Inspiratie

3 tips om het vakantiegevoel in huis te halen!

Staycation? – 3 tips om het vakantiegevoel in huis te halen!

Bij het woord vakantie, denken we al snel aan het buitenland. Maar ook thuis kun je dat ultieme vakantiegevoel ervaren! Dat beseffen we steeds meer sinds het laatste jaar, toch? Blijf jij dit jaar dus nog even thuis en ben je op zoek naar staycation tips? Lees dan snel verder!

3 STAYCATION TIPS: ZO HAAL JIJ HET VAKANTIEGEVOEL IN HUIS!

1.     Staycation tip 1: Pak eindelijk dat karweitje in huis aan.
2.     Staycation tip 2: Haal het vakantiegevoel naar de tuin.
3.     Staycation tip 3: Doe wat je op vakantie ook zou doen.

Staycation tip 1: Pak eindelijk dat karweitje in huis aan

Blijf je thuis, maar ben je toch op zoek naar een nieuwe omgeving? Pak dan eindelijk dat karweitje aan dat je al zo lang uitstelt! Verf een kamer in een vrolijke kleur, schaf nieuw interieur aan of verbouw je badkamer. Geen inspiratie? Hier vind je de vier meest populaire interieurstijlen of zes tips voor een gezellige loungetuin.

Vind je dit toch iets te groots? Ga dan voor kleine veranderingen. Het vakantiegevoel kun je namelijk ook al in huis halen met zomerse accessoires, nieuwe exotische planten of door je oude vakantieherinneringen in huis te verwerken. Plaats bijvoorbeeld leuke souvenirs in je interieur, decoreer je muur met mooie vakantiekiekjes of verf je oude stoelen in een leuke kleur!

Vergeet hierna niet om nog een paar extra dagen vrij te nemen, zodat je nog even kunt ontspannen en kunt genieten van de nieuwe omgeving! Zo haal jij dat echte vakantiegevoel in huis!

Thuis vakantie vieren: verf je stoelen in zomerse kleuren.

Staycation tip 2: Haal het vakantiegevoel naar de tuin

Je huis of tuin aangepakt? Dan is het nu tijd om te ontspannen! Dat kun je doen in je vernieuwde interieur, maar misschien nog wel beter in de tuin! Met een paar simpele aanpassingen, bouw jij jouw tuin al gemakkelijk in één dag om tot een vakantieoord.

1: Zet een opblaaszwembad in je tuin
Iets wat veel mensen op vakantie doen, is zwemmen. Gelukkig kun je dit gemakkelijk in jouw eigen tuin doen. Koop een opblaaszwembadje en neem een duik in je eigen privézwembad. Het grootste voordeel? Jouw zwembadbedje is elke ochtend vrij. Je hoeft dus niet vroeg op te staan om naar een bedje te rennen, zodat jij deze kunt reserveren met je handdoek. Lekker ontspannen!

2: Hang een hangmat op
Over ontspannen in de tuin gesproken, daar hebben we nog een goede tip voor! Koop een hangmat. Heerlijk om hier een boekje in te lezen of even siësta in te houden. Dat geeft jou dat ultieme bohemien gevoel.

3: Ga kamperen in de tuin
Wil jij dat vakantiegevoel ook ’s nachts vasthouden? Zet dan een tentje op en ga kamperen in je eigen tuin. Zo ontwijk je je warme slaapkamer, slaap je een nachtje niet in je eigen bed en het is ook nog eens super gezellig met zijn tweeën of met het hele gezin!

Ben jij nu op zoek naar meer tips over hoe jij dat buitenlandse vakantiegevoel in jouw tuin creëert? Lees dan snel deze 3 mediterrane tuin ideeën!

Thuis vakantie vieren: Hangmat in eigen tuin.

Staycation tip 3: Doe wat je op vakantie ook zou doen

Je vakantiegevoel compleet maken? Maak dan een planning met activiteiten die je ook op vakantie zou doen! Dat begint natuurlijk met de voorbereiding. Leer een nieuwe taal, zoek alvast buitenlandse recepten of tradities uit andere landen of haal buitenlandse accessoires in huis. Denk hierbij aan exotische planten, mooie posters of kleurrijke vazen.

Jouw huis en tuin zijn jouw vakantieverblijf. Vergeet dus ook niet om toerist in eigen omgeving te zijn. Ga mountainbiken, varen, zwemmen, een dagje naar het strand of kom heerlijk struinen over onze boulevard. Misschien scoor je nog wel een leuk souvenir voor in jouw interieur of voor je familie of vrienden!

Kom vervolgens terug op je staycationverblijf en slaap heerlijk in je eigen bed. Misschien wel een nieuw bed? Doordat je minder geld in je vakantie investeert dit jaar, blijft er namelijk budget over voor een luxe hotelbed voor jouw slaapkamer!

Thuis vakantie vieren: struinen op de Bossche WoonBoulevard

Staycation voordeel: bespaar geld!
Met de bovenstaande tips kan een staycation dus net zo leuk zijn als een vakantie in het buitenland. Maar weet je wat een staycation extra leuk maakt?

  • Een staycation is veel goedkoper dan een vakantie in het buitenland.
  • Een staycation is beter voor het milieu. Goed bezig!
  • Een staycation heeft minder onverwachte verrassingen in petto. Jij kent de bestemming namelijk als geen ander!
  • Je kunt net zo lang van je staycation genieten als dat je zelf wilt. Je hoeft tenslotte niet naar huis!

Heb jij nu al zin om jouw huis tot een echt vakantieverblijf om te toveren? Maar zoek je nog een hangmat, fotolijst, souvenir of heerlijk hotelbed voor in de slaapkamer? Laat je dan adviseren door onze experts in de meubelwinkels en beddenwinkels zoals Leen Bakker, Beddenreus, Auping, Haco Wonen en Slapen of Praxis.

Zien we je snel op de leukste boulevard van de omgeving?