Inspiratie

Kleine of smalle hal inrichten: 4 tips!

Kleine of smalle hal inrichten: 4 tips!

Een smalle of kleine hal inrichten kan een uitdaging zijn en krijgt meestal niet de meeste aandacht in huis. De hal geeft vaak de eerste indruk van je huis, dus het is fijn wanneer dit een knusse en gezellige ruimte is! Wij geven je verschillende tips om een hal in te richten én optisch groter te laten lijken.

4 tips om een kleine of smalle hal in te richten

1. Speel met (natuurlijk) licht
2. Kies voor lichte kleuren
3. Optisch verlengen en de hoogte in
4. Hou het clean met meubels en accessoires

1. Speel met (natuurlijk) licht

Wanneer je een kleine of smalle gang gaat inrichten, is het belangrijk dat je ervoor zorgt dat er zoveel mogelijk natuurlijk licht binnenvalt. Hierdoor voelt de kleine of smalle hal ruimtelijker aan. Je kunt hierbij kiezen voor een voordeur met veel glas, of grote ramen. Is dit niet mogelijk? Zorg dan voor indirect licht in de hal. Dit kun je doen door een lichtbron te richten op een oppervlak, waardoor het licht wordt gereflecteerd in de gehele ruimte. Dit is naast praktisch, ook erg sfeervol!

2. Kies voor lichte kleuren

Wanneer je een kleine of smalle hal gaat stylen, zijn lichte kleuren de beste keuze. Ga bijvoorbeeld voor een lichte houten vloer met een witte of crèmekleurige wand. Je zorgt hierdoor voor rust, wat ruimtelijker aanvoelt. Hou je van kleur? Je kunt de hal verder aankleden met kleurrijke meubels of accessoires. Als het maar niet té overheersend is. Wij raden je dan aan om te gaan voor pasteltinten zoals lichtgroen of zachtroze. Wil je graag behang in jouw hal? Kies dan voor een klein patroon en een rustigere print. Zo creëer je de illusie van diepte in de ruimte.

kleine hal stylen

3. Optisch verlengen en de hoogte in

Door het optisch verlengen van je smalle hal of door de hoogte in te gaan, laat je de ruimte groter lijken. Je kunt kiezen voor een vloer in de lengte, een smal lang vloerkleed op de grond of een lange kapstok. Hou je van decoratie aan de muur? Ga dan voor rechthoekige lijsten in de breedte, om de ruimte te verlengen. Ook kun je spelen met een lange spiegel. Dit reflecteert ook licht, waardoor de ruimte groter aanvoelt. Win-win. Genoeg mogelijkheden voor optische illusie!

4. Hou het clean met meubels en accessoires

Naast het gebruiken van smalle en lange meubels en accessoires, is het ook aan te raden om voor subtiele items te kiezen. Massieve en grote meubels kunnen een volgebouwde indruk achterlaten. Ga daarom voor items op hoge poten, of een fijne afwerking. Hou het ruimtelijk. Kies daarnaast niet voor te veel decoratie op de grond, maar kies juist voor decoratie aan de wand zoals spiegels of fotolijstjes. Ook zijn wandplankjes een goede oplossing voor leuke accessoires!

Extra tip: geurstokjes en bloemen in de hal. Dat doet natuurlijk wonderen bij binnenkomst!

kleine hal inrichten

Grote hal inrichten

Wil jij een grote hal inrichten? Dan kun je iets meer uitpakken met decoratie en statement pieces. Maak daar ook gebruik van! Ga bijvoorbeeld voor een grote plant bij binnenkomst, een ruime kast of groot schilderij. Ook kun je wat meer uitpakken wat betreft opvulling. Je hebt immers meer ruimte!

grote hal inrichten

Style je hal met meubels en accessoires van De Bossche WoonBoulevard!

Ben jij helemaal geïnspireerd om jouw kleine, smalle hal of juist grote hal in te richten? Bezoek De Bossche WoonBoulevard en doe inspiratie op! Onze medewerkers kunnen jou advies geven over wat past in jouw interieur. Kom langs bij Kwantum, Trendhopper, Goossens of één van onze andere meubelzaken!