Inspiratie

Waar moet je op letten bij het kopen van een bank?

Waar moet je op letten bij het kopen van een bank?

Wanneer je een nieuwe bank wil kopen, raden wij je aan om op verschillende dingen te letten. Een bank is een van de meest opvallende meubels in jouw woonkamer en is erg bepalend voor de uitstraling van jouw interieur. Maar past een hoekbank wel in jouw woonruimte, hoeveel zitplekken heb je nodig en welke stijl past bij jou? De Bossche WoonBoulevard helpt jou met het vinden van het perfecte bankstel voor jouw interieur en woonwensen! Plof neer in 3…2…1!

4 tips: waar op letten bij het kopen van een nieuwe bank?

1. Bepaal de afmetingen van de woonkamer en de bank
2. Het aantal zitplaatsen op het bankstel
3. Comfort van de bank
4. De uitstraling van het bankstel

1. Bepaal de afmetingen van de woonkamer en de bank

De eerste tip waar je om moet letten bij het kopen van een nieuwe bank zijn de afmetingen van de bank. Meet op waar je de bank wil plaatsen in jouw interieur zodat je weet welke afmetingen geschikt zijn. Houd hierbij ook rekening met bijvoorbeeld ramen of deuren in een ruimte. Kijk ook goed naar de verhoudingen van andere meubels en de grootte van jouw ruimte. In een grote woonkamer valt een compact bankstel vaak een beetje weg, terwijl een grote hoekbank in een kleine ruimte juist erg vol oogt. Wij raden aan om een plattegrond van jouw woonruimte op schaal te maken met alle andere meubels. Zo kun je goed inschatten wat de juiste afmetingen zijn voor jouw woonruimte en of alles in zijn geheel klopt.

Extra tip: wil jij graag een hoekbank, maar gaat dat niet passen in jouw woonruimte? Kijk dan eens naar een mooie hocker of poef! Ideaal om te gebruiken als voetenbankje, maar ook als salontafel met dienblad. Lees onze blog met tips om een kleine ruimte in te richten ook eens!

Bank interieur

2. Het aantal zitplaatsen op het bankstel

Ga jij net samenwonen of heb je een gezin met drie kinderen? Krijg je vaak bezoek waarmee je op de bank zit of zit je vaak maar met zijn tweeën? Het aantal zitplaatsen bepaal je door goed naar je woonruimte te kijken. Mocht je een grote eettafel met stoelen hebben en een extra fauteuil, is er misschien minder zitruimte nodig op het bankstel.

Grote bank veel zitplaatsen

3. Comfort van de bank

Wanneer je een bank koopt, is het belangrijk dat je het doel van de bank helder hebt. Vind jij het fijn om lekker te loungen op je bankstel? Of zit je liever rechtop in een actieve zit? Daarnaast is er veel keuze tussen zachte of stevige kussens en de diepte van de zitting. Ga proefzitten in verschillende winkels om te testen waar jouw voorkeur naar uitgaat!

leren bank woonkamer

4. De uitstraling van het bankstel

Bij het kopen van een bank moet je ook letten op de uitstraling van het bankstel. De uitstraling kan een bepalende sfeer geven in jouw interieur. Van een strakke leren bank met pootjes tot een knusse hoekbank met losse linnen kussens tot een modulaire velvet bank die je zelf kunt samenstellen. Bepaal eerst wat jouw woonstijl is en bepaal daarna welke uitstraling daar het beste bij past. Banken zijn vaak in verschillende kleuren, stoffen en maten verkrijgbaar. Een goede kwaliteit stof zorgt ervoor dat het bankstel lang meegaat. Bekijk onze blog met de 3 manieren om de juiste kleurencombinatie te kiezen voor jouw interieur. Ook kun je vaak kiezen tussen een bankstel met of zonder pootjes. Een bank zonder pootjes ziet er massiever uit en lijkt meer ruimte in te nemen in jouw woonruimte. Een bank met pootjes zorgt ervoor dat de vloer zichtbaar blijft, waardoor dit ruimer oogt.

Modulaire bank

Koop jouw geschikte bank bij De Bossche WoonBoulevard!

Denk je na het lezen van deze blog te weten welke bank geschikt is voor jouw woonruimte en stijl? Bij diverse winkels aan De Bossche WoonBoulevard kun je terecht voor een nieuwe bank! Wil jij jouw woonstijl aanpakken? Bekijk onze blog met de woontrends van 2022!

De medewerkers in de meubelwinkels staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en om adviezen te geven. Neem eens een kijkje bij Montèl, Hoogenboezem Meubelen, Haco Wonen en Slapen, Pronto Wonen en Profijt Meubel. We zien je graag snel!