Inspiratie

De behangtrends van 2023

De behangtrends van 2023

Ga jij verhuizen of ben je van plan jouw woonkamer, slaapkamer of een andere kamer goed aan te pakken? Dan kun je in deze blog inspiratie opdoen middels de nieuwste behangtrends van 2023! Dankzij trendy behang krijgt je interieur binnen no-time een hele andere sfeer. Met robuust behang creëer je een industriële sfeer en met urban jungle behang haal je juist de natuur in huis. Benieuwd naar meer behangtrends voor je woonkamer of behangtrends voor je slaapkamer? Of welke muur je het beste kunt behangen? Lees dan snel verder in onze blog met de behangtrends van 2023!

De nieuwste behangtrends van 2023

1. Robuust behang
2. Fotobehang
3. Urban jungle behang
4. Diepte in je behang
5. Vintage behang

1. Robuust behang

Heb jij een industrieel interieur? Of wil je een hele andere uitstraling geven aan de ruimte? Dan is robuust behang misschien wel wat voor jou. Zo krijgt de ruimte meteen een hele andere sfeer. Er zijn verschillende opties zoals behang in de kleur van beton of de textuur van bakstenen. Je kunt ook gaan voor behang wat een beetje verweerd lijkt, voor een realistisch effect. Of wat dacht je van natuursteen behang? Een stoere uitstraling én het lijkt net echt. Robuust behang is de perfecte behangtrend voor jouw woonkamer!

robuust behang

2. Fotobehang

Een andere behangtrend van 2023 is het fotobehang. Je hebt dit vast al eens gespot in een leuk restaurant of barretje. Maar ook in je eigen interieur is het een echte aanrader! Het vakantiegevoel in huis halen? Een afbeelding van een mooi gebergte of een prachtig strand kun je omzetten in fotobehang. Je drukt hiermee letterlijk een persoonlijke stempel op je interieur. Daarnaast haalt het herinneringen op! Ons advies is om fotobehang te gebruiken om één muur te accentueren, zodat je rust bewaart in huis.

3. Urban jungle behang

De laatste jaren werd het al steeds populairder, maar dit jaar maakt het urban jungle thema echt de doorslag. Met de urban jungle behangtrend halen we buiten echt naar binnen. Je hebt veel keuze, afhankelijk van je stijlvoorkeur. Kies bijvoorbeeld voor levendige junglethema’s met grote palmbladeren, of juist subtiele tinten groen. Je kunt het urban jungle behang mooi combineren met donkere houten meubels gemengd met andere natuurlijke materialen in je interieur. Daarnaast zijn groentinten perfect voor een warm interieur. Ook brengt het veel rust in huis. Urban jungle behang kan speels staan in een kinderkamer, maar een subtiele print kan ook erg mooi staan in de woonkamer.

Tip: combineer dit behang met botanische planten in je interieur. De bananenplant is een echte eye-catcher!

urban jungle behang

4. Diepte in je behang

Een andere behangtrend van 2023 is diepte in je behang. Je kunt hierbij spelen met kleuren, prints én materialen. De 3D effecten in het behang kunnen zowel subtiel als opvallend terugkomen. Denk hierbij aan ton sur ton met verschil in hoogte, of juist grafische patronen met effect. Er zijn verschillende soorten behang met een extra twist die je interieur meteen een speels effect kunnen geven. Het geeft je woning of muur echt een extra dimensie door de dieptewerking.

5. Vintage behang

Klassiekers keren altijd terug! Zo ook vintage behang. De vintage patronen en klassieke invloeden zijn weer helemaal populair. Ook de retro sfeer met bloemen en funky printjes in verschillende kleuren kunnen niet achterblijven. Ga bijvoorbeeld voor kleurrijke vormen of bloemetjesbehang in pasteltinten. Je kunt met vintage behang alle klanten op. En je creëert meteen erg veel sfeer in je interieur. Een perfecte behangtrend voor in jouw slaapkamer!

Benieuwd naar hoe je deze behangtrends kan combineren met de populairste kleuren? Ontdek de blog met de trendkleuren van 2023!

vintage behang

Welke muur behangen?

Welke muur je gaat gebruiken voor je trendy behang wordt natuurlijk bepaald door je voorkeur, maar er zijn nog een aantal andere factoren waar je rekening mee kunt houden. Het is aan te raden om een rustige muur te behangen, waar geen ramen of deuren zitten. Zo voorkom je onrust. Wanneer je een korte muur gaat behangen, zal de ruimte kleiner lijken. Dit geldt ook voor een muur tegenover een ingang. Ga je voor een donker behang? Dan is het een aanrader om dit te doen op een muur tegenover je ramen. Hou hier dus rekening mee wanneer je jouw trendy behang hebt uitgekozen!

Tip: een zijmuur behangen verlengt de ruimte!

Geïnspireerd door de nieuwste behangtrends van 2023?

Wij zijn heel benieuwd wat jouw favoriete behangtrend van 2023 is. Wil je advies ontvangen over behang in verschillende ruimtes in jouw interieur? Kom dan langs aan De Bossche WoonBoulevard bij winkels zoals Ernes, Kwantum, Leen Bakker en Praxis. De specialisten in de winkel kunnen jouw vragen beantwoorden over behangtrends én kunnen helpen met het combineren van behang in jouw interieur.