Inspiratie

3 redenen waarom planten in huis een must zijn

3 redenen waarom planten in huis een must zijn

Planten in huis zorgen voor warmte en gezelligheid. Net als interieuraccessoires, zijn planten er in verschillende maten, vormen, structuren en kleuren. Groene vingers, of toch niet? Tegenwoordig zijn er genoeg planten die niet veel zorg nodig hebben en die dus ideaal zijn in ieder interieur!

3 redenen waarom planten onmisbaar zijn in huis:

1. Planten zijn een echte eyecatcher in huis
2. Planten geven kleur aan je interieur
3. Planten zijn goed voor het zuiveren van lucht én je gezondheid

Planten zijn een echte eyecatcher in huis

Zowel kleine als grote planten kunnen gebruikt worden om ruimtes op te vullen in je huis. Heb jij een saaie lege hoek? Of een hoge ruimte in de hal? Plaats op deze plek een grote kamerplant als eyecatcher. Je zult zien dat deze ruimte meteen zal opleven. Tip van ons: koop een kleinere plant en laat deze uitgroeien tot grote plant, dit scheelt in je portemonnee!

plant eyecatcher

Planten geven kleur aan je interieur

Ben jij het zat om steeds die muur in de woonkamer weer te verven? Of vind je het juist lastig om meer kleur aan te brengen in je interieur? Meer groen door middel van kamerplanten in je interieur kan hierbij de uitkomst zijn! Dankzij de verschillende kleuren en patronen van kamerplanten, kun je jouw interieur écht kleurrijk maken. Door de natuurlijke uitstraling van een plant, staat deze mooi bij zowel basic kleuren als fellere kleuren in je interieur.

planten kleurrijk

Planten zijn goed voor het zuiveren van lucht én je gezondheid

Kamerplanten geven niet alleen warmte, gezelligheid en sfeer in huis, maar zijn ook erg goed voor je gezondheid! Dankzij de schone lucht die wordt aangevoerd door kamerplanten, wordt de lucht in jouw huis gezuiverd. Uit onderzoek blijkt dat een plant bijdraagt aan het verminderen van stress, een lagere bloeddruk, betere slaap én ze maken je gelukkiger. Dat is het proberen zeker waard, toch?

planten betere nachtrust

Welke planten zuiveren lucht in huis?

Naast dat luchtzuiverende planten de lucht in huis zuiveren en dus bijdragen aan een betere gezondheid, zorgen deze planten ook voor meer sfeer én meer groen in huis. Een aantal voorbeeld van luchtzuiverende planten zijn:

·       Areca palm
·       Monstera deliciosa
·       Sansevieria
·       Calathea
·       Dracaena Marginata
·       Spathiphyllum (ook wel lepelplant genoemd)
·       Nephrolepis Exaltata (ook wel krulvaren genoemd)

Tegenwoordig is het een trend om je interieur door te trekken in je tuin of balkon. Natuurlijk hebben planten in je tuin of balkon ook veel voordelen waaronder gezelligheid. Daarnaast is het veel fijner om in een kleurrijke, groene omgeving te zitten dan op een saai balkon, toch? Bekijk onze blogs buiten loungen en buitenlandse tuinen eens voor meer inspiratie!

planten binnen en buiten

Geïnspireerd geraakt om planten toe te voegen in huis?

Ben jij geïnspireerd geraakt om meer sfeer te creëren in jouw interieur? Bij De Bossche WoonBoulevard bieden wij de mooiste planten voor binnen en buiten, maar hebben wij ook diverse bijpassende accessoires zoals bloempotten en manden. Onze specialisten staan klaar om jou te helpen en advies te geven. Kom langs bij een van onze winkels zoals Tuinmeubelshop, Trendhopper, Praxis, JYSK, Kwantum en Pronto Wonen.