Inspiratie

De 5 tips om je huis slim te maken!

De 5 tips om je huis slim te maken!

Warm thuisgekomen van je werk, de lampen bedienen vanaf de bank en zien wie er aan de deur staat wanneer jij niet thuis bent? Je kunt jouw huis slim maken dankzij slimme apparaten in huis! Maar welke apparaten maken jouw huis slim? En wat kun je allemaal smart maken in huis? Ontdek het in deze blog!

Wat is een slim huis?

Een slim huis bevat slimme apparaten (of smart devices) die met het internet verbonden zijn en die je op afstand kunt bedienen met je smartphone, tablet of zelfs met je stem! Ook kunnen slimme apparaten acties uitvoeren zonder dat jij daar wat voor hoeft te doen. Nu vraag je je vast af: hoe te beginnen met een smart home? Dat hebben wij voor je op een rijtje gezet!

Je huis smart maken: de tips!

1. Slimme stekkers
2. Slimme verlichting
3. Slimme thermostaat
4. Slimme camera’s
5. Slimme speakers

smart home

Slimme stekkers

Een eerste tip om je huis smart te maken zijn slimme stekkers. Deze stekkers plaats je gewoon in het stopcontact, waarna je de stekker van je apparaat daar weer in plugt. Op deze manier kun je dit apparaat aan- en uitzetten met je smartphone, tablet of stem. Ook kun je ervoor kiezen om gebruik te maken van tijdschema’s. Super handig!

Slimme verlichting

Lig je op de bank en heb je geen zin om het licht te dimmen? Dat is vanaf nu geen probleem meer! Slimme verlichting is praktisch onzichtbaar, omdat je slimme lampen in je bestaande armaturen stopt. Hiermee kun je zelf instellen hoe fel een lamp moet branden en je kunt een lamp aan- en uitzetten. Zelfs wanneer je niet thuis bent. Het kan dus zelfs dienen als extra beveiliging voor je huis!

slimme verlichting

Slimme camera’s

Vind jij het fijn om van een afstand in de gaten te houden wat er in je huis gebeurt? Dat kan tegenwoordig met een slimme camera. Hierdoor krijg jij een notificatie wanneer er bewegingen worden gedetecteerd wanneer jij niet thuis bent. Natuurlijk zijn de Ring deurbellen ook al erg populair. Hiermee kun je degene zien die voor je huis staat, en zelfs met diegene communiceren. Veilig én praktisch!

Slimme thermostaat

Een andere tip voor het maken van een slimme woning is een slimme thermostaat. Op deze manier kun je slim energie besparen. Je kunt bijvoorbeeld instellen dat de thermostaat in de avonden en nachten met een aantal graden daalt. Je kunt deze met een smartphone op afstand bedienen. Sommige slimme thermostaten kunnen zelfs jouw locatie traceren. Zit je op de fiets naar huis? De thermostaat springt dan automatisch aan wanneer deze ziet dat jij in de buurt bent. Zo kom je thuis in een warm huis!

slimme thermostaat

Slimme speakers

Misschien heb je al ooit van deze slimme gadget in huis gehoord, want het wordt steeds populairder. Mocht je meerdere slimme apparaten hebben in huis, zijn slimme speakers bijna niet weg te denken. Door de smart speaker kun je een opdracht geven door middel van spraak, zoals: ‘Hey Google, doe het licht aan’. Na deze opdracht, zal het licht aangaan. Ideaal, toch?

Deze tips zijn redelijk makkelijk toe te passen wanneer je begint met het maken van een smart home. Ben jij ook nog bezig met het inrichten van je huis? Wij hebben de 7 handigste apps die helpen bij de inrichting van jouw huis op een rijtje gezet!

Jouw huis smart maken? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Mocht je enthousiast zijn over slimme apparaten voor in jouw woning, kun je met een aantal kleine aanpassingen dus al veel verschil maken. De mogelijkheden zijn eindeloos én wij weten bijna zeker dat er nog veel meer technologieën op komst zijn! Onze medewerkers in verschillende winkels aan de Bossche WoonBoulevard kunnen jou advies geven en vragen beantwoorden. Kom langs bij Praxis, JYSK, Leen Bakker of één van onze andere winkels!