Inspiratie

Privacy op je balkon | 5 tips!

Vijf tips voor meer privacy op je balkon!

Een balkon is een heerlijk plekje om te hebben. Het geeft je de mogelijkheid om buiten te zitten en te genieten van de frisse lucht en het uitzicht. Maar als je balkon grenst aan andere woningen of openbare ruimtes, kan het zijn dat je behoefte hebt aan meer privacy op je balkon. In deze blog geven we je een aantal ideeën om je balkon af te schermen tegen inkijk en meer privacy te creëren.

Ideeën voor meer privacy op je balkon

1. Plaats groene planten
2. Installeer een privacyscherm
3. Afschermen met doeken
4. Kies voor verlichting
5. Plaats je meubelen slim

Idee 1: Plaats balkon planten voor meer privacy

Er zijn verschillende soorten planten die je kunt gebruiken om inkijk te voorkomen, zoals klimop, bamboe en hortensia’s. Deze planten zijn niet alleen praktisch, maar geven je balkon ook nog eens een gezellige uitstraling. Daarnaast zorgen de planten voor een gezondere leefomgeving door de lucht te zuiveren. Zie jij jezelf al genieten van een kopje koffie omringd door kleurrijke planten?

balkon privacy planten

Idee 2: Installeer een privacyscherm

Een balkon privacyscherm is een andere effectieve manier om je balkon af te schermen tegen inkijk. Deze schermen zijn er in verschillende materialen, zoals hout, bamboe, riet en kunststof. Kies een scherm dat past bij de stijl van je balkon en zet het vast aan de reling of muur van je balkon. Zo creëer je op een simpele manier meer privacy op je balkon.

privacyscherm balkon riet

Idee 3: Afschermen met doeken

Om je balkon af te schermen tegen inkijk kun je ook gebruik maken van doeken. Kies hiervoor een stof die niet te dun is en bestand is tegen regen, zoals waterdichte stoffen die gemaakt zijn voor buitengebruik. Bevestig de doeken aan de reling of muur van je balkon om een gezellige en intieme sfeer te creëren. Wil je een nog gezelliger sfeertje? Hang dan warme lampjes onder het doek.

Idee 4: Kies voor verlichting

Je balkon krijgt niet alleen een sfeervolle uitstraling door mooie verlichting, maar het zorgt ook voor meer privacy. Door lampen of lichtjes aan de buitenranden van je balkon te plaatsen, krijg je beschutter licht dan wanneer de lampjes direct boven je hangen en je letterlijk in de ‘spotlight’ zit. Dit maakt het lastiger voor mensen om naar binnen te kijken. De lampjes maken een avondje borrelen éxtra gezellig!

balkon afscherm ideeën lampjes

Idee 5: Plaats je meubelen slim

Als je geen privacyscherm of plantenbakken wilt gebruiken, kan het slim plaatsen van meubels je balkon meer afschermen van nieuwsgierige oogjes. Zet bijvoorbeeld een tafel en stoelen neer bij de rand van je balkon, zodat het zicht vanaf de straat wordt afgeschermd. Maak het hoekje af met wat gezellige kussens en dekens, en je kunt ongestoord genieten van een goed boek.

balkon meubelen voor meer privacy

Jouw balkon afschermen tegen inkijk? Kom langs aan De Bossche WoonBoulevard!

Door het lezen van deze blog heb jij vast ideeën opgedaan om jouw balkon privacy-proof te maken. Heb je nog vragen? De medewerkers in de winkels aan De Bossche WoonBoulevard helpen jou graag verder. Kom snel langs bij Tuinmeubelshop, Praxis, JYSK, Leen Bakker, Kwantum of een van de andere winkels aan de woonboulevard. Wanneer je op zoek bent naar meer balkoninspiratie, hebben wij nog andere blogs met tips voor het inrichten van een klein balkon en tips om je balkon voorjaar klaar te maken.