Inspiratie

5 tips voor een onderhoudsvrije tuin

5 tips voor een onderhoudsvrije tuin

Altijd al gedroomd van een mooie en gezellige tuin, maar heb jij geen groene vingers of heb je hier geen tijd voor? Dan zijn onderstaande tips voor een onderhoudsvrije tuin perfect voor jou.

Hoe maak ik een onderhoudsvriendelijke tuin? Bekijk de 5 tips

1. Gebruik onderhoudsvriendelijke planten
2. Plaats onderhoudsvrije tegels
3. Leg een onderhoudsvrij gazon aan
4. Kies voor de juiste tuinafscheiding
5. Ga voor weersvriendelijke meubels en accessoires

Tip 1: Een onderhoudsvrije tuin met onderhoudsvriendelijke planten

Een tuin heeft planten nodig, toch? Door het plaatsen van onderhoudsvriendelijke planten in jouw tuin, zorg je voor een mooie en kleurrijke tuin zonder dat je er teveel werk aan hebt. Hou jij van een strakke en moderne tuin? Ga dan voor siergrassen! Dit zorgt voor een stijlvol effect in de tuin en siergrassen hebben weinig onderhoud nodig. Mocht je van veel kleur houden, kies dan voor geraniums, lavendel en margrieten. Vermijd planten die snel groeien waardoor je vaak moet snoeien, zoals klimop. Ga daarnaast voor planten die blijven staan, zodat je niet ieder jaar weer opnieuw hoeft te planten. Het is ook verstandig om te kijken naar jouw situatie. Denk hierbij aan waar de zon staat, waar het vochtig is en dat soort zaken. Zo kun je kiezen voor planten die het beste passen in jouw tuin, waarmee je ook onnodig onderhoud kan vermijden.

Geraniums onderhoudsvrije tuin

Tip 2: Een onderhoudsvriendelijke tuin met onderhoudsvrije tegels

Onderhoudsvrije tegels zijn een must voor een onderhoudsvriendelijke tuin! Wanneer mensen denken aan een onderhoudsvrije tuin, denken ze vaak dat ze de hele tuin het beste kunnen bestraten. Dit is absoluut niet zo! Vaak ben je lang bezig met voegen schoonmaken en alg en onkruid verwijderen. Mocht je naar onderhoudsvrije tegels op zoek zijn, kies dan voor grote keramische tegels die gevoegd kunnen worden met voegmiddel. Dit zorgt ervoor dat er geen onkruid zal groeien tussen jouw tegels. Daarnaast worden keramische tegels minder snel vies en beschadigen ze niet snel. Een andere optie is om grind te storten. Zorg ervoor dat je grindmatten plaatst, waardoor het grind stevig ligt.

Keramische tegels onderhoudsvrije tuin

Tip 3: Een onderhoudsvriendelijke tuin met een gazon

Iedereen houdt wel van een superstrak groen gazon, wat ook nog eens onderhoudsvriendelijk is, maar dit realiseer je niet zomaar. Of toch wel? Ga voor kunstgras! Dit bespaart je het maaien, bemesten én besproeien. Tegenwoordig is het bijna niet meer van echt gras te onderscheiden en zijn er diverse soorten kunstgras beschikbaar.

kunstgras onderhoudsvrije tuin

Tip 4: Een onderhoudsvriendelijke tuin met de juiste tuinafscheiding

De juiste tuinafscheiding kan jouw tuin een stuk gezelliger maken en daarbij is een groot voordeel dat je daardoor geen inkijk hebt in jouw tuin. Er zit veel verschil in het onderhoud van verschillende tuinafscheiding. Kies altijd voor hardhout in plaats van geïmpregneerd hout of ga voor een groene hedera haag die je maar één keer per jaar hoeft te snoeien! Dat is wat je wil, toch?

Hedera haag onderhoudsvrije tuin

Tip 5: Een onderhoudsvriendelijke tuin met weersvriendelijke meubels en accessoires

Naast de basiselementen zoals bestrating, planten en tuinafscheiding zijn meubels en accessoires natuurlijk ook belangrijke elementen voor een onderhoudsvriendelijke tuin. Je kunt het beste gaan voor metalen, stenen of plastic meubelen. Deze kunnen ook in de winter buiten blijven staan. Bekijk onze blog eens met tips voor het uitkiezen van de perfecte loungeset. Naast meubels, kunnen accessoires jouw tuin echt afmaken. Denk hierbij aan mooie kandelaars, kaarsenhouders, lantaarns en vazen.

Onderhoudsvrije tuinmeubels

Geïnspireerd geraakt om een onderhoudsvriendelijke tuin te creëren?

Door het kiezen van de juiste onderhoudsvriendelijke planten, bestrating, gazon, tuinafscheiding én meubels en accessoires, kun jij jouw tuin onderhoudsvriendelijk maken. Dagenlang werken in de tuin is vanaf nu niet meer nodig! De specialisten in de winkels aan De Bossche WoonBoulevard staan altijd klaar om jou te helpen en persoonlijk advies te geven. Zij hebben genoeg ideeën voor een onderhoudsvriendelijke tuin! Kom langs bij een van onze winkels zoals Tuinmeubelshop, Praxis, JYSK, Leen Bakker, Kwantum en Pronto Wonen.