Inspiratie

Woontrends (2021): kleuren – De interieurkleuren van 2021!

Woontrends (2021): kleuren – De interieurkleuren van 2021!

Thuis is de plek waar je wilt ontspannen. En met het vele thuiswerken van de afgelopen periode, is dat misschien wat lastiger geworden. Tijd om je interieur aan te pakken! De woontrend kleuren die we in 2021 tot nu toe veel voorbij zagen komen, draaien allemaal om rust, warmte en kalmte. Benieuwd naar welke trendkleur het beste in jouw interieur past? Scrol dan snel verder!

Woontrends (2021): De kleuren op een rijtje:

1.     Woontrends (2021) kleur 1: Brave Ground
2.     Woontrends (2021) kleur 2: Grijs
3.     Woontrends (2021) kleur 3: Donker blauw
4.     Woontrends (2021) kleur 4: Groen

Woontrends (2021) kleur 1: Brave Ground

Brave Ground is de kleur die door Flexa werd uitgeroepen tot dé kleur van het jaar 2021. Een warme basiskleur in een bruintint die rust uitstraalt. Door je muur te verven in de kleur Brave Ground, maak je je interieur al meteen een stuk gezelliger dan met de standaard witte muur. Je hebt hiervoor namelijk minder items nodig om sfeer aan de ruimte te geven.

Een ander groot voordeel van de kleur? Het is een fijne basistoon. Dit maakt het extra gemakkelijk om te mixen en matchen met veel andere kleuren en materialen. Ben jij dus geen echte interieur goeroe? Maakt niet uit! Wil je echter wel die rust bewaren? Dan hebben we nog wel één tip. Combineer Brave Ground met bruine of nude tinten, neutrale kleuren of aardse tonen. Doordat deze kleuren niet te donker zijn, komen de texturen van materialen mooi tot hun recht. Denk hierbij aan muurlijsten of een vloerkleed met een mooi reliëf. Zo blijft je interieur rustig, maar absoluut niet saai!

Benieuwd naar een interieurtrend waar deze kleur goed bij past? Ga dan voor een de interieurtrend Japandi (een combinatie tussen een Japans en Scandinavisch interieur) of kies voor een duurzaam interieur. 5 tips voor het creëren van een duurzaam interieur, lees je hier!

Interieur met nude en bruin

Woontrends (2021) kleur 2: Grijs

Toch op zoek naar iets stoerders? Maar wel fan van de rustige sfeer die Brave Ground uitstraalt? Ga dan voor grijs! Een oude bekende uit de interieur kleurtrends van 2020. De kleur grijs gaat al een aantal jaren mee in het interieur, en blijft dus ook zeker dit jaar niet achter. Net als Brave Ground brengt grijs het voordeel met zich mee dat de kleur zich gemakkelijk laat combineren. Hierdoor is het extra leuk om te kiezen voor wat meer opvallende details of accessoires in huis. Grijs geeft andere kleuren namelijk een podium. Zo krijgt jouw statement piece het recht om te stralen en op te vallen. Coulante kleur, vind je niet?

Kies jij voor grijs in de basis, maar is een grijze muur niet jouw pakkie-an? Ga dan voor een mooie grijze gietvloer in de keuken of badkamer. Zo past de kleur ook perfect bij de industriële stijl die we de laatste jaren veel terug zien in het interieur.

Niet gek dus, dat deze kleur zo in de smaak valt dit jaar. Maar niet alleen dit jaar! De kleur is namelijk hartstikke tijdloos, waardoor je er nog jaren van kan genieten! Winning!

Grijze badkamer zwarte details X2O

Woontrends (2021) kleur 3: Donker blauw

Durf jij wat meer af te wijken van de neutrale kleuren? Dan is marineblauw de kleur voor jou! En dat klinkt niet alleen heel ritmisch in je oren, maar is ook een genot voor je ogen. Net als de eerder genoemde twee kleuren, straalt deze basiskleur een bepaalde rust uit. Dit omdat het ons laat denken aan de diepblauwe oceaan of strakke lucht. Het is puur.

Misschien denk je minder snel aan een blauwe muur in je interieur, maar het is makkelijker te combineren dan je denkt! Er zijn namelijk genoeg kleuren die prachtig matchen met dit diepe blauw. Combineer het bijvoorbeeld met mosterdgele of lichtbruine details. Zo geef je je meubels de ruimte om er echt uit te springen, maar laat je je interieur er toch uitzien als een prachtig geheel.

Durf je het toch niet aan om de hele muren blauw te verven? Ook blauwe details kunnen prachtig staan. Ga bijvoorbeeld voor een blauw bed als statement piece, kies voor blauw servies of voor een simpel kussentje en wat kaarsen.

Blauwe boxspring Auping

Woontrends (2021) kleur 4: Groen

Ben jij een echt buitenmens en haal je de natuur het liefst naar binnen? Dan komt dit vast niet als een verrassing: groen is de kleur voor jou! Net als de andere kleuren, geeft groen ons een rustig gevoel. Dit komt doordat de kleur ons letterlijk laat voelen alsof we omringd zijn door de natuur. Voor dat echte natuurlijke gevoel combineer je de kleur met bruintinten, natuurprintjes en duurzaam materiaal. Ga bijvoorbeeld voor een rotan bijzettafeltje, een houten eetkamertafel of een mooi bosje droogbloemen.

Groen op de wand is prachtig, maar deze kleur kun je ook op een heel gemakkelijke en laagdrempelige manier in huis halen, zonder dat daar een pot verf of een kwast aan te pas komt. Ga voor planten! Planten zijn namelijk een echte must voor je interieur. De 3 voordelen van planten in je interieur lees je hier. Creëer een ware urban jungle en combineer dit met duurzame items. Super gezellig en ook nog eens helemaal volgens de trends van 2021!

Natuurlijk interieur met groene wand

Ongeacht welke van de trendkleuren van 2021 je in je interieur brengt, het zal gegarandeerd rust met zich meebrengen. Ben je nog op zoek naar meer inspiratie? Zoek jij bijvoorbeeld nog een mooi vloerkleed, een rotan bijzettafeltje of kussenhoezen in natuurlijke tinten? Kom dan eens langs De Bossche WoonBoulevard en laat je adviseren door de specialisten van bijvoorbeeld Auping, X2O, Hoogenboezem meubelen of Haco Wonen en Slapen.

Met de kleurrijke groetjes van De Bossche WoonBoulevard!