Inspiratie

De trendkleuren van 2023

De trendkleuren van 2023

Ieder jaar is het weer spannend: de trendkleuren van het nieuwe jaar worden bekendgemaakt door de grootste verfmerken. De trendkleuren van 2023 zijn gebaseerd op de laatste trends en kunnen inspiratie geven voor in jouw huis. Een nieuwe kleur op de muur doet wonderen!

De kleurtrends van 2023 zijn een mix van harmonieuze tot krachtige kleuren, bekendgemaakt door de verfgiganten Histor, Flexa en Karwei. Wij geven je graag een overzicht van welke kleuren helemaal in zijn én hoe je deze kunt gebruiken in jouw interieur. Ontdek snel wat dé nieuwe kleurtrends zijn!

De trendkleuren van verschillende merken:

1. Histor trendkleur 2023: Vining Ivy
2. Flexa trendkleur 2023: Wild Wonder
3. Karwei trendkleur 2023: Nordic Green

1. Histor trendkleur 2023: Vining Ivy

Een warme en harmonieuze plek in huis maken, dat is wat Histor wil bereiken met de nieuwe trendkleur van 2023. De Histor trendkleur van 2023 is Vining Ivy. Dit is een mooie mix tussen groen en blauw. Een echte diepe edelsteenkleur. Het is een serene tint. Deze kleur brengt een combinatie van rust en balans in huis.

Je kunt Vining Ivy erg mooi combineren met nude tinten op andere muren, of met meubels en accessoires in bijvoorbeeld beige en bruin. Heb jij veel planten in huis? Ook dit is een perfecte combinatie met de nieuwe trendkleur Vining Ivy!

Trendkleur Vining Ivy Histor

2. Flexa trendkleur 2023: Wild Wonder

Al voor de 20e keer is dé kleur van het jaar van Flexa bekendgemaakt. De trendkleur in 2023 van Flexa is Wild Wonder. Het woord ‘Wild’ staat voor het vrije gevoel van de natuur en het woord ‘Wonder’ staat voor de natuurlijke magie om ons heen. De Flexa trendkleur van 2023 staat helemaal in het teken van de kracht en magie van de natuur. Het is een natuurlijke geeltint, welke jou verbindt met de natuur en een boost aan positiviteit geeft. Het geeft je interieur meteen een frisse tint.

De Flexa trendkleur van 2023 is mooi te combineren met diverse andere kleuren. Denk hierbij aan mooie nude tinten, maar ook aan bepaalde tinten van de kleuren groen, paars, blauw en oranje. Echte natuurvibes!

Trendkleur Wild Wonder Flexa
Bron: Flexa

3. Karwei trendkleur 2023: Nordic Green

Ook Karwei heeft een prachtige nieuwe trendkleur in 2023. Deze trendkleur met de benaming Nordic Green, geeft een frisse blik en ademt rust uit. Het is een groengrijs tint, te herleiden aan het bos en de zee. Deze trendkleur zie je veel terug in Scandinavië. Denk hierbij aan de combinatie van de natuur en houten huizen.

Deze kleur past erg mooi bij warme én koele tinten. Het zorgt voor een mooie balans in jouw interieur. De kleur is mooi te combineren met witte tinten, maar ook met beige en groentinten. Hierdoor komt de warme en sfeervolle kleur echt naar boven. Nordic Green staat ook mooi met warme stoffen zoals velvet en teddy. Lees meer over de leukste interieurstoffen en materialen voor je interieur.

Trendkleur Nordic Green Karwei

De trendkleuren van 2023 shoppen aan De Bossche WoonBoulevard!

Helemaal geïnspireerd door de kleurtrends van 2023? Dan hebben wij goed nieuws! Aan De Bossche WoonBoulevard hebben wij genoeg inspiratie én kun je je laten adviseren door de specialisten. Kom bijvoorbeeld langs bij Ernes, Praxis of Kwantum!

Ben jij nog nieuwsgierig naar de afgelopen woontrends van 2022 of behangtrends van 2022? Ontdek deze in onze eerdere blogs en doe extra veel inspiratie op!