Inspiratie

De vier meest populaire interieurstijlen

De vier meest populaire interieurstijlen

Vind jij het lastig om een interieurstijl te vinden die bij jou past? Of ben je op zoek naar tips om deze bij jou thuis toe te passen? Dan is dit de ideale blog voor jou! Wij hebben vier interieurstijlen op een rijtje gezet samen met een aantal handige tips, zodat je deze stijlen bij jou thuis kunt creëren. Lees snel verder!

Klassiek

De klassieke interieurstijl omarmt symmetrie en creëert zo een rijke uitstraling. Deze interieurstijl is het beste te omschrijven als elegant luxueus en erg traditioneel. Bij deze stijl raden we aan om veel gebruik te maken van grote comfortabele meubels, antiek en donkere houtsoorten. Maar ook kroonluchters zijn niet weg te denken bij een klassiek interieur. We zien dat donkere kleuren zoals grijs-, zwart- en bruintinten je gemakkelijk een klassieker effect aan jouw interieur kunnen geven.

klassieke interieurstijl

Zelf deze interieurstijl creëren? Volg dan deze handige tips:

 • Gebruik materialen zoals marmer, keramiek en donker hout
 • Kies voor sierlijke en organische vormen
 • Kroonluchters zijn de perfecte verlichting

 

Scandinavisch

De Scandinavische interieurstijl is misschien wel dé populairste stijl van het moment. Deze stijl herken je aan haar cleane uitstraling met veel zachte kleuren. We zien ook veel natuurlijke materialen terug in deze woonstijl. De inrichting van deze stijl wordt omschreven als erg georganiseerd en praktisch. Voor accessoires geldt: Less = more!

scandinavische interieurstijl

Deze interieurstijl ook in jouw huis? Lees dan deze eenvoudige tips:

 • Maak gebruik van lichte kleuren zoals pasteltinten
 • Voeg geometrische vormen en patronen toe
 • Maak veel gebruik van hout en fijn textiel

 

Industrieel

De industriële stijl wordt meestal als een stoere woonstijl gezien met een rauw randje. We zien veel gebruik van ruwe onbewerkte materialen zoals bakstenen, staal en beton, maar ook van hout en leer. “What you see is what you get”. Dat is het motto van deze stijl. De oude stijl van fabrieksgebouwen is de grote inspiratiebron voor deze interieurstijl. Ook passen donkere kleuren perfect bij de industriële woonstijl gaan. Functionaliteit staat bij deze stijl hoog op het lijstje.

industriële interieurstijl

Is deze interieurstijl echt iets voor jou? Lees dan onze praktische tips:

 • Houd je interieur zo functioneel mogelijk
 • Maak gebruik van grote grove meubels van hout en metaal
 • Combineer met andere stijlen (zo wordt het niet te kil)

 

Bohemian

De bohemian stijl gezien als de interieurstijl van het eiland Ibiza. Dit komt doordat het een mix is van stijlen uit verschillende culturen en werelddelen. Bij deze interieurstijl is er maar één regel: “alles mag, zolang het maar uitbundig en kleurrijk is”. Bij deze stijl kun je maar nooit genoeg (felle) kleuren, materialen en patronen in huis hebben. Bij de bohemian stijl staat het interieur ook helemaal vol met accessoires. Deze accessoires komen het liefst van verschillende culturen uit alle hoeken van de wereld. Een goede dosis chaos is dan ook typisch voor deze stijl. Je zou bijna denken dat deze stijl ook een drukke uitstraling. Maar door het grote aantal (exotische) planten ontstaat er juist een erg relaxte sfeer.

bohemiene interieurstijl

Wil jij deze interieurstijl ook in jouw huis? Volg dan deze tips:

 • Maak veel gebruik van stof, kleedjes en kussens
 • Kies voor natuurlijke materialen, planten en dierenvachten
 • Voeg zoveel mogelijk accessoires en kleur toe

 

De interieurstijl gevonden die helemaal bij jouw persoonlijkheid past? Bij De Bossche WoonBoulevard vind je deze en nog vele andere prachtige woonstijlen. Benieuwd hoe je deze stijl zelf creëert? Laat je adviseren door onze experts bij Carpetright, Ernes Den Bosch, Haco Wonen en Slapen, Hoogenboezem Meubelen, JYSK, Kwantum, Leen Bakker, Montèl, Praxis, Profijt Meubel, Pronto Wonen of Trendhopper. Je vindt het allemaal bij De Bossche WoonBoulevard!