Inspiratie

3 tips om meer privacy in je tuin te creëren!

3 tips om meer privacy in je tuin te creëren!

De lucht is weer vaker blauw en de temperatuur meer aangenaam. Reden genoeg om steeds vaker buiten te zijn, en dan wil je natuurlijk graag privacy in je tuin creëren. Voor jou, maar ook voor je buren. Waar de ene persoon het gezellig vindt om een praatje te maken met de buren, vindt de ander het prettig om wat (snel) meer privacy in de tuin te ervaren. Hoe je daarvoor zorgt? In deze blog lees je 3 tips voor meer privacy in je tuin!

Tip 1: Een heg of schutting voor meer privacy in de tuin

Als we denken aan meer privacy in je tuin creëren, denken we al snel aan een heg of schutting. Dit is de makkelijkste oplossing voor een onderhoudsvrije tuin, maar vaak zien we dit niet als de meest sfeervolle optie. Daar kun je natuurlijk zelf wél voor zorgen! Ga jij het liefst voor een onderhoudsvriendelijke schutting? Maak deze dan minder saai door hem bijvoorbeeld een likje verf te geven, ga voor een muurtekening of kies voor een wandkleed of een mooi kunstwerk. Ook het decoreren van je schutting met bijvoorbeeld sfeerlampjes of klimop planten kan een fijne sfeer geven.

Vind je een klein beetje onderhoud geen probleem en houd je van groen? Dan is een heg wellicht de beste keuze voor jou. Dit vergt weinig onderhoud, maar geeft je net wat meer buiten-gevoel. Kies hierbij voor een groenblijvende heg. Taxus en buxus lenen zich hier enorm goed voor, net als liguster en beuk.

heg privacy in tuin

Tip 2: Bomen en planten voor meer privacy in de tuin

Een andere optie om meer privacy in je tuin te creëren op een groene manier, is door het plaatsen van planten en bomen. Maar welke planten kun je het beste gebruiken voor meer privacy in de tuin? Of welke bomen zorgen ervoor dat inkijk in je tuin wordt voorkomen?

Er zijn diverse planten die voor meer privacy in je tuin kunnen zorgen. In je keuze speelt smaak natuurlijk een belangrijke rol. Ga jij graag voor wat meer kleur? Kies dan een mooie grote heester of ga voor een rododendron. Ga jij liever voor wat meer rust en waan jij je graag in een buitenlands sfeertje, dan past een bamboestruik waarschijnlijk beter in jouw tuin.

Als je een kleinere tuin hebt, dan kunnen deze planten misschien iets aan de grote kant zijn. In dat geval kun je beter de hoogte inwerken en kiezen voor een boom(pje). Fruitbomen en leibomen lenen zich hier erg goed voor. Maar ook olijfbomen zijn goede opties voor meer privacy en minder inkijk in jouw tuin. Zo waan jij je ook nog eens binnen no-time in Griekenland.

privacy creeeren in tuin

Tip 3: Snel privacy in je tuin

De bovenstaande opties kosten natuurlijk wat meer werk en staan niet binnen enkele minuten in jouw tuin. Wil jij snel privacy in je tuin creëren? Dan kun je ook denken aan makkelijkere oplossingen. De juiste zonwering kan jou namelijk al snel helpen met meer privacy in de tuin. Hang bijvoorbeeld een doek op, kies voor een zonnescherm of ga voor de allersnelste manier… klap een parasol uit! Bye bye buren.

Zonwering in tuin voor meer privacy

Wil jij meer privacy in je tuin creëren en ben je nu op zoek naar een nieuwe schutting, planten of zonwering voor in je tuin? De specialisten van bijvoorbeeld de winkels Tuinmeubelshop, Praxis, Kwantum of Leen Bakker op De Bossche WoonBoulevard helpen je graag op weg naar meer privacy. Tot snel!