Inspiratie

Kinderkamer inspiratie

Kinderkamer inspiratie

Ben je op zoek naar kinderkamer inspiratie? Om jouw kindje helemaal thuis te laten voelen in zijn of haar kinderkamer, is het natuurlijk erg belangrijk om een fijne plek te creëren. Meng jouw eigen creatieve gedachten met de fantasieën van jouw zoon of dochter. In deze blog geven we je een dosis kinderkamer inspiratie om jouw jongens- of meisjeskamer in te richten. Daarnaast geven we je tips en delen we de leukste kinderkamer ideeën om zelf te maken.

Tips om een kinderkamer in te richten

Een kinderkamer is vaak de slaapkamer én speelkamer in één. Daarnaast is het een fijne plek waar je kind even tot zichzelf kan komen en zich kan terugtrekken. Verschillende tips kunnen helpen bij het inrichten van jouw kinderkamer. De verbeeldingskracht en creativiteit van een kind is groot en daardoor is het fijn voor hen om dit te kunnen uiten in hun kinderkamer.

Inspirerende kinderkamer ideeën

Kinderkamer tips

1. Focus niet op één uitgesproken thema
Wij raden je aan om de kinderkamer niet in te richten op één specifiek thema, zoals voetbal of paarden. Het kan natuurlijk zomaar zo zijn dat je kindje de maand erna iets heel anders interessanter vindt. Het zou zonde zijn om de kamer na een korte tijd weer helemaal te moeten veranderen!

2. Kies voor leuk behang of mooie verf
Een leuke trend is lambrisering, waarbij je het onderste gedeelte van de muur een andere kleur geeft dan het bovenste gedeelte. Hierdoor maak je de ruimte speels én kun je kiezen voor een neutrale en wat minder neutrale kleur waardoor je balans houdt. Ook kun je kiezen voor een leuk soort behang, wat tegenwoordig ook in neutralere patronen te vinden is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan sterren of wolken behang.

Blog kinderkamer inspiratie behang

3. Kies voor de juiste vloer
Wanneer je ook de vloer gaat aanpakken is het verstandig om te kijken naar een praktische vloer die tegen een stootje kan. PVC is een vloer welke je kunt combineren met vloerverwarming, het heeft een geluiddempende werking én niet geheel onbelangrijk: het is erg gemakkelijk schoon te maken.

4. Kleur maakt sfeer 
Kleur is een belangrijk element in jouw kinderkamer, het zorgt voor harmonie en vrolijkheid. Laat kleuraccenten en prints terug komen in beddengoed, meubels en accessoires. Ook kun je met slingers, wandkleden en andere muurbekleding de kamer helemaal aankleden en opfleuren.

5. Texturen en patronen zorgen voor gezelligheid
Naast kleuren, zorgen texturen en patronen voor een gezellige en knusse uitstraling. Denk hierbij aan overgordijnen, een zacht vloerkleed, leuke kussentjes en een klamboe boven het bed. De kamer zal hier meteen van opfleuren!

Blog kinderkamer inspiratie kinderkamer jongen

Kleine kinderkamer ideeën

Wanneer je een kleine kinderkamer wilt inrichten, zijn hier talloze ideeën en oplossingen voor. Wij delen graag onze kinderkamer inspiratie om een kleine kamer in te richten. Een kamer hoeft niet groot te zijn om deze praktisch en leuk in te richten. Vraag jezelf af wat je kindje écht nodig heeft, want vaak zijn niet alle meubels noodzakelijk in een kinderkamer. Daarnaast zijn sommige meubels ook multifunctioneel, bijvoorbeeld een bureau dat aan een kast vastzit of een bed met extra bergruimte. Ook is een hoogslaper ideaal voor kleine kamers, zodat je onder het bed een knusse ruimte kunt creëren voor het inrichten van een speelhoek of loungehoek voor je kindje. Wanneer je gebruik maakt van lichte kleuren in je kinderkamer, lijkt de kamer in verhouding ruimer. Bekijk hier de tips eens uit onze eerder geschreven blog over het inrichten van een kleine kamer.

kinderkamer inspiratie DIY tipitent

Kinderkamer ideeën om zelf te maken

Naast de nodige kinderkamer inspiratie en tips is het natuurlijk ook leuk om zelf aan de slag te gaan in je kinderkamer. Bekijk onderstaande kinderkamer ideeën om zelf te maken!

Bedhuis

Een combinatie van een bed en een huis, een superfijne slaapplek, maar ook een leuke plek om te spelen! Daarnaast is het erg praktisch omdat het bed laag aan de grond staat. Wanneer je kindje uit bed rolt zal dit geen hoge val zijn. Door een leuk dekbedovertrek, gezellige kussentjes en het ophangen van lampjes of andere decoratie geef je het meteen een knusse uitstraling.

Blog kinderkamer inspiratie bedhuis

Tipi maken

Een tipi is gemaakt van bamboestokken en een of meerdere stoffen naar keuze. Met behulp van touw kun je de stokken aan elkaar vastbinden om een tipi vorm te creëren. Je kunt hierna de tent afmaken door het te decoreren met stoffen naar keuze. Gebruik stoffen van je oude gordijnen, kussens of scoor stoffen op de rommelmarkt. Maak het af met leuke kussentjes in de tipi tent!

kinderkamer inspiratie DIY

Krijtbord muur

Met schoolbordverf maak je zelf een krijtbordmuur in jouw kinderkamer. Deze schoolbordverf is te mengen in iedere kleur, dus je kunt deze perfect matchen bij de rest van de kinderkamer. Bekijk of het oppervlak eerst geschuurd moet worden en breng daarna twee lagen schoolbordverf aan. Na een aantal dagen goed drogen en harden is je zelfgemaakte schoolbord klaar en kan je kindje zijn of haar creativiteit helemaal laten gaan!

Blog kinderkamer inspiratie krijtbord muur

Poppenhuis

Tover jouw oude boekenkast om tot een poppenhuis voor je kindje. Met een paar stukjes behangpapier of zelfs inpakpapier, bekleed je de wanden van het poppenhuis en creëer je voor ieder kamertje een andere uitstraling. Ga op zoek naar poppenhuismeubels in speelgoedwinkels of op marktplaats!

Blog kinderkamer inspiratie poppenhuis

Ben jij na het lezen van deze blog geïnspireerd geraakt om jouw kinderkamer in te richten? Bij De Bossche WoonBoulevard staan specialisten klaar om jou te helpen met het uitzoeken van de perfecte verfkleur, meest praktische meubels, de leukste accessoires voor kinderen en DIY-benodigdheden. Kom langs bij een van onze winkels zoals Ernes, Praxis, JYSK, Leen Bakker, Prénatal en Kwantum.