Inspiratie

De tuintrends van 2023!

De tuintrends van 2023!

In Nederland mogen we steeds vaker genieten van warmere en langere zomers. Hierdoor brengen we meer tijd buiten door, en daarom zetten wij de tuintrends van 2023 voor je op een rijtje! Een fijne buitenplek creëren waar je geniet van de zon, spelletjes speelt met je gezin of borrelt met vrienden en familie. Een plek om je thuis te voelen én tot rust te komen. Hoe je dit kunt realiseren? Lees snel verder en ontdek de nieuwste tuintrends!

Inspiratie voor je tuin dankzij de tuintrends:

1. Ronde en organische vormen
2. Natuurlijke en geschikte beplanting
3. Duurzame materialen
4. Een eetbare tuin
5. Tuin als verlengde van je huis

Trend 1. Ronde en organische vormen

We zagen het al veel terugkomen binnenshuis, maar ook in tuinen worden ronde en organische vormen steeds populairder. De tijd van de rechthoekige tuinmeubelen, betonnen stapelblokken en rechte paden lijkt ten einde. Dit maakt in 2023 plaats voor verjongde bladen in de tuin, tafels met natuurlijke en soepele lijnen en ronde tafelpoten. Dit maakt de uitstraling van jouw tuin wat zachter. Wij houden van deze eerste tuintrend!

tuintrends organische vormen

Trend 2. Natuurlijke beplanting

De volgende tuintrend van 2023 is natuurlijke beplanting. Creatief nadenken is een vak apart, maar wij hebben alvast een begin voor je gemaakt! Natuurlijke beplanting is dé nieuwe tuintrend van 2023. Wil jij een afdak maken in je tuin? Denk aan een verschuifbaar schaduwdoek of een groendak van klimplanten. Of ga voor een grote boom in je tuin als eye-catcher, maar ook als natuurlijke parasol in de warme zomermaanden. Ontdek meer tips voor privacy in je tuin. Ga daarnaast voor geschikte beplanting in je tuin. Een stukje gras of beplanting is belangrijk voor het opvangen van water en zorgt voor verkoeling in de zomer. Natuurlijk zijn planten ook onderdeel van je tuin, en zorgt het voor sfeer en gezelligheid. Ga voor planten die tegen verschillende weersomstandigheden kunnen, zodat je er in verschillende jaargetijden van kan genieten.

Wist je dat op een warme zomerdag een tuin met tegels wel 15 graden warmer kan zijn dan een groene tuin? Denk na over de keuzes die je maakt en ga hier bewust mee om!

Trend 3. Duurzame materialen

Een andere tuintrend van 2023 is het gebruik van duurzame materialen. We vinden het steeds belangrijker om duurzame keuzes te maken en dit geldt ook voor tuinmeubelen. Dit kun je doen door het letten op de materialen waarvan meubels zijn gemaakt én door het kiezen van producten met een lange levensduur. Natuurlijke materialen zijn beter voor het milieu, maar geven ook een mooie look aan je tuin. Kies voor bijzettafeltjes van keramiek en een houten loungeset. Tuinmeubelen worden steeds vaker geproduceerd met hergebruikt of duurzaam hout. Dit is te herkennen aan het FSC- of PEFC-keurmerk. Ook kun je denken aan gerecyclede tuinaccessoires zoals een buitenkleed gemaakt van PET-flessen en kussens voor op je tuinstoel van overgebleven vezels en stoffen. Maak hierin bewuste keuzes voor de toekomst!

Extra tip: warme aardetinten worden steeds populairder, ook in je tuin. Denk aan kleuren zoals bruin, beige, grijs, zand, warm oranje en terra. Ook zien we warm groen meer terugkomen. Perfect te matchen met mooie planten!

Tuintrend duurzame tuinmeubelen

Trend 4. Een eetbare tuin

In lijn met de eerdere tuintrends is een eetbare tuin ook helemaal natuurlijk én duurzaam. Steeds meer mensen vinden het leuk om voedsel te kweken uit hun eigen tuin. Het is een leuke hobby, maar het zorgt ook voor meer biodiversiteit in en rondom je tuin. Een ander leuk voordeel is dat deze producten nog meer smaak hebben én dat je geld bespaart! En hoe lekker is het om op een warme zomerdag vers fruit te kunnen plukken uit je tuin?

Trend 5. Tuin als verlengde van je huis

De laatste tuintrend voor 2023 is het één maken van je huis en tuin. Een mooie tuinkamer, veranda of een overkapping is ideaal. Zo kun je ook met minder mooi weer van je tuin genieten. Daarnaast verleng je hiermee je huis, waardoor je nog meer het gevoel hebt dat het één is. Zet een vuurkorfje of buitenkachel neer voor extra warmte en kleed de ruimte huiselijk aan. Zo kun je bijna het hele jaar door genieten van je tuin! Wanneer je in jouw interieur één stijl hanteert, kun je deze stijl ook doortrekken naar buiten. Fan van een bohemian interieur? Kleed je tuin dan aan met rotan spiegels, mooie planten en gezellige kussentjes. Ontdek meer over leuke accessoires per woonstijl!

Tip: openslaande deuren naar buiten doen het altijd goed en geven je echt het gevoel of het één ruimte is.

tuintrends huis en tuin overloop

De tuintrends van 2023 toepassen in jouw tuin? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Ben jij dankzij deze blog geïnspireerd om deze tuintrends toe te passen op jouw tuin? Wij begrijpen het wel! Met een aantal aanpassingen kun je al veel verschil maken. Als jij het lastig vindt om de juiste keuzes te maken, passend bij jouw wensen, kun je langskomen aan De Bossche WoonBoulevard. Ook kun je hier inspiratie opdoen voor jouw tuin! Onze medewerkers kunnen jou advies geven. Ontdek het aanbod van winkels als Tuinmeubelshop, Praxis, JYSK, Leen Bakker, Kwantum en Pronto Wonen.

Jouw tuin gezellig aankleden? Ontdek hoe in onze blog met tips voor een gezellige loungetuin.