Inspiratie

Meer groen in je huis? Wij leggen je uit hoe!

Meer groen in je huis? Wij leggen je uit hoe!

Steeds meer mensen verlangen naar een stukje natuur in hun eigen leefomgeving. En daarbij: groen is niet meer weg te denken uit een trendy interieur! Wij duiken in de wereld van binnenplanten en natuurlijke materialen in huis, om meer groen in huis te creëren. Ook vertellen wij je wat natuurlijke materialen zijn en hoe je dit in je huis kunt verwerken. Ontdek het in onze blog!

Waarom planten in je huis?

Planten voegen kleur toe aan je interieur en zorgen voor een huiselijke sfeer. En ze zijn niet alleen een lust voor het oog: ze brengen letterlijk leven. Van het verbeteren van de luchtkwaliteit tot het geven van een mentale oppepper. Sommige planten nemen zelfs schadelijke stoffen zoals formaldehyde en benzeen op. Dit zorgt voor schonere en frissere lucht in je huis. Buiten dat het er super trendy en gezellig uitziet, is het dus ook nog eens goed voor je gezondheid!

Benieuwd naar meer informatie waarom planten een echte must zijn voor in huis? Ontdek de 3 redenen waarom planten onmisbaar zijn in huis.

Hoeveel planten in huis?

De ideale hoeveelheid planten varieert afhankelijk van de ruimte en persoonlijke voorkeur. Een algemene regel is één grote plant per 10 m² of meerdere kleine plantjes verspreid door de kamer. Dit zorgt voor balans, zonder dat de ruimte overweldigd wordt door groen. En durf verschillende soorten planten te combineren!

Haco Wonen en Slapen

Haco Wonen en Slapen

Populaire planten voor binnen

Populaire keuzes voor binnen zijn de Monstera Deliciosa, Strelitzia Nicolai, Spathiphyllum, Kentia Palm, Alocasia Zebrina en de Zamioculcas. Deze planten zijn niet alleen mooi, maar ook geschikt voor binnenklimaten. De ene plant heeft meer verzorging nodig dan de andere plant. Daarnaast hebben sommige planten wat meer ruimte in huis nodig dan andere. Ook met daglicht en lichtinval dien je rekening te houden bij je keuze qua plant. En als laatste is je interieur en stijl natuurlijk een belangrijk punt!

Van hangplanten tot grote kamerplanten, er is altijd wel een manier om planten toe te voegen aan jouw interieur! Vul jouw lege muren of kale hoeken op, of gebruik een plant als room divider. Niet zoveel plek? Hang dan wat plankjes op en zet daar kleinere plantjes op in leuke potjes.

Hoogenboezem Meubelen

Hoogenboezem Meubelen

Wat zijn natuurlijke materialen?

Natuurlijke materialen zijn materialen die rechtstreeks uit de natuur komen en minimaal bewerkt zijn. Populaire natuurlijke materialen voor in je interieur zijn bamboe, hout, rotan, steen en wol. Met deze materialen creëer je warmte en je draagt bij aan een duurzaam interieur. Het biedt een perfecte basis door de lichte natureltinten en je kunt ze daarom makkelijk combineren met verschillende interieurstijlen. En dus ook met planten.

Inspiratie voor natuurlijke materialen in je interieur

Voor een gezellige sfeer in huis zijn natuurlijke materialen perfect. Je kunt hierbij denken aan een houten salontafel, rotan stoelen, een juten vloerkleed, grof gebreide poef en wollen kussens op de bank. Samen met een aantal mooie planten geeft dit een rustige en warme uitstraling aan je interieur. Door het spelen met verschillende stoffen als linnen, wol en katoen, voeg je meer textuur toe aan je interieur. Zo krijg je de perfecte mix van comfort en stijl in huis!

natuurlijke materialen interieur

Groen in huis creëren? Kom langs bij De Bossche WoonBoulevard!

Door het toevoegen van planten en natuurlijke materialen kun je eenvoudig meer leven en warmte in je huis brengen. Voor meer inspiratie en advies nodigen we je graag uit bij De Bossche WoonBoulevard. Wij helpen je graag om meer groen in huis te creëren. Breng een bezoek aan bijvoorbeeld Haco Wonen en Slapen, Hoogenboezem Meubelen en Tuinmeubelshop. Of één van de andere woonwinkels aan de woonboulevard!