Inspiratie

De wanddecoratie trends van 2024!

De wanddecoratie trends van 2024!

Wil jij jouw interieur een frisse wind te geven? Of om jouw muren in huis nieuw leven in te blazen? Ontdek in deze blog de 4 wanddecoratie trends voor 2024 en doe daarmee inspiratie op voor muurdecoratie. Dit kan het verschil maken in jouw interieur waar je naar op zoek bent. Laat je betoveren door verschillende texturen, de verbinding met de natuur, een oase van rust én gallery walls.

4 wanddecoratie trends

1. Textuur en dimensie
2. Verbinding met natuur
3. Oase van rust
4. Gallery wall

Trend 1: textuur en dimensie

De eerste wanddecoratie trend van 2024 richt zich op textuur en dimensie. De focus ligt op het creëren van tastbare diepte in je wanddecoratie. Het gaat erom je interieur niet alleen visueel aantrekkelijk te maken, maar ook dimensie aan te brengen.

Hierdoor dienen je muren niet alleen als achtergrond, maar komen ze echt tot leven in je interieur. Dit zorgt voor karakter, sfeer en gezelligheid. Denk bijvoorbeeld aan de populaire lattenwanden voor in je woonkamer of slaapkamer, of ga voor een textuurbehang met een speels reliëf.

Trend 2: verbinding met natuur

Al jaren willen we de natuur steeds meer in ons interieur betrekken, maar dit neemt ook een steeds prominentere rol in binnen de categorie wanddecoratie. Je kunt hierbij denken aan wanddecoratie die landschappen, flora of fauna uitbeelden. Of muren in zachte groentinten en aardse bruintinten. Dit zorgt ervoor dat ons interieur een verlengstuk wordt van de buitenwereld. Ook geven natuurlijke elementen een stukje rust en verfrissing in je interieur. Ga bijvoorbeeld voor houten wandplankjes met daarop kleine plantjes in potten met natuurtinten.

wanddecoratie verbinding met natuur

Trend 3: oase van rust

Tegenwoordig zijn velen van ons druk en hectisch, en willen ze thuiskomen in een oase van rust. Wanddecoraties in zachte kleuren en minimalistische ontwerpen zorgen voor sereniteit. Less is more. Zorg voor ruimtes in je interieur waar je rust en kalmte ervaart. Ga voor een neutrale basis van offwhite, beige of grijs. Of pasteltinten als lila, babyblauw of lichtgroen. Deze kleuren roepen een gevoel van ontspanning op, en het geeft een tijdloze uitstraling aan je interieur. Voeg hier materialen aan toe zoals rotan en bamboe voor een natuurlijke twist, of organische vorm voor een zachte uitstraling.

Wil jij niet alleen wanddecoratie inspiratie, maar inspiratie voor jouw hele interieur? Ontdek de woontrend kleurrijk interieur, woontrend organische vormen en woontrend jaren ’70 interieur!

wanddecoratie oase van rust

Trend 4: gallery wall

Het creëren van een gallery wall. Het kost veel tijd en het vraagt natuurlijk om persoonlijke inbreng, maar dat maakt het juist zo leuk. Begin met het verzamelen van leuke schilderijen, posters en zelfgemaakte kunst. Koop hier verschillende leuke lijstjes voor in verschillende formaten, vormen en kleuren. Zo bouw je geleidelijk een hele verzameling op, gebaseerd op jouw stijl. Het leuke hiervan is dat het een persoonlijke twist geeft aan je interieur en het verhalen met zich meebrengt. En je gallery wall is natuurlijk nooit klaar. Je kunt lijstjes blijven toevoegen.

Tip: leuk in het trapgat!

wanddecoratie gallery wall

Muurdecoratie inspiratie opdoen? Kom langs bij De Bossche WoonBoulevard!

Geef jouw interieur nieuw leven door het aanpakken van de muren in jouw huis. Dankzij deze wanddecoratie inspiratie kun jij aan de slag. Voor meer inspiratie en advies nodigen we je graag uit bij De Bossche WoonBoulevard. Wij helpen je graag om de juiste elementen toe te voegen aan jouw interieur. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld Montèl, Ernes en Tuinmeubelshop. Of één van de andere winkels op de woonboulevard!