Inspiratie

De woontrends van 2022

De woontrends van 2022

De Bossche WoonBoulevard heeft voor jou de nieuwste woontrends van 2022 op een rijtje gezet. Van de urban nineties tot organische vormen tot smart furniture. Alles komt aan bod zodat jij inspiratie kan opdoen voor jouw interieur! Lees snel wat de interieurtrends van 2022 zijn in deze blog.

De woontrends van 2022 opgesomd:

1. Retro look met moderne twist
2. Urban nineties
3. Ronde en organische vormen
4. Eenvoud en rust
5. Duurzaam interieur
6. Smart furniture

1. Retro look met moderne twist

De jaren 70 interieurstijl sluipt de woonwinkels weer in. Retro is helemaal terug! Kleuren zoals okergeel, terracotta en blauw met ronde en zachte, of juist strakke en grafische lijnen. Een echte mix van neutrale tinten met felle kleuren en prints. Materialen zoals rotan, macramé, patchwork en donkere meubels zijn weer terug van weg geweest. Daarnaast kunnen we de iconische polkadot natuurlijk niet vergeten! Ook zijn er in een retro interieur veel planten terug te vinden, van groot tot klein. Bekijk onze blog met 3 redenen waarom planten in huis een must zijn eens!

Woontrend retro look

2. Urban nineties

Iets minder lang terug in de tijd vinden we de urban nineties, ook dit komt weer helemaal terug in 2022. Dit is een interieurstijl vol met neonkleuren en geometrische prints. Met een stoere betonnen vloer, vintage items zoals kleurrijke stoelen en graffiti kun je deze streetlook creëren in jouw interieur!

Woontrend urban nineties

3. Ronde en organische vormen

De ronde en organische trend zagen we in 2021 al veel en deze trend zal ook in 2022 weer doorzetten. We zien meubels in ronde vormen steeds vaker terug komen. Ook zijn de aaibare en zachte meubels in huis weer helemaal hip. Denk bijvoorbeeld aan een mooie fluwelen stof, een ribstof of de populaire teddy stof. Een leuk rond kleed met bijzettafeltjes en verschillende mooie accessoires kunnen jouw interieur helemaal af maken!

Woontrend ronde en organische vormen

4. Eenvoud en rust

De afgelopen tijd zijn we allemaal erg veel thuis geweest en ook in 2022 zal dit doorzetten. Daarom is het belangrijk dat ruimtes binnen onze woningen multifunctioneler dan ooit worden. Alles vindt plaats in één ruimte! Creëer een basis met basiskleuren en neutrale tonen. Hou het daarnaast minimalistisch. Tierelantijntjes maken plaats voor kwalitatief goede en duurzame meubels. Hierdoor zul je een fijne plek creëren waarin je meer rust zult ervaren.

Woontrend eenvoud en rust

5. Duurzaam interieur

Een duurzaam interieur is erg belangrijk en wordt ook steeds populairder. Samen kunnen we een steentje bijdragen aan een betere wereld! Gezond en duurzaam eten, bewust nadenken over de aanschaf van producten en vaker de fiets pakken. Ook in je interieur zijn er diverse duurzame mogelijkheden. Denk hierbij aan duurzame materialen zoals mangohout, bamboe of glas. Maar ook aan bijvoorbeeld lampen met led verlichting. Wanneer jij toe bent aan nieuwe meubels, breng je oude meubels dan naar de kringloop zodat je ze een tweede leven kunt geven. Ben jij benieuwd naar meer tips? Bekijk onze blog over het creëren van een duurzaam interieur!

Duurzaam interieur

6. Smart furniture

Een aantal jaar geleden hadden we zeker niet kunnen denken dat we ‘Hey Google’ door de woonkamer konden roepen om vragen te stellen of taken te laten uitvoeren. Steeds meer wordt geautomatiseerd in huis en technologieën ontwikkelen zich snel. Lampen die je aan en uit kunt zetten met je telefoon, gordijnen die je met een afstandsbediening kunt openen en sluiten of bijzettafeltjes met ingebouwde luidsprekers of bedieningselementen. Slimme meubels en handige snufjes kunnen het woongemak fijner maken. Wie weet wat de toekomst ons nog meer voor features gaat brengen!

Woontrend smart furniture

De interieurtrends van 2022 verwerken in jouw interieur?

Kom dan eens langs bij De Bossche WoonBoulevard! De retro of urban stijl, accessoires in organische vormen, minimalistische en duurzame meubels, er zijn genoeg winkels waar jij terecht kunt! Neem eens een kijkje bij Haco Wonen & Slapen, JYSK, Trendhopper en Tuinmeubelshop. De medewerkers in de winkel staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en voor het geven van adviezen. Tot snel in een van onze meubelzaken!