Inspiratie

Een lege muur decoreren? 4 tips!

Een lege muur decoreren? 4 tips!

Ben jij op zoek naar items om jouw lege muur te decoreren? Er is ontzettend veel keuze in muurdecoratie en het kan een grote rol spelen in de uitstraling van je interieur. Een lege of lange muur is natuurlijk heel fijn, maar je wil er wel optimaal gebruik van maken. Dit kan een uitdaging zijn! Wij geven je 4 tips om een lege muur op te vullen. Lees snel verder!

4 tips om een lege muur op te vullen!

1. Statement aan de muur
2. Fotobehang of fotowand
3. Galeriewand
4. Wandplanken

1. Statement aan de muur

Een van de beste tips om een grote lege muur te decoreren is een statement als wanddecoratie. Dit is echt opvallend en het kan een kamer veel sfeer en uitstraling geven. Het trekt de aandacht naar een bepaald punt en vult de lege plek meteen op. Je kunt hierbij denken aan een mooi schilderij, een kunstwerk, wandkleed of wandtapijt. Een van dé trends op dit moment zijn 3D-schilderijen met organische vormen. Maar ook een mooi kleed tegen je wand kan een warme en sfeervolle uitstraling geven. Een statement is de perfecte muurdecoratie voor in je interieur!

statement piece lege muur

2. Fotobehang of een fotowand

Ook kun je een lege muur decoreren door te kiezen voor fotobehang of een fotowand. Zo heb je in één keer je muur opgevuld. Je kunt gaan voor een standaard fotobehang, maar ook voor een eigen foto. Hiermee maak je jouw interieur super origineel en persoonlijk! Vind je dit too much? Je kunt een lege muur ook decoreren met allemaal kleine fotolijstjes in verschillende vormen en formaten. Dit geeft een speels effect. En dit laat je steeds terug denken aan al je mooie herinneringen!

3. Galeriewand

Kun je niet kiezen hoe je jouw lege muur wil decoreren? Kies dan voor een galeriewand! Hierin laat je al jouw favoriete items zien. Wel is het belangrijk dat je bedenkt hoe de verschillende elementen elkaar kunnen aanvullen. Verzamel eerst al je snuisterijen en bedenk hoe en waar je dit wil gaan ophangen. Ook kun je als basis één statement piece nemen, en kun je daar organisch omheen werken. Ga voor verschillende groottes, vormen én texturen. Denk hierbij aan een ovale spiegel, een rechthoekig schilderij, een ronde klok, een stuk textiel en ga zo maar verder. Super persoonlijk en creatief!

Benieuwd naar de leukste woonaccessoires? Wij geven je 10 tips met woonaccessoires voor elke stijl!

galeriewand muurdecoratie

4. Wandplanken

Ben jij fan van iets meer structuur in huis maar vind je het idee van een galeriewand wel leuk? Ga dan voor wandplanken als muurdecoratie. Je krijgt hiermee een soortgelijk effect, maar dan met een rustigere uitstraling. Groepeer een aantal wandplanken aan een muur. Voeg hierna jouw favoriete woonaccessoires toe! Een mix van ingelijste foto’s, vaasjes met planten, kandelaars en een klok. Maar ook een diversiteit aan boeken is een goede toevoeging. Sorteer je boeken op kleur of maat, en stapel ze op elkaar.

Tip: naast leuke vaasjes met planten, kun je ook gaan voor hangende of aan de muur gemonteerde plantenbakken. Zo voeg je letterlijk meer leven toe aan je interieur!

Hoe kun je het beste jouw lege muur opvullen?

Een lege muur kun je opvullen met bovenstaande tips, maar kies wel voor iets dat past bij de rest van je interieur. Probeer een goede balans te vinden met andere meubels en interieuritems in je huis. Wanneer je gaat voor een statement piece aan de muur, raden wij je aan deze op ooghoogte te hangen. Dit kijkt het fijnst. Ga jij voor meerdere items aan één muur? Kies er dan voor om af te wisselen in de hoogte van de decoratie. Dit creëert een levendige en nonchalante look.

Heb jij naast een lege muur, ook een lege kast? Wij geven je 3 tips om een open kast te stylen!

lege muur opvullen decoratie

Jouw lege muur decoreren? Kom langs bij De Bossche WoonBoulevard!

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan om jouw lege muur op te vullen. Je hoeft natuurlijk niet te kiezen uit onze tips, maar je kunt ze ook combineren. Kom langs bij De Bossche WoonBoulevard om inspiratie op te doen voor het decoreren van jouw muur, of voor het krijgen van advies. De medewerkers in de winkels kunnen jou helpen. Kom langs bij Kwantum, Goossens, Pronto Wonen, Trendhopper of één van onze andere winkels!