Inspiratie

De mooiste kleurencombinaties voor in je interieur

3 manieren om de juiste kleurencombinatie te kiezen voor jouw interieur

Er zijn een ontelbaar aantal kleuren waar je tegenwoordig uit kunt kiezen als het gaat over je interieur. Maar welke kleuren passen nou goed bij elkaar in jouw huis? Die keuze kan soms best lastig zijn. Vaak wordt er gebruik gemaakt van een kleurencirkel. Met een kleurencirkel kun je nagaan welke kleuren bij elkaar passen. Ga jij bijvoorbeeld voor een contrast in je woonkamer of kies je voor ton sur ton op je muren of plafond? In deze blog geven we je drie tips voor mooie kleurencombinaties in je interieur.  

De kleurencirkel voor je interieur

Heb je al eens van een kleurencirkel gehoord? Een kleurencirkel laat je zien welke kleuren goed bij elkaar passen. Er zijn drie manieren om de kleurencirkel te gebruiken. Allereerst kun je gebruik maken van complementaire kleuren. Deze kleuren liggen tegenover elkaar op de kleurencirkel en versterken elkaar. Ook kun je naastliggende kleuren combineren, dit noem je harmonie. De derde manier van combineren is ton sur ton (tint op tint). Hier combineer je kleuren die onder elkaar staan. De tinten verschillen van elkaar doordat er verschillende hoeveelheden wit zijn toegevoegd aan de kleur.

kleurencirkel interieur

Manier 1: kleurencombinatie interieur contrast

Om jouw woonkamer echt sfeer te geven kies je natuurlijk voor mooie kleuren die elkaar versterken. Dit kun je doen door kleuren te gebruiken die tegenover elkaar staan in de kleurencirkel. Dit creëert een kleurencontrast. De bekendste kleurencombinatie in de woonkamer is zwart en wit. Maar er zijn natuurlijk veel meer kleurencombinaties die tegenover elkaar staan in het kleurenspectrum. Denk bijvoorbeeld aan geel en blauw. Door gebruik te maken van geel en blauw krijgt je interieur een vrolijke en speelse uitstraling.

contrast in interieur

Manier 2: kleurencombinatie interieur harmonie

Om harmonie in je interieur te creëren kies je voor kleuren die naast elkaar staan in het kleurenspectrum. Voorbeelden hiervan zijn lichtblauw en donkergroen of rood en roze. Door te kiezen voor harmonieuze kleuren in je interieur creëer je een rustgevende sfeer. Om harmonieuze kleuren het beste tot zijn recht te laten komen kun je deze het beste gebruiken in combinatie met neutrale kleuren zoals wit of zwart.

Harmonie interieur

Manier 3: kleurencombinatie interieur ton sur ton

Ton sur ton kleuren staan onder elkaar in de kleurencirkel. Ton sur ton is letterlijk vertaald van toon op toon en betekent verschillende varianten van dezelfde kleur maar met een andere hoeveelheid wit erin gemengd. Je kunt ton sur ton bijvoorbeeld toepassen door één van je muren een net wat lichtere kleur te geven. Of je kunt je muur net een andere tint geven dan je bank. Ton sur ton creëert een luxe sfeer in je huis. Met ton sur ton zijn de mogelijkheden enorm. Laat je adviseren door onze kleurenexperts bij De Bossche WoonBoulevard!

ton sur ton interieur

Ben je enthousiast geworden en heb je besloten om je interieur een andere kleurencombinatie te geven? Bij de Bossche WoonBoulevard staan wij elke dag voor je klaar om jou te adviseren en inspireren. Benieuwd welke kleurencombinatie jouw interieur nog rustgevender of gezelliger maakt? Kom dan langs bij onze kleurenspecialisten zoals CarpetrightErnes Den BoschHaco Wonen en SlapenHoogenboezem MeubelenJYSKKwantumLeen BakkerMontèlPraxisProfijt MeubelPronto Wonen of Trendhopper. Je vindt het allemaal bij De Bossche WoonBoulevard.

Meer inspiratie nodig? Lees onze andere blogs

–        Haal de vakantie in huis

–        Verf tips

–        Trendkleuren 2020

–        Loungeset tips

–        Tuin of terras inspiratie

–        Thuis zitten tips

–        Keuken inspiratie

–        Slaapkamer inspiratie

–        Badkamer inspiratie

–        Woontrends 2020