Inspiratie

Behangtrends 2022

Behangtrends 2022

De trend om behang te gebruiken wordt steeds populairder en ook in 2022 is het een fijne manier om je interieur een compleet andere look te geven! 3D behang, botanisch behang en romantisch bloemenbehang zijn een aantal van de behangtrends van 2022. Ben je nieuwsgierig geworden welke behangtrend het beste past in jouw woonkamer of slaapkamer? Ontdek het in onze blog!

De leukste behangtrends voor 2022

1. 3D behang
2. Ruw en imperfect behang
3. Kleurrijk kinderkamer behang
4. Botanisch behang
5. Romantisch bloemenbehang
6. Zacht en organisch behang

1. 3D behang

Wat we steeds vaker terug gaan zien in 2022 is de behangtrend met diepte effect. Voor degene die wat anders wil dan normaal! Structuurbehang geeft net wat meer effect aan je muur dan normaal behang en schept de illusie dat de muur tot leven komt. Wanneer je de ruimte toch rustig wil laten ogen, kun je gaan voor 3D behang met lichte en neutrale kleuren. Durf jij het aan?

3D-behang

2. Ruw en imperfect behang

We zien het steeds vaker: de betonlook! Het geeft een super stoere uitstraling en versterkt het industriële effect in jouw interieur. Ruwe en imperfecte structuren zijn mega trendy en zRuw imperfect behangijn gemakkelijk te combineren met andere interieurstijlen. In 2022 komen de aardetinten en zandkleuren nog vaker terug, en ook daar is deze nieuwe behangtrend goed mee te combineren.

 

3. Kleurrijk kinderkamer behang

In kinderkamers is het altijd feest, toch? Een mooi soort behang kan een kinderkamer meteen helemaal opfleuren, waardoor je de meubels simpel kunt houden! Naast vrolijke knuffeltjes en leuke materialen kan een kinderkamer helemaal tot leven komen door kleurrijk behang. Heldere kleuren met een zachte hoofdrol en een happy effect. We zien veel illustraties terug in 2022 met dieren, bloemen, bomen en andere natuurlijke elementen. Dit geeft een speels, maar toch rustig effect aan de slaapkamer van jouw kindje!

Kinderkamer behang

4. Botanisch behang

In de behangtrends van 2021 was deze trend al niet meer weg te slaan, maar we nemen hem zeker mee naar 2022! Botanisch behang geeft een natuurlijk en kalm effect aan een ruimte. Zelfs wanneer jij midden in de stad woont! Er zijn talloze behangsoorten te verkrijgen met tropische planten, rustgevende bomen en mooie bladeren. Ben jij nog op zoek naar behang ideeën voor in jouw wc? Botanisch behang is ook leuk voor in de kleinere ruimtes in huis!

Botanisch behang

5. Romantisch bloemenbehang

Naast de botanische behangtrend van 2022, kan het romantische bloemenbehang niet achterblijven! Het klassieke bloemenbehang bestaat natuurlijk al lang, maar tegenwoordig wordt er een donkerdere verf gebruikt voor de bloemen, welke geschilderd zijn op een donkere achtergrond. Sierlijke bloemen zijn stijlvol en romantisch, waardoor ze passen bij alle interieurstijlen.

Romantisch bloemen behang

6. Zacht en organisch behang

Ook dit jaar blijven aardetinten en nude tinten in je interieur populair. Je ziet veel organische vormen en zachte materialen terug in de woontrends van 2022. Om toch wat contrast toe te voegen en het geheel visueel interessant te houden, kun je kiezen voor aaibaar textielbehang. Hierdoor krijgt jouw interieur een luxe en stijlvolle uitstraling!

Zacht en organisch behang

Behangtrends in de woonkamer

Wanneer jij jouw woonkamer graag basic wil houden, kun je het beste gaan voor de behangtrend zacht en organisch. Maar wanneer jij jouw interieur een echte touch-up wil geven kun je gaan voor 3D behang of botanisch behang in jouw woonkamer!

Behangtrends in de slaapkamer

Wil jij romantiek terugbrengen naar de slaapkamer? Ga dan voor het romantische bloemenbehang! Maar wanneer je meer van rust en eenvoud houdt, kun je beter gaan voor de betonlook behangtrend in je slaapkamer. Wat is jouw favoriet?

Slaapkamer ruw behang

Behang volgens de trends van 2022 bij De Bossche WoonBoulevard!

Denk je na het lezen van deze blog te weten welk behangtrend van 2022 perfect is voor jouw woonkamer, slaapkamer of een andere ruimte in huis? Bij diverse winkels aan De Bossche WoonBoulevard kun je terecht voor het mooiste behang volgens de laatste trends. Wil jij er woonaccessoires bij kopen? Bekijk dan onze blog met woonaccessoires voor iedere stijl!

De medewerkers in de winkels staan altijd klaar om jouw vragen te beantwoorden en om adviezen te geven. Neem eens een kijkje bij Ernes, Kwantum, Praxis en Leen Bakker. We zien je graag snel!