Inspiratie

Welke kleur keuken kiezen?

Welke kleur keuken kiezen?

Bij het kiezen van de kleur van jouw keuken, komen verschillende aspecten kijken. Het is belangrijk dat de kleur van jouw keuken aansluit bij de rest van jouw interieur. Wij leggen je uit waar je rekening mee moet houden bij het kiezen van de kleur van je keuken, we lichten populaire kleurtrends uit en vertellen je welke kleur keuken het beste past bij verschillende vloeren. Lees snel verder!

Waar moet je rekening mee houden bij het kiezen van een kleur voor je keuken?

Wanneer je een kleur voor je keuken gaat kiezen, is het belangrijk om rekening te houden met een aantal zaken. Wij zetten ze voor je op een rijtje!

1. Licht

Het licht dat in je keuken valt is een erg belangrijk aspect. Wanneer je weinig lichtinval hebt in je keuken, oogt de ruimte al snel donker. Wanneer je ook nog een donkere vloer én keuken aanschaft, zal dit het donkere gevoel versterken. Als je een lichte keuken plaatst in een donkere ruimte, zal dit het compenseren. Mocht je veel lichtinval hebben, maar een donkere kleuren plaatsen, zal dit een heel ander effect geven. Denk hier dus goed over na!

2. Kleuren van je vloer, meubels en muren

De kleuren van de vloer, meubels en muren spelen ook een erg belangrijke rol. Probeer hier een goede balans in te vinden en af te wisselen tussen licht en donker, of juist met kleurtinten te werken die op elkaar aansluiten.

3. Persoonlijke smaak

Daarnaast is je persoonlijke smaak natuurlijk erg belangrijk. Wil jij gaan voor sfeervol? Maak dan gebruik van warme kleuren. Hou jij juist van een frisse uitstraling? Dan kun je gaan voor wat koelere kleuren. Het kiezen van kleuren voor je keuken is erg persoonsgebonden!

zwarte keuken

Populaire kleurtrends voor je keuken

De meeste mensen kiezen nog steeds voor een rustige kleur in hun keuken. Denk hierbij aan wit of crème. Dit geeft een schone, frisse en rustige uitstraling aan je keuken. Daarnaast zijn deze kleuren ook erg tijdloos en zijn ze gemakkelijk te combineren met de rest van je interieur! Tegenwoordig is ook grijs een populaire kleurtrend voor in je keuken. Het is een neutrale en veilige kleur, maar wel sprekend. Grijs is makkelijk te combineren met andere kleuren. De laatste jaren zien we ook zwarte keukens steeds vaker terugkomen. Het zorgt voor een chique en warme uitstraling, maar pas hierbij wel op dat het niet té donker wordt in je huis! Ben jij echt fan van kleur? Dan zijn groen en blauw populaire kleuren voor in je keuken. Het brengt je keuken echt tot leven en deze kleuren zijn ideaal om te combineren met zachte basistinten.

Wil jij jouw droomkeuken samenstellen? Ontdek de tips voor het kopen van jouw droomkeuken of doe keukeninspiratie op!

groene keuken keuken kampioen

Kleur keuken bij een houten vloer

Veel mensen kiezen voor een houten vloer, en trekken deze ook door naar de keuken. Eigenlijk zijn alle kleuren keukens mooi te combineren met een houten vloer. Je kunt tegenwoordig namelijk kiezen uit zoveel kleurtinten zoals wit, grijs, eiken, maar ook donkerbruine tinten.

Niet veel mensen durven het aan, maar ook veel houten keukens worden gecombineerd met een houten vloer. Ton sur ton is een erg populaire interieurtrend!

houten keuken houten vloer

Kleur keuken bij een lichte vloer

Er zijn diverse stijlen keukens mooi te combineren met een lichte vloer. Je kunt hierbij denken aan een witte of crèmekleurige keuken, in combinatie met een lichte houten vloer. Maar ook keukens in donkerdere kleuren zijn mooi te combineren met een lichte vloer, voor het contrast. Je kunt hierbij denken aan donkergroene, donkerblauwe of zwarte keukens.

Kleur keuken bij een donkere vloer

Vaak worden industriële keukens geplaatst in combinatie met een donkerdere houten vloer, een gietvloer of tegelvloer. Wil jij gaan voor contrast? Dan kun je ook een lichte keuken combineren met een donkere vloer in de keuken.

Hulp nodig bij het kiezen van de kleur van jouw keuken? Kom langs!

Wij hopen dat je genoeg inspiratie hebt opgedaan voor de kleur van jouw keuken! Maar, je hoeft deze keuze natuurlijk niet alleen te maken. Onze specialisten in één van de keukenzaken kunnen jou advies geven over het samenstellen van jouw droomkeuken. Kom langs bij Brugman Keukens & Badkamers, Bruynzeel Keukens, Keukensale, Keuken Kampioen of één van onze andere winkels!