Inspiratie

Woontrend 2024: organische vormen in je interieur

Woontrend 2024: organische vormen in je interieur

We zien het al enige tijd om ons heen en in verschillende winkels aan De Bossche WoonBoulevard: organische vormen. Deze organische vormen zorgen voor een super trendy en zachte uitstraling in je interieur. Ook zorgt het voor een uitnodigende en speelse look. Je kunt hierbij denken aan zachter afgeronde banken en salontafels met een golvende vorm. Ronde vormen in je interieur brengen ook rust en balans in ruimtes.

Wij zijn in ieder geval fan. En jij na het lezen van deze blog hopelijk ook!

Wat zijn organische vormen?

Organische vormen bestaan vaak uit rondingen, zachte hoeken en speelse lijnen. Ze zijn vaak geïnspireerd op natuurlijke elementen. Denk bijvoorbeeld aan natuurlijk gevormd hout of een bepaald soort steen voor salontafels. Ze hebben vaak rondingen en golvende lijnen, in tegenstelling tot strakke, rechte lijnen van een meer moderne woonstijl. Daarnaast worden er ook veel meubels en woonaccessoires gemaakt met organische vormen, die niet van zichzelf deze vorm hebben. Dit zorgt voor een speels contrast in huis.

Organische vormen komen vaak terug in de japandi woonstijl, bohemian woonstijl, botanische woonstijl, eclectische woonstijl en de Scandinavische woonstijl.

organische vormen meubels
Haco Wonen en Slapen Den Bosch

Inspiratie voor organische meubels

Bij organische meubels kun je denken aan eettafels, banken, eetstoelen, vloerkleden en salontafels. Het is mega trendy om organische meubels te combineren met klassieke vormen. Ga bijvoorbeeld voor een rechthoekige eettafel met organische eetkamerstoelen. Zitmeubels met rondingen hebben ook steeds vaker een open rugleuning. Heel dynamisch! Leg een rond of ovaal vloerkleed onder je eettafel en je creëert meteen een speels effect. Daarnaast zijn organische banken super populair. Ga voor een hoekbank waarbij het liggedeelte is afgewerkt met een organische vorm. Je hoeft hierdoor geen ruimte in te leveren, maar het maakt je bank wel meteen bijzonder. Win-win!

Inspiratie voor organische keukens en badkamers

Ook kun je bij een organische woonstijl denken aan keukens en badkamers, bijvoorbeeld een organisch keukenblad met ronde barkrukken. Of organische wasbakken en een organische spiegel in de badkamer. Dit maakt deze ruimtes meteen wat speelser.

Inspiratie voor organische wanddecoratie

Ook wanddecoratie is te krijgen in organische vormen. Aan een lange, smalle muur verricht dit vaak wonderen. Ronde spiegels, plankjes met verschillende mandjes, ronde plantenpotten of een zacht, aaibaar wandkleed met een organische print zijn goede voorbeelden van organische wanddecoratie.

Inspiratie voor organische accessoires

Naast organische meubels en wanddecoratie, kun je met organische accessoires echt comfort, zachtheid en sfeer in je interieur creëren. Door het toevoegen van organische accessoires aan je interieur, voeg je diepte en karakter toe. Organische vazen, bloempotten, kussens, kaarsen en kandelaars zijn hier perfecte voorbeelden van!

inspiratie organische accessoiresKwantum Den Bosch

Organisch textuur

Naast organische meubels en accessoires in je interieur, zijn organische texturen ook helemaal in. De kleine imperfecties maken juist dat meubels met een organische textuur een gezellige en speelse uitstraling geven. Zachte, aaibare stoffen zijn erg populair. Daarnaast wordt het gebruik van natuurlijke materialen in je interieur ook steeds populairder, ook in combinatie met organische texturen. Een extra dosis sfeer en gezelligheid in je interieur!

Organische vormen bij De Bossche WoonBoulevard!

Ben jij benieuwd wat organische meubels of accessoires kunnen betekenen voor jouw interieur? De winkels aan De Bossche WoonBoulevard spelen altijd in op de woontrends en bieden genoeg items met organische vormen! Kom langs in één van onze winkels en doe inspiratie op voor jouw interieur. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld Kwantum, Leen Bakker, Trendhopper, Profijt Meubel of Montèl aan onze woonboulevard!

Nog meer inspiratie opdoen voor je interieur? Lees dan ook onze andere blogs met woontrends zoals het jaren 70 interieur!