Inspiratie

Ontdek de 5 meest gestelde vragen over vloerkleden!

Ontdek de 5 meest gestelde vragen over vloerkleden!

Wanneer jij een nieuw vloerkleed wilt kopen, sta je voor verschillende keuzes. Hoe kies je een vloerkleed? En welk vloerkleed past bij je interieur? Wij beantwoorden de 5 meest gestelde vragen in onze nieuwste blog!

Welk vloerkleed past bij mijn interieur? De 5 meest gestelde vragen!

1. Hoe groot moet een vloerkleed zijn?
2. Welke kleur vloerkleed past het beste?
3. Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?
4. Welke vloerkleden zijn geschikt voor vloerverwarming?
5. Hoe maak je een vloerkleed schoon?

1. Hoe groot moet een vloerkleed zijn?

Voor welke grootte vloerkleed jij gaat, is afhankelijk van jouw zithoek en of jij de meubels in je zithoek wilt verbinden. Afhankelijk van de ruimte van de woonkamer én de grootte van de meubels, kun jij de grootte van het vloerkleed bepalen. Een formaat wat vaak gebruikt wordt in huizen is 160×230 cm of 200×290 cm. Heb jij een wat kleiner huis? Ga dan voor een vloerkleed dat past bij de grootte van je meubels. Het blijft natuurlijk geheel persoonlijk!

Grootte vloerkleed

Hoe groot moet een vloerkleed onder de eettafel zijn?

De grootte van jouw vloerkleed onder de eettafel hangt af van de grootte van de eettafel en stoelen. Het is mooi wanneer de stoelen in zijn geheel op het vloerkleed passen, ook wanneer de stoelen niet zijn aangeschoven. Ga voor een vloerkleed onder de eettafel dat ongeveer 70 centimeter rondom de eettafel uitsteekt, zodat je een mooie eenheid creëert.

2. Welke kleur vloerkleed past het beste?

Je hebt verschillende kleuren vloerkleden, maar natuurlijk ook verschillende stijlen. Ook is er een ruime keuze tussen een effen of geprint vloerkleed. Het is belangrijk dat jouw vloerkleed bij de rest van jouw interieur past, bijvoorbeeld bij je bank en kleuren op de muur. Heb jij een muur met druk behang? Ga dan voor een effen vloerkleed, bijvoorbeeld van wol, jute of geweven karpet. Wil jij het vloerkleed er juist laten uitspringen? Ga dan voor een leuke kleur en/of print.

De vintage en perzische vloerkleden zijn momenteel helemaal hip! Kies een kleur die ook terugkomt in de bank of muur, zodat je een mooie eenheid krijgt in jouw interieur. Meestal gaan mensen voor een rechthoekig kleed, wat mooi doorloopt onder de gehele lengte van de bank. Met een rond vloerkleed doorbreek je de standaard rechte lijnen. Daarnaast zorgt het voor extra contrast én lijkt de ruimte optisch groter. Vind jij het lastig te bepalen? Lees onze blog met de woontrends van 2022.

Extra tip: heb jij veel planten in huis? Dan kan het heel mooi zijn om te gaan voor een groen vloerkleed!

welke kleur vloerkleed

3. Hoe leg je een vloerkleed bij de bank?

Hoe je een vloerkleed het beste kunt neerleggen, is afhankelijk van het effect dat jij wilt creëren in je interieur. Wanneer je een mooie eenheid wil vormen met je meubels, raden wij aan je vloerkleed ongeveer 15 tot 20 cm onder de bank te schuiven. Een voordeel hiervan is dat het kleed dan ook niet kan verschuiven. Daarnaast ziet het er mooi uit wanneer je vloerkleed aan beide zijden van de bank ook nog doorloopt.

Heb je ook een fauteuil, stoel of klein bankje? Zet deze meubels dan ook op het vloerkleed voor nog meer eenheid en een knusse uitstraling. Het kan ook dat jij de focus wilt leggen op de meubels zelf. Kies er dan voor om jouw vloerkleed net voor de poten van de bank te leggen en je salontafel in het midden te zetten. Hierdoor komen jouw meubels, ieder voor zich, nog meer tot zijn recht.

Extra tip: leg je het vloerkleed los neer? Koop dan een anti-slip mat voor onder het kleed. Hierdoor blijft hij mooi op zijn plek liggen!

Vloerkleed bij bank

4. Welke vloerkleden zijn geschikt voor vloerverwarming?

Gelukkig is bijna ieder vloerkleed geschikt voor vloerverwarming in huis. Er zijn wel vloerkleden met een backing, waarbij er een deel aan het vloerkleed is ‘vastgelijmd’. Wij adviseren hier een anti-slip mat onder te leggen, zodat de backing wordt beschermd en niet loslaat. Daarnaast adviseren wij bij een wollen vloerkleed op te letten. Door de warmte van de vloerverwarming, verliest het natuurproduct vocht en kan het gaan pluizen. Een tip is om af en toe het kleed met water te besprenkelen, zodat er voldoende vocht in de lucht zit om het vloerkleed mooi te houden.

Welk vloerkleed interieur

5. Hoe maak je een vloerkleed schoon?

Je kunt je vloerkleed vaak al erg schoon houden door regelmatig te stofzuigen. Hierdoor verwijder je stof en vuil uit het vloerkleed. Maar niet alles! Hoe je je vloerkleed kunt reinigen? Gebruik een speciale tapijtreiniger. Adviseurs in de winkels aan De Bossche WoonBoulevard kunnen je hierbij helpen. Je vloerkleed zal hierna weer als nieuw ogen én aanvoelen!

Vloerkleed reinigen

Vragen over vloerkleden beantwoorden onze medewerkers bij De Bossche WoonBoulevard!

Vind jij het na het beantwoorden van bovenstaande vragen nog steeds moeilijk om een vloerkleed te kiezen dat bij jouw interieur past? Dan staan onze medewerkers aan De Bossche WoonBoulevard voor je klaar om je advies te geven en jouw vragen te beantwoorden! Kom langs bij onder andere Carpetright, Kwantum, Leen Bakker en Goossens.

Wanneer jij ook een nieuwe vloer wilt, kun je inspiratie opdoen in onze blog met meest gestelde vragen over vloeren!