘70 kenmerken of kleuren in jouw interieur passen. Daarnaast hebben wij in onze winkels genoeg inspiratie en worden al jouw vragen beantwoord door de specialisten. Kom bijvoorbeeld langs bij Kwantum, Leen Bakker, Haco Wonen & Slapen of Jysk.