Inspiratie

De 7 handigste apps die je helpen bij de inrichting van je huis!

De 7 handigste apps die je helpen bij de inrichting van je huis!

Interieur keuzes maken kan lastig zijn, want er komt vaak veel bij kijken. Past de kleur wel bij je meubels of wordt de tv niet te groot? Gelukkig kan de technologie van tegenwoordig je hier een handje bij helpen. De handigste apps voor de inrichting van je huis, hebben wij daarom voor je app.. uhm op een rijtje gezet!

De handigste inrichting apps voor je huis op een rijtje:

1.      Moodboard apps
2.      Kleur op de muur apps
3.      3D interieur apps
4.      Plattegrond maken app

Inspiratie en moodboard apps

Pinterest 
Misschien wel de bekendste interieur app van allemaal: Pinterest. Pinterest beperkt zich niet alleen tot interieur, maar kan er wel perfect voor ingezet worden. De app beschikt over ontelbare afbeeldingen die inspiratie bieden voor jouw interieur. Doordat je zelf mappen aan kan maken, ook wel borden genoemd, kun je de afbeeldingen verzamelen en dus zo gemakkelijk jouw moodboard maken. De app is beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Palette Cam 
Zie je een omgeving waarin je de kleuren prettig vindt, dan staat de app Palette Cam voor je klaar. Deze app zet foto’s om naar kleurenpaletjes. Op die manier sla jij gemakkelijk die prettige omgevingskleuren en combinaties op. De app is beschikbaar voor iOS-apparaten.

moodboard apps

Kleur op de muur apps

De Flexa Visualizer of Sikkens Expert app
Wanneer je genoeg inspiratie hebt opgedaan, is het tijd voor de keuze van het kleurtje op de muur. Maar met 50 verschillende tinten van jouw favoriete kleur, kan die keuze nog wel eens een lastige zijn. Gelukkig zijn er apps die je hierbij helpen, zoals de Flexa Visualizer app en de Sikkens Expert app. Beide apps laten je door middel van augmented reality zien hoe de kleur op jouw muur staat. Hoe je die muur uiteindelijk het beste kan verven, vind je in dit stappenplan. De apps zijn beschikbaar voor zowel Android als iOS.

Kleur op de muur apps

3D interieur apps

Home Design 3D
Tijd voor het leukste gedeelte; de ruimte inrichten. Vooral kleine kamers kunnen soms lastig zijn om in te richten. Heb je niet genoeg aan onze drie tips voor het inrichten van een kleine ruimte? Dan kunnen 3D interieur apps een oplossing bieden! Met de Home Design 3D app kan iedereen de inrichting van zijn interieur vormgeven. In enkele simpele stappen ontwerp je een plattegrond van jouw ruimte door afmetingen in te vullen. Daarna kan het inrichten beginnen! De app is beschikbaar voor Android en iOS-apparaten.

Houzz 
Net als de Flexa en Sikkens apps, laat de Houzz app je met augmented reality zien hoe jouw interieur eruit zou kunnen zien. Maar dan met meubels. Bekijk hun ruime aanbod van meubels en zoek een vergelijkbaar product van bijvoorbeeld een bed die jij misschien wel bij één van de beddenwinkels aan De Bossche WoonBoulevard hebt gezien. Zeker de moeite waard om te proberen.

3D interieur apps

Plattegrond maken apps

MagicPlan
Een plattegrond van jouw in te richten ruimte maken op de makkelijkste manier? Dan gebruik je Magic Plan! Deze app maakt namelijk zelf een plattegrond van de ruimte, die jij met je telefoon scant. Hierna kun je verschillende objecten uploaden in de afmetingen die jij nodig hebt. Simple as that! Zo weet je altijd of een product in jouw ruimte past, vóórdat je de aankoop gedaan hebt.

Plattegrond maken apps

Heb je genoeg inspiratie opgedaan en weet je zeker in welke kleur je de muur gaat verven of welk interieur item je wilt aanschaffen? Of gebruik je liever geen interieur apps en maak je toch liever gebruik van het advies van één van onze specialisten. Dan helpen we je graag verder op De Bossche WoonBoulevard bij bijvoorbeeld Praxis, JYSK, Leen Bakker of Kwantum.