Inspiratie

Keuken inspiratie nodig? Deze zes keuken tips moet je zien!

Keuken inspiratie nodig? Deze zes tips moet je zien!

Wist je dat we gemiddeld drie jaar van ons leven in de keuken spenderen? Om nog maar niet te spreken van de échte keukenprinsen en -prinsessen onder ons! Van een snelle hap of een uitgebreid diner tot ontbijt of lunch; vaak beseffen we niet hoeveel tijd we in onze keuken doorbrengen. Denk bij het uitkiezen en inrichten van jouw keuken dus goed na over hoe je deze wilt gebruiken. Bereid je er alleen maaltijden of is de keuken een centrale plek in huis waar je diezelfde maaltijden ook eet? Met de keuken inspiratie, tips en ideeën uit deze blog zorg jij voor een stijlvolle en luxe keuken die ook nog past bij jouw wens. Lees snel verder!

Keuken inspiratie #1: een warme en luxe uitstraling met natuurlijke kleuren en materialen

Hou jij van een warme en luxe uitstraling van je keuken? Richt dan je keuken in door gebruik te maken van natuurlijke kleuren en materialen. Door gebruik te maken van marmer of natuursteen in je keuken creëer je een luxe keuken. Kies bijvoorbeeld voor een marmeren aanrechtblad en/of natuurstenen achterwand. Waar voorheen lichte tinten marmer erg populair waren, zien we nu steeds vaker donkerdere varianten als zwart, grijs en donkergroen. Combineer marmer of natuursteen met andere natuurlijke materialen, zoals hout voor een extra warme uitstraling.

Natuurlijke materialen keuken

Keuken inspiratie #2: een duurzame landelijke keuken

Gezelligheid en warmte zijn typische kenmerken van een landelijke keuken. Daarom is deze stijl keuken al jaren onverminderd populair. Landelijke keukens herken je aan het gebruik van hout en natuursteen. Met het gebruik van deze materialen maak je jouw keuken ook nog eens duurzamer, doordat hout volledig recyclebaar is!

Zorg daarnaast dat je kiest voor een inductiekookplaat; deze is volledig elektrisch! Gas verdwijnt, en dat is goed voor het milieu. Wist je dat we in 2050 helemaal geen gebruik meer zullen maken van gas in huis? En dat nieuwbouwwoningen al niet meer gebouwd worden met een gasaansluiting?

Landelijke keukenKeuken inspiratie #3: een keuken met kookeiland als centraal punt in je huis

De tijd dat de keuken alleen functioneel was is allang voorbij. Sterker nog; onze keuken is tegenwoordig het kloppend hart van ons huis. Je komt hier samen met je gezin om gezellig te eten of bij te kletsen. Kinderen maken steeds vaker huiswerk aan de keukenbar, al dan niet onder toezicht van de ouders. Bij nieuwbouwhuizen is de keuken daarom vaak open en een van de grootste ruimtes in huis. Ideaal natuurlijk, want zo kun jij een lekkere maaltijd koken terwijl je jouw kinderen in de gaten kunt houden.

Open keuken

Keuken inspiratie #4: een zwarte stoere industriële keuken

Steeds vaker zien we donkere kleuren verwerkt in onze keukens, zoals je al in onze eerste tip las. Zwart marmer of natuursteen zijn hier goede voorbeelden van, maar het gaat verder dan dat. Ook de keukenkasten en kookeiland zijn donker. Bij een industriële keuken horen uiteraard ook metaalkleuren. Kies voor RVS of koperkleurige kranen en wasbakken. Met een industriële keuken creëer je een stoere look in jouw huis.

Donkere keuken

Keuken inspiratie #5: een moderne keuken met smart apparatuur

De apparatuur in onze keukens wordt steeds slimmer en duurzamer. Verwarm je oven alvast voor vanaf je smartphone, zodat je wanneer je thuis bent je direct een pizza de oven in kan schuiven! Wist je dat er tegenwoordig zelfs slimme koelkasten zijn? Deze kun je koppelen aan je smartphone. Zo kun je je koelkast van een afstand controleren en bedienen.

Door gebruik te maken van smart apparatuur bespaar je snel energiekosten en krijgt de keuken een luxe uitstraling.

Nog een slimmigheid: kies voor een afzuigkap die verwerkt is in je kookplaat zodat de kookdampen direct worden weggezogen. Dit zorgt er tegelijkertijd voor dat je je hoofd niet meer stoot tegen een laaghangende afzuigkap. Win-win!

smart keuken

Keuken inspiratie 6: slimme opslagmogelijkheden

Maak slim gebruik van ongebruikte ruimte in je keuken! Door het plaatsen van een magnetische strip aan je achterwand hoef je geen messenblok meer op je aanrecht te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om een plankje aan de achterwand te bevestigen voor specerijen of oliën. Plaats slimme hoeklades als je een hoek in je keuken hebt. Loze ruimte door het plaatsen van een inbouwoven? Maak een kleine lade in loze keuken ruimte en berg smalle spullen hier in op!

slimme opslagmogelijkheden in de keuken

Geïnspireerd geraakt na deze tips of wil je jouw keuken een upgrade geven? Bij De Bossche WoonBoulevard bevinden zich verschillende keukenzaken zoals Brugman Keukens, Bruynzeel Keukens, Keuken Kampioen, Keukensale en Superkeukens! Laat je adviseren door onze experts om jouw droomkeuken samen te stellen! Je vindt het allemaal op De Bossche WoonBoulevard.

Meer inspiratie nodig? Bekijk dan onze andere inspiratievolle blogs!
–        Balkon inspiratie
–        Thuis zit ideeën
–        Slaapkamer inspiratie
–        Badkamer inspiratie
–        Woon inspiratie in 2020