Inspiratie

Ideeën om je zolder te verbouwen!

Ideeën om je zolder te verbouwen!

Ben jij op zoek naar zolder inspiratie om jouw zolder te verbouwen? Vaak is de zolder een verzameling van verschillende spullen en meubels, of dient het als kamer voor je wasmachine en droger. Zonde! Wij hebben verschillende ideeën om je zolder te verbouwen tot extra slaapkamer, kantoor, mancave of zelfs als badkamer. Ontdek de zolder inspiratie van De Bossche WoonBoulevard!

 

Zolder inspiratie nodig? Wij hebben verschillende zolder ideeën:

1. Zolder als slaapkamer
2. Zolder als kantoor
3. Zolder als mancave
4. Zolder als badkamer
5. Zolder als opbergkamer

1. Zolder als slaapkamer

Van jouw zolder een slaapkamer maken? Wij hebben genoeg zolder slaapkamer inspiratie voor jou! Een groot voordeel is dat schuine daken zorgen voor sfeer en geborgenheid. Je kunt er een lekker knusse kamer van maken. Als je op zolder slaapt, heb je ook echt je eigen domein. Creëer een slaapkamer waar je altijd al van gedroomd hebt! Dankzij schuine wanden, heb je wel kans dat de ruimte wordt beperkt. Wij raden aan om daarom gebruik te maken van lage kasten of zelfs inbouwkasten, zodat nutteloze hoeken van de ruimte benut worden. Ook is licht in een slaapkamer belangrijk. Een dakraam kan hiervoor dé uitkomst zijn! Daarnaast is het een aanrader om gebruik te maken van lichte kleurtinten op schuine muren of zelfs het plafond, zodat de ruimte optisch groter lijkt. Dit allemaal gedaan? Ga dan op zoek naar leuke accessoires om het gezellig en knus te maken!

Extra ideeën voor jouw slaapkamer opdoen? Bekijk onze blog met 8 tips hoe jij helemaal tot rust komt in jouw slaapkamer.

zolder als slaapkamer

2. Zolder als kantoor

Heb jij geen kamers meer over in huis en heb je geen uitbouw? Maak dan van jouw zolder een kantoor! Ten eerste heb je natuurlijk een fijne plek nodig om te werken. Een goed bureau, comfortabele bureaustoel en voldoende opbergruimte voor je kantoorartikelen. Daarnaast is genoeg daglicht belangrijk. Wanneer je niet genoeg daglicht hebt of graag in de avond werkt, kun je dit aanvullen met kunstlicht. Creëer een rustige omgeving waarin jij je goed kunt concentreren. Bekijk onze blog met tips hoe jij productief en ergonomisch thuis kunt werken.

kantoor op zolder

3. Zolder als mancave

Mannen hebben vaak een eigen plek nodig om zich terug te trekken, te kunnen relaxen of te gamen met vrienden. Jouw lege zolder kan perfect zijn voor een mancave. Ten eerste: in een mancave mag je uitpakken! Een lekkere bank met grote tv, PlayStation, een biljarttafel, een dartbord: het kan niet te gek. Mocht je hier budget voor hebben natuurlijk. Een mancave heeft een ruige en mannelijke uitstraling. De industriële woonstijl past hier goed bij met zijn robuuste materialen en metaalaccenten. Ben jij overtuigd voor jouw mancave op zolder?

Zolder als mancave

4. Zolder als badkamer

Heb jij een erg ruime zolder? Of slaap jij zelfs al op zolder? Dan is een aansluitende badkamer naast jouw slaapkamer op zolder misschien wel de ideale uitkomst. Natuurlijk zitten hier wel veel technische aspecten aan. Is de vloer sterk genoeg, liggen er goede waterleidingen, zijn er mogelijkheden om een raam open te zetten en is het dak goed geïsoleerd? Daarnaast hebben veel zolders schuine daken. Dit hoeft geen probleem te zijn, maar vergt wel extra aandacht voor de juiste indeling. Maar, dit is het zeker meer dan waard. Een badkamer aan je slaapkamer geeft natuurlijk wel een écht hotelgevoel!

Zolder als badkamer

5. Zolder als opbergkamer

Als jij al genoeg slaapkamers hebt, een fijne badkamer, eventueel een werkplek en mancave, dan kan een zolder als opbergkamer ook erg fijn zijn. Wij hebben de tips voor je om jouw zolder zo efficiënt mogelijk in te richten. Gebruik jouw ruimte maximaal! Kleine hoekjes of schuine muren? Maak lage opbergkasten of zet schotten tegen jouw muren aan om spullen in te kunnen opbergen. Jouw zomer- of wintergarderobe opbergen? Bouw hoge grote kasten die de hele muur in beslag nemen of doe dit met robuuste wandplanken. Kun je jouw wasmachine en droger niet kwijt in huis? Maak een apart gedeelte op zolder als wasruimte. Zo blijven andere ruimtes netjes en gebruik je alle ruimtes efficiënt. Daarnaast is niets fijner dan lekker een dagje rommelen op zolder!

zolder als opbergruimte

Zolder verbouwen met schuin dak

Heeft jouw zolder een schuin dak en zou je graag jouw zolder willen verbouwen? Wij raden het aan! Een zolder is te gebruiken voor verschillende doeleinden en is super functioneel. Een schuin dak kan misschien vervelend ogen, maar je hebt genoeg manieren om hiermee te werken. Plaats een of meerdere dakramen of dakkappelen om de ruimte te vergroten of om meer licht te creëren. Gebruik een schuine ruimte voor het plaatsen van een opbergkast of maak schotten voor extra ruimte. Genoeg ideeën voor een zolder met schuin dak, die kan dienen voor een fijne extra kamer.

Een uniek en duurzaam interieur creëren op jouw zolder? Ontdek onze blog over upcycling meubels!

Zolder schuin dak

Ideeën voor een lage zolder

Heb jij een lage zolder en wil je hier ideeën voor opdoen? Wanneer je een lage zolder hebt, is het lastig om een goede indeling te maken. Vaak heb je veel schuine wanden en is er weinig lichtinval. Wij adviseren om je bed onder de smalste muur in de kamer te zetten. Daarnaast is het slim om een grote spiegel op te hangen aan de wand waar het zonlicht op schijnt. Hierdoor wordt het weerkaatst en lijkt het of het lichter is op je zolder. Ook is het makkelijk om lage diepe kasten aan te schaffen, waar je je spullen in kwijt kunt.

Extra tip: plaats houten balken in je zolder kamer voor een landelijke en sfeervolle uitstraling!

Jouw zolder verbouwen of inrichten? Wij helpen je graag!

Wanneer jij benieuwd bent naar de mogelijkheden of al overtuigd bent om jouw zolder te gaan verbouwen, ben je bij De Bossche WoonBoulevard aan het juiste adres voor handige materialen en producten. Ook kunnen wij je helpen bij het inrichten van jouw zolder. Onze professionals hebben veel kennis over wat er mogelijk is om jouw droomruimte te realiseren op zolder en hebben diverse ideeën. Kom langs bij onder andere Praxis, JYSK, Haco Wonen en Slapen, Keukensale of Profijt Meubel. We zien je graag snel!