Inspiratie

De 4 tips om verschillende woonstijlen te combineren!

4 tips om verschillende woonstijlen te combineren!

Even iets totaal anders, iets dat anderen niet hebben, het mixen van verschillende woonstijlen. Wij vinden dat dit gewoon kan en hebben daarom 4 tips voor je om verschillende interieurstijlen te combineren. Ideaal wanneer jij niet kunt kiezen en wanneer je niet voor een standaard interieur wil gaan. Lees snel verder!

Woonstijlen combineren? De 4 tips!

1. Verdiep je in woonstijlen
2. Ontdek overeenkomsten
3. Creëer contrast
4. Let op balans en consistentie

1. Verdiep je in woonstijlen

Voordat je begint met het combineren van verschillende woonstijlen, is het belangrijk dat je de woonstijlen kent. Bestudeer de kenmerken van de woonstijlen die jou aanspreken. Zorg dat je de basisprincipes van de verschillende woonstijlen begrijpt. Dit is dé basis die je nodig hebt voor het combineren van verschillende interieurstijlen.

Interieurstijlen combineren tips

2. Ontdek overeenkomsten

In principe kunnen alle woonstijlen met elkaar gecombineerd worden. Maar de truc is toch om overeenkomsten te vinden tussen woonstijlen. Het is natuurlijk de bedoeling dat het uiteindelijk één geheel wordt, en niet rommelig oogt. Kijk daarom naar verschillende interieurstijlen die jij mooi vindt, die bepaalde overeenkomsten hebben. Er zijn tegenwoordig zoveel interieurstijlen, dat er altijd een aantal stijlen zijn die elkaar overlappen. Hierbij kun je denken aan bepaalde meubels, accessoires of materialen. Zo wordt er bij een Scandinavisch interieur vaak gebruik gemaakt van hout, maar ook van wit, zwart en grijstinten. Deze stijl overlapt de zwart-wit stijl én de landelijke en Provençaalse stijl.

Stijlen die dichtbij elkaar liggen, matchen makkelijk. Maar het kan ook mooi zijn om twee totaal verschillende interieurstijlen samen te brengen. Je geeft je interieur hiermee een speelse look. Ga voor tegenovergestelde interieurstijlen die elkaar toch mooi aanvullen!

3. Creëer contrast

Overeenkomsten in je interieur zijn belangrijk, maar het kan ook interessant zijn om juist contrast te creëren. Dit zorgt voor een dynamisch en spannend interieur. Combineer bijvoorbeeld ruwe industriële materialen met teddy of velours stoffen. Of plaats moderne items in een authentiek interieur. Dit kan je interieur naar een nog hoger niveau tillen. Ook met colour blocking kun je spelen. Kleurcontrasten kunnen een uniek effect creëren in je interieur. Ga de uitdaging aan!

Verschillende woonstijlen combineren

4. Let op balans en consistentie

Wanneer je verschillende interieurstijlen gaat combineren, kan het al snel rommelig gaan ogen. Of zelfs dat er geen eenheid is. Zorg ervoor dat geen enkele stijl de overhand heeft en dat alle elementen samenwerken. Zorg dus voor balans en consistentie. Dit creëert samenhang in je interieur.

Interieurstijlen combineren doe je zo!

Het allerbelangrijkste is dat het niet uitmaakt welke stijlen je precies met elkaar combineert, maar op welke manier je dit doet. Combineer meubels, accessoires, materialen en kleuren die bij elkaar passen. Kijk naar het geheel en zorg voor een samenhang van jouw interieur. Ga voor unieke items die op elkaar aansluiten!

Wil jij meteen beginnen? Neem eens een kijkje in de blogs met trendkleuren en behangtrends van dit moment!

woonstijlen interieur accessoires

Woonstijlen combineren? Doe inspiratie op aan De Bossche WoonBoulevard!

Ben jij helemaal geïnspireerd om verschillende woonstijlen te combineren in jouw eigen interieur? Bezoek De Bossche WoonBoulevard en doe inspiratie op! Onze medewerkers kunnen jou advies geven over verschillende woonstijlen, materialen en kleuren. Op deze manier kun jij gaan voor totaal iets anders, wat anderen niet hebben, en wat jouw huis uniek maakt. Kom langs bij Ernes, Montèl, Goossens of één van onze andere meubelzaken!