Inspiratie

3 ideeën voor het stylen van je open kast!

3 ideeën voor het stylen van je open kast!

Kasten kunnen verschillende doelen dienen. De meest voor de hand liggende is waarschijnlijk het opbergen van je spullen. Toch is dit niet het enige doel. Want wat dacht je van vitrinekasten en open kasten? Deze zijn vaak wat opgeruimder en worden meer gekozen als decoratie of voor het tentoonstellen van accessoires, maar zo’n open kast kan soms moeilijk zijn om te stylen. Lees snel verder en ontdek de 3 tips!

Tip 1: Houd je open kast opgeruimd

Als je liever geen gaten in de muur wilt boren om plankjes of andere decoraties aan op te hangen, dan kan een open kast een fijne oplossing bieden als alternatief. Door je kast opgeruimd te houden, creëer je een open sfeer en komen je accessoires écht tot z’n recht. Op deze manier zorg je ervoor dat je open kast een echte aanvulling is op je interieur en helemaal inblendt. Het principe less is more gaat hierbij dus zeker op. Kies zorgvuldig wat je wilt laten zien en wat niet.

Wil jij de open kast tóch ook functioneel gebruiken? Style hem dan met enkele decoratieve bakken of manden. Op deze manier kun je je spullen netjes opbergen, maar kan het er alsnog stijlvol uitzien. Zo haal je de opbergfunctie van de kast weer gedeeltelijk terug.

Houd jij meer van makkelijk? Dan kun je je open kast natuurlijk ook gewoon stylen door hem te vullen met alleen maar diverse bakken en manden. Zo blijft het altijd opgeruimd ogen en hoef je er weinig naar om te kijken.

Open kast stylen, gebruik manden

Tip 2: Kies grote items of groepeer

Ga jij toch liever voor een iets dynamischere sfeer? Dan raden we je aan om vanaf hier goed op te letten! De kunst voor het stylen van een open kast is namelijk het combineren van elementen. Dus pak je foto’s, boeken, tijdschriften en starten maar!

Voor een fijne sfeer is het goed om te kiezen voor grote decoraties in je kast. Eén enkel statement piece kan namelijk heel goed op zichzelf staan. Heb je meerdere kleine items? Dan kan het goed zijn om ze te groeperen. Plaats boeken naast elkaar, tijdschriften op elkaar en kaarsjes in kleine groepjes bijvoorbeeld. Wel kan het gezelliger worden om de decoraties af te wisselen in hoogte. Als alle decoraties even hoog zijn, kan het geheel namelijk misschien wat saai uitkomen.

Planten in een open kast

Een echte sfeerbrenger in de open kast, is een plant. Dit geeft een extra speels effect. Heb jij geen groene vingers of is de kast te donker? Kies dan voor een cactus of een vetplant. Weinig onderhoud, veel sfeer… en andere voordelen!

Boeken in een open kast

Ook wel eens (of vaker) een boek gekocht en nooit uitgelezen? Dan heb je ze met een open kast in elk geval niet voor niks gekocht! Boeken zijn namelijk een perfect accessoire om je open kast mee te stylen. Extra tip: plaats de boeken bij elkaar en wissel af in de manier waarop je ze plaatst. Horizontaal, verticaal of misschien zelfs wel opengeslagen!

open kast stylen, decoratie groeperen

Tip 3: Speel met kleur, maar kies een thema

Wil jij dat de decoraties in je open kast goed bij elkaar passen? Dan is het een idee om je open kast in een thema te stylen! Kies enkele kleurtinten uit en laat deze regelmatig terugkomen als decoratieve elementen in je open kast. Plaats bijvoorbeeld een vaasje, diverse kaarsjes en enkele tijdschriften in dezelfde tinten bij elkaar. Et, voilà. Zo oogt het meteen als één matchend geheel. Ook dit draagt bij aan een opgeruimde inrichting, wat zorgt voor meer rust en klasse in jouw interieur. En dat wil je uitstralen, toch? 😉

Open kast stylen, kies een kleur

Tot slot is het allerbelangrijkste misschien wel het proces van het inrichten van je kast. De kunst is om diverse opties uit te proberen. Leg ze vast op een foto en maak achteraf je definitieve keuze. Ben jij na het lezen van deze tips op zoek naar nog meer mogelijkheden en wil je liever voorbeelden zien? Kom dan eens langs in één van onze winkels op De Bossche WoonBoulevard. In de showrooms van bijvoorbeeld Goossens, Hoogenboezem Meubelen, Ernes, Leen Bakker en Profijt Meubel vind je nog meer inspiratie voor het stylen van een open kast. Opgeruimd staat netjes!