Inspiratie

Tips voor het kopen van je droomkeuken

Tips voor het kopen van je droomkeuken

Er zijn veel dingen waar jij op moet letten bij het kopen van jouw droomkeuken. Wat is het budget? Wat zijn je wensen? Wat voor apparatuur komt er in je keuken? Wij geven je de beste tips voor wanneer jij een nieuwe keuken gaat kopen of jouw bestaande keuken gaat renoveren. Ontdek in onze blog dé tips voor het kopen van jouw droomkeuken en wie weet sta jij over een tijdje sterrenmaaltijden te bereiden!

Jouw droomkeuken kopen? Bekijk de tips!

1. Bepaal je budget
2. Stel een wensenlijst samen
3. Tips voor een slimme keuken indeling
4. De juiste keukenapparatuur
5. Verlichting keuken tips

1. Bepaal een budget

Voordat je een keuken gaat kopen, is het belangrijk jouw budget vast te stellen. Een keuken is een echt maatproduct waarbij verschillende factoren de prijs bepalen zoals de keukenapparatuur en de materiaal van de keuken. Neem daarnaast ook de montagekosten van de keuken mee. Anders kun je nog wel eens voor verrassingen komen te staan!

Extra keuken tip:

Wil jij een houten keuken? Kunststof met houtlook is een goedkoper én mooi alternatief voor een massief houten keukenontwerp.

Keuken kopen tip budget

2. Stel een wensenlijst samen

Een droomkeuken kopen wil natuurlijk iedereen. Maar ga jij voor een strak design met betonnen blad, een landelijke keuken met houttinten of wil je een luxe keuken met kookeiland? Wij raden je aan om online en in verschillende keukenwinkels inspiratie op te doen. Bekijk welke stijl jou het meest aanspreekt en welke kleuren en materialen daar het beste bijpassen. Maak vervolgens een moodboard om een mooi overzicht te creëren van jouw wensen!

Bekijk onze blog om keuken inspiratie op te doen. Wie weet doe jij de inspiratie op die je nodig hebt!

Wensenlijst nieuwe keuken tips

3. Tips voor een slimme keuken indeling

De tip om na te denken over een slimme keuken indeling is misschien wel de beste keuken tip! Je wilt tenslotte comfortabel gebruik kunnen maken van jouw keuken én een fijne en praktische inrichting creëren. Denk na over hoe groot jouw keuken moet worden, hoeveel opbergruimte je nodig hebt en hoeveel werkruimte je praktisch vindt. Daarnaast is het goed om na te denken over eventuele ramen en deuren. Meten is weten!

Zo kun je ook de vorm van je keuken bepalen. Een grote keuken past niet in een kleine ruimte, en andersom. Wil je een keukenblok tegen één wand aan, een L-keuken of een U-keuken? Wil je een ingebouwde koelkast, een vaatwassen en een afzuigkap? Teken globaal uit wat je wilt en neem dit mee wanneer je jouw droomkeuken gaat kopen! Er zijn ook handige online tools waarmee je alvast kunt schetsen en indelen, ideaal!

Extra keuken indeling tip:

Kijk naar de stopcontacten in jouw keuken! Zijn de stroompunten van de oude keuken hetzelfde als de stroompunten in jouw nieuwe keuken? Bedenk van te voren welke keukenapparatuur je op het aanrecht wil plaatsen, en hoeveel stopcontacten je daarvoor nodig hebt. Een koffiezetapparaat zul je waarschijnlijk standaard op je aanrecht hebben, maar misschien een blender niet. Een goede voorbereiding is het halve werk!

Tips keuken indeling

4. De juiste keukenapparatuur

Bij een nieuwe keuken kopen hoort natuurlijk ook keukenapparatuur! Sta stil bij wat jij precies nodig hebt in jouw droomkeuken. De mogelijkheden zijn eindeloos. Je wil natuurlijk apparaten van goede kwaliteit, maar ze moeten ook bij jouw stijl passen én je hebt tegenwoordig diverse technische snufjes. Ga voor ‘onzichtbare’ afzuiging, een keukenkraan met koud, kokend en bruisend water of op afstand bedienbare keukenapparatuur. Denk na over wat jij hierin belangrijk vindt!

Tips keuken apparatuur

5. Verlichting keuken tips

Onmisbaar in een keuken is goede verlichting. Daglicht is eigenlijk het fijnste licht, maar niet iedere keuken beschikt over voldoende licht. Zorg daarom dat jouw keuken genoeg basisverlichting beschikt, waarmee je de gehele keuken kunt verlichten. Ook functionele verlichting is essentieel, bijvoorbeeld boven het fornuis. Naast deze soorten verlichting, is ook sfeerverlichting in de keuken essentieel. Hierdoor ontstaat er een aangename plek, wat van een keuken ook een ontmoetingsplaats kan maken!

Tips keuken verlichting

Jouw bestaande keuken opknappen

Wanneer je tevreden bent over de basis van jouw keuken, hoef je echt geen hele nieuwe keuken aan te schaffen. Met creatieve tips en een kleiner budget kun je al een hele andere look geven aan jouw keuken. Een simpele en effectieve manier voor een andere uitstraling is een nieuw werkblad of een opvallende accentmuur in je keuken. Daarnaast kun je nieuwe handgrepen plaatsen en jouw keukenkastjes spuiten of voorzien van een folie. Sluit af met mooie verlichting, leuke wandplanken en wat leuke vaasjes met bloemen!

Nieuwe keuken kopen tips

Jouw droomkeuken koop je bij De Bossche WoonBoulevard!

Inmiddels weet jij waar je op moet letten bij het kopen van een keuken! Vind jij het moeilijk om jouw wensen om te zetten in concrete plannen? Schakel dan een van professionals in om jou te adviseren aan De Bossche WoonBoulevard! Zij hebben goede kennis over het aanbod en de producten om jouw droomkeuken te realiseren. Kom langs bij één van onze keukenzaken als Brugman Keukens & Badkamers, Bruynzeel Keukens, KeukenConcurrent, Keuken Kampioen, Keukensale of Superkeukens. We zien je graag snel!