Inspiratie

Creëer een duurzaam interieur met deze tips!

Creëer een duurzaam interieur met deze tips!

Een verhuizing, verbouwing of verandering van je interieur op de planning staan? En vind je duurzaamheid ook steeds belangrijker worden? Veel mensen maken hun huis al duurzaam door bijvoorbeeld goede isolatie, duurzame bouwmaterialen en door te besparen op energie en water. Je kunt ook nog een stapje verder gaan en jouw interieur duurzaam maken. Met onderstaande tips zet jij een stap in de goede richting!

5 TIPS VOOR EEN DUURZAAM INTERIEUR:

1. Ga voor duurzame producten met natuurlijke materialen
2. Kies voor een vintage interieur
3. Ga voor LED-verlichting
4. Haal planten in huis
5. Koop bewust

Tip 1: Ga voor duurzame meubels met natuurlijke materialen

Tijdloze producten die voor een lange tijd meegaan zijn altijd een goede keuze, toch? Je hoeft niet altijd de laatste trends op te volgen! Investeer in kwalitatief goede meubels die niet snel vervangen hoeven te worden. Je kunt hierbij denken aan meubels en accessoires die gemaakt zijn van milieuvriendelijke materialen als hout, bamboe, rotan en wol.

Meubels natuurlijke materialen

Tip 2: Kies voor een vintage interieur

Een tweedehands of vintage interieur wordt steeds populairder! Er zijn genoeg pareltjes te scoren in de kringloop of zelfs op online platformen als Marktplaats en Facebook. Daarnaast is het ook nog vaak een stuk goedkoper dan wanneer je dit nieuw zou kopen. Ook is het leuk om jouw oude meubels te recyclen met een likje duurzame verf of nieuwe bekleding! En mocht je jouw oude meubels of accessoires nog op zolder hebben staan, maak er dan iemand anders blij mee of breng ze naar de kringloop.

Vintage interieur

Tip 3: Ga voor duurzame verlichting

Wij raden je aan om je lampen te vervangen door ledverlichting. Ze zijn wat duurder in aanschaf, maar gaan meer dan 10 jaar mee en het kost 90% minder energie dan een standaard gloeilamp. Daarnaast stoten ze weinig CO2 uit, dus het is een erg goede optie om je huis duurzamer te maken!

Duurzame verlichting in huis

Tip 4: Haal planten in huis

Maak je huis letterlijk milieuvriendelijker met het aanschaffen van planten in huis. Dit zijn natuurlijk de meest duurzame accessoires die er te vinden zijn! Bovendien hebben planten ook voordelen wat betreft het zuiveren van de lucht en ze zorgen voor een gezonde leefomgeving. Wil jij meer weten over planten in huis? Bekijk onze blog over planten in huis eens!

Planten in huis

Tip 5: Koop bewust

Wanneer je een duurzaam interieur wil creëren, moet je ook kritisch zijn naar jezelf. Wat heb je echt nodig en ga je daar lange tijd plezier van hebben? Over het algemeen kopen we vaak meer dan we nodig hebben en zou het ons goed doen om soms te minimaliseren. We hebben lang niet zoveel nodig als we denken!

minimalistisch interieur

Geïnspireerd geraakt om een duurzaam interieur te creëren?

Kleine aanpassingen in je interieur en je eigen koopgedrag kunnen al erg veel invloed hebben op jouw duurzame interieur. Bij De Bossche WoonBoulevard bieden wij duurzame meubels, natuurlijke accessoires en ecologische producten aan. Onze specialisten staan klaar om jou te helpen en advies te geven! Kom langs bij een van onze winkels zoals Auping, Montèl, Beter Bed, Ernes, Profijt Meubel en Swiss Sense.