Inspiratie

Hulp bij het kiezen van je ideale vloer

Hulp bij het kiezen van je ideale vloer

Kun jij wel wat hulp gebruiken bij het kiezen van jouw ideale vloer? In deze blog beantwoorden we de meestgestelde vragen over vloeren. Met behulp van onze tips vind jij gemakkelijk een vloer die perfect past bij jouw ruimte, interieur en stijl! Lees snel ons advies op het gebied van vloeren.

Welke vloer past het beste bij mijn meubels?

De kleur van je meubels is erg belangrijk bij het kiezen van een geschikte vloer. Wij adviseren om te zorgen voor een natuurlijk contrast in een ruimte. Je kunt dit contrast creëren door lichte meubels te combineren met een donkere vloer. En andersom natuurlijk!

Lichte meubels

Welke kleur vloer past bij lichte (eiken) meubels? Een donkere vloer gaat erg goed samen met lichte meubels. Wanneer je kiest voor een donkere vloer, creëer je een fijne knusse sfeer. Toch graag een lichte vloer? Dat is zeker ook een goede optie! Een lichte vloer zorgt namelijk voor een serene sfeer. Pas wel op dat het niet te eentonig wordt.

Donkere meubels

Welke kleur vloer staat het beste bij donkere meubels? Over het algemeen adviseren we om te kiezen voor een lichte neutrale kleur. Lichte vloeren reflecteren licht en zorgen ervoor dat de ruimte groter lijkt. Wanneer je namelijk donkere meubels combineert met een donkere vloer, lijkt je kamer erg donker en klein. Dat kan voor een beklemmend gevoel zorgen. Heb je dus meubels van donker hout zoals wengé of notelaar? Kies dan voor een licht houten vloer zoals natuur vernist eiken.

Houten meubels

Houten meubels stralen warmte uit, net als een houten vloer. Maar welke kleur vloer past bij houten meubels? De kleurstelling en de houtsoort zijn erg belangrijk wanneer je houten meubels met een houten vloer combineert. Hierdoor wordt contrast gecreëerd. Wil je het liever iets rustiger houden? Ga dan voor houten meubels in dezelfde kleurtint als jouw vloer. Zo blijft je toch eenheid behouden.

Lichte vloer matchen meubels

Hoe creëer ik sfeer met mijn vloer?

Het kiezen van een vloerkleur is een belangrijke stap bij het bepalen van de sfeer in je interieur. Het is daarom belangrijk om een vloer te kiezen die past bij jouw woonstijl, woonwensen en inrichting. Daarom hebben we een aantal kleuren voor je op een rijtje gezet!

Geelbeige vloeren

Bij een vloer met geelbeige tinten denken we al snel aan warmte, gezelligheid en optimisme. Vooral bij donkere kamers zorgen deze tinten voor een gezellige uitstraling. Welke designs het beste effect geven? Kies voor vloeren met een eiken, beuken of esdoorn ontwerp.

Rood-oranje vloeren

Op zoek naar een zo warm mogelijke uitstraling van je kamer? Kies dan voor vloeren met een rode of oranje tint. Wil je dit effect nog wat versterken? Combineer deze kleuren dan met meubels en accessoires in geel-accenten. Zo zorg je voor het ultieme warme gevoel in jouw kamer!

Bruine vloeren

Wil jij een vloer die je makkelijk kunt combineren met verschillende soorten meubels? En wil je een harmonieus en rustig effect creëren in je kamer? Kies dan voor houten vloeren met bruine tinten. Doordat een bruine vloer uit verschillende kleuren bestaat, past deze vloer bij veel interieurstijlen. Daarnaast zorgt deze kleurtint voor een harmonieus en rustig effect.

Tip: combineer de vloer met meubels of muren in dezelfde tint, maar dan met een donkere of lichtere nuance. Dit zorgt voor een extra relaxte sfeer in je kamer.

Donkere vloer hout

Welke vloer past bij mijn interieurstijl?

Heb je al een favoriete interieurstijl, maar weet je niet welke vloer hierbij past? Geen probleem! We geven je vloertips bij drie populaire stijlen. Zo past jouw vloer straks perfect bij je favoriete interieurstijl.

Landelijke woonstijl

Ben jij helemaal weg van de landelijke stijl? Kies dan voor een houten vloer met duidelijke houttekeningen. Wil je deze stijl nog wat versterken? Kies dan voor een houten vloer met ‘white wash’ en een matte coating voor een extra natuurlijke uitstraling!

Moderne woonstijl

Ben jij meer fan van een strakke moderne interieurstijl? Dan is het vooral belangrijk dat je een vloer kiest die neutraal, ruimtelijk en tijdloos is. Gietvloeren zijn een echte aanrader voor het creëren van een modern effect. Ook zijn deze vloeren op het moment razend populair!

Klassieke woonstijl

Is de klassieke interieurstijl helemaal jouw ding? Donkere houten vloeren zijn ideaal om dit stijlvolle effect te creëren. Donkere vloeren zorgen namelijk vaak voor een tijdloze en luxueuze uitstraling. Helemaal weg van de klassieke stijl, maar niet van donkere vloeren? In sommige gevallen kun je ook voor een lichtere vloer kiezen, zoals bijvoorbeeld een wit houten vloer. Zo’n vloer kun je goed combineren met pasteltinten, dus ideaal voor liefhebbers van een klassieke romantische sfeer!

Vloeren tips

Heb je nog meer vragen over vloeren? Kom dan langs, als het weer kan, bij De Bossche WoonBoulevard! Onze experts staan klaar om jou te helpen met al jouw vragen over vloeren! Ook geven we graag persoonlijk advies en vind je bij ons volop inspiratie. Ontdek winkels zoals: Carpetright, Hoogboezem Meubelen, Kwantum, Montèl, Leenbakker, Pronto Wonen, Trendhopper en Praxis.