Inspiratie

De interieurtrends van 2024!

De interieurtrends van 2024!

Ze zijn bekend! In het jaar 2024 gaan we veel interieurtrends zien die jouw interieur een moderne en eigentijdse twist geven. Of je nu houdt van een nostalgische sfeer uit de jaren ’70 of juist gaat voor duurzaam en milieubewust wonen, er is voor elk wat wils. In deze blog delen we de interieurtrends van 2024 die jouw interieur naar een hoger niveau tillen.

De interieurtrends van 2024

1. Duurzaam wonen
2. Organische vormen
3. Kleurrijk & chic
4. Terug naar de jaren 70
5. Natuurlijk groen

1. Duurzaam wonen

Net als voorgaande jaren, staat duurzaamheid weer hoog op de agenda in 2024. Steeds meer mensen zijn zich bewust van hun ecologische voetafdruk en zoeken naar duurzame oplossingen in hun interieur. Denk aan hergebruik van materialen, energie-efficiënte verlichting en meubels van gerecycled hout. Een praktisch voorbeeld is het hergebruiken van oude meubelstukken door ze een tweede leven te geven, zoals het schilderen van een oude kast in een trendy kleur.

vintage interieur

2. Organische vormen

Meubels en decoraties met vloeiende, natuurlijke vormen voegen een kalme sfeer toe aan je huis. Denk aan ronde eettafels, gebogen banken en lampen met zachte rondingen. Je kunt deze trend toepassen door te kiezen voor een salontafel met afgeronde hoeken of kunstwerken met vloeiende lijnen aan de muur.

woontrends 2024

3. Kleurrijk & chic

Durf te spelen met kleur en maak je huis levendig met een palet van rijke kleuren zoals diepblauw, donkergroen en bordeauxrood, die naar voren komen in 2024. Combineer deze kleuren met rustigere, neutrale kleuren zoals crème of grijs voor een gebalanceerde en stijlvolle look. Voeg mooie kussens, vazen en kunstwerken toe voor contrast in je interieur.

4. Terug naar de jaren 70

Het is tijd voor warme tinten, geometrische patronen, en funky accessoires. Denk aan fluwelen meubels, hangstoelen, en aardse kleuren zoals okergeel, oranje en bruin. Een praktische manier om deze trend toe te passen is het inbrengen van retro-elementen zoals een ronde spiegel of een Perzisch tapijt.

5. Natuurlijk groen

Natuurlijk groen is niet alleen een kleur, maar ook een levensstijl. In 2024 gaan we voor meer groen in huis, zowel letterlijk als figuurlijk. Voeg planten toe in verschillende vormen en maten om een gezonde, levendige sfeer te creëren. Overweeg een plantenwand, hangende potten of grote kamerplanten. Naast planten, kun je ook natuurlijke materialen zoals bamboe en rotan in je interieur verwerken voor een aards gevoel.

interieurtrends 2024

Geïnspireerd door de interieurtrends van 2024? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Onze medewerkers kunnen jou advies geven over welke trends van het jaar in jouw interieur passen. Daarnaast hebben wij in onze winkels genoeg inspiratie en worden al jouw vragen beantwoord door de specialisten. Kom bijvoorbeeld langs bij Ernes, Kwantum of de Praxis voor planten!

Wil je graag weten hoe je verschillende woonstijlen kan combineren? Ontdek de tips in onze blog!