Inspiratie

Badkamer inspiratie nodig? Met deze zeven tips creëer jij jouw droombadkamer!

Badkamer inspiratie nodig? Met deze zeven tips creëer jij jouw droombadkamer!

Jouw badkamer is dé plek in huis waar je weer helemaal tot jezelf kunt komen. Even snel onder een verfrissende douche voordat je de kinderen naar school brengt, een ontspannend warm bad na een lange werkdag of jezelf klaarmaken voor een gezellig avondje uit. Jouw badkamer is waar jij je oplaadt in je drukke bestaan. Met onze zeven tips tover jij jouw badkamer om tot een oase van rust of juist een heerlijk frisse omgeving. Wist je dat je zelfs jouw kleine badkamer gemakkelijk lekker groot kunt laten lijken, waarbij je ook nog eens gemakkelijk al je spullen op kunt bergen? Lees snel verder!

Badkamer inspiratie 1: donkere badkamer

In steeds meer badkamers kom je tegenwoordig donkere kleuren tegen. Een donkere badkamer ziet er namelijk rustgevend en luxe uit. Je kunt de donkere kleuren overal in verwerken: van complete douchecabines tot in de kleinste details zoals tandenborstelhouders. Denk bijvoorbeeld ook aan:
·        vloertegels
·        douchecabine met stalen frame
·        wandtegels
·        douchekop
·        handdoekrekjes
·        temperatuurregelaar
Donkere kleuren zoals zwart of donkergrijs passen goed bij een industriële look en matchen mooi met hout of andere natuurlijke materialen.

Donkere badkamer

Badkamer inspiratie 2: grote badkamertegels

Eén van de badkamertrends is het plaatsen van grote badkamertegels. Door grote tegels te plaatsen zijn er minder voegen zichtbaar waardoor de badkamer groter lijkt. Maak gebruik van keramische tegels voor een natuurlijke uitstraling. Ook handig: keramische tegels slijten nauwelijks omdat ze op hoge temperatuur worden gebakken. Door de glazuurlaag die hierdoor ontstaat worden ze ook nog eens minder snel vies!

grote tegels in badkamer

Badkamer inspiratie 3: duurzaamheid in jouw badkamer

Met jouw badkamer kun je een grote bijdrage leveren aan duurzaam wonen. Maak gebruik van slimme en duurzame technologieën om kostbare energie en drinkwater te besparen. Bespaar energie door bijvoorbeeld een infraroodverwarming aan te schaffen. Deze verwarmt je badkamer razendsnel en alleen wanneer er iemand gebruik van maakt.

Wist je dat je gemiddeld tussen de 24 en 40 liter water per minuut verbruikt tijdens het douchen? Bespaar kostbaar drinkwater door waterbesparende oplossingen te gebruiken als:
–        waterbesparende douchekop of wastafelkraan: deze douchekop of wastafelkraan verbruikt tot 60% minder water door een ingebouwde doorstroombegrenzer.
–        neveldouche: door het water om te zetten in nevel kun je tot 70% water besparen tijdens een douchebeurt.
–        circulaire douche: deze douche pompt jouw douchewater terug omhoog en filtert, desinfecteert én verwarmd dit tegelijkertijd.
–        waterfiltersysteem voor in huis: dit systeem verwarmd en filtert het afvalwater van verschillende punten in huis om bijvoorbeeld het toilet te spoelen.
Combineer één of meerdere van deze waterbesparende oplossingen en draag bij aan een duurzame toekomst.

Ga nog een stapje verder en maak je badkamer volledig recyclebaar. Doe dit door gebruik te maken van natuurlijke materialen zoals hout, steen en beton.

duurzaamheid in badkamer

Badkamer inspiratie 4: spiegeltje, spiegeltje aan de wand, jij bent het mooiste van het land!

Steeds vaker zien we grote opvallende spiegels in de badkamer. Grote spiegels vind je in allerlei vormen, maar vooral een ronde badkamerspiegel is waar tegenwoordig steeds vaker voor wordt gekozen. De reden hiervoor is dat met een grote ronde spiegel jouw badkamer groter lijkt!

Je kunt spiegels direct aan de muur bevestigen, maar overweeg ook eens te kiezen voor een hangende spiegel. Een hangende spiegel bevestig je met een grof stuk touw of aluminium ketting aan de muur.

Combineer een ronde badkamerspiegel aan een grof stuk touw met een donkerkleurig badkamermeubel voor een stoere industriële look.

badkamer spiegels

Badkamer inspiratie 5: de urban jungle

Maak van jouw badkamer een zogeheten ‘urban jungle’. Voor veel mensen is de badkamer een plek in huis waar je even helemaal tot rust kunt komen. Planten dragen hier aan bij. Planten zorgen namelijk voor:
·        stressvermindering
·        luchtzuivering
·        betere concentratie
·        beter uithoudingsvermogen
·        betere productiviteit

Door planten te plaatsen in je badkamer ervaar je deze gezondheidsvoordelen en begin je je dag goed. In de badkamer is over het algemeen een hoge luchtvochtigheid waar veel planten zoals aloë vera of bamboe het hartstikke goed doen. Hierdoor hoef je ze nauwelijks nog water te geven. Win-win!

Urban jungle badkamer

Badkamer inspiratie 6: kleiner wonen betekent niet altijd minder ruimte

Steeds meer mensen gaan kleiner wonen, waardoor ook de grootte van de badkamer vaak afneemt. Dit hoeft natuurlijk alles behalve negatief te zijn! Door het slim benutten van de ruimte hoeft de ruimtelijkheid van je badkamer helemaal niet af te nemen. Maak van verschillende meubels één geheel. Combineer bijvoorbeeld een badkamertafel met een opbergkast om kostbare vierkante meters te besparen. Of kies voor een spiegel waar een kleine opbergruimte achter schuilt om kleine voorwerpen zoals tandenborstels en haarproducten in op te bergen.

kleine badkamer

Badkamer inspiratie 7: betonnen wasbak

Net als donkere tinten in de badkamer zorgt een betonnen wasbak voor een stoere industriële look. Wist je dat zo’n wasbak ook hartstikke duurzaam is? Beton is namelijk volledig recyclebaar en gaat meer dan 100 jaar mee! Creëer een harmonieuze en moderne look door je betonnen wasbak te combineren met RVS kranen en een houten badkamermeubel. Bovendien is beton gemakkelijk schoon te houden en kan het tegen een stootje.

Betonnen wastafel in combinatie met hout en RVS

Enthousiast geworden na deze inspiratievolle tips? Op De Bossche WoonBoulevard bevinden zich verschillende winkels waar je nog veel meer inspiratie kunt opdoen. Ook kunnen onze experts in onze badkamerwinkels je helpen met het samenstellen van jouw droom badkamer. Laat je vandaag nog adviseren over de mogelijkheden bij Q1 Sanitair, Sanidirect, Sanisale of X2O Badkamer op De Bossche WoonBoulevard!

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze andere inspiratievolle blogs!
–        Balkon inspiratie
–        Thuis zit ideeën
–        Keuken inspiratie
–        Slaapkamer inspiratie
–        Woon inspiratie in 2020