Inspiratie

Keuken opknappen zonder verbouwing? 5 tips!

Keuken opknappen zonder verbouwing? 5 tips!

Droom je van een nieuwe keuken maar zie je op tegen het hoge budget en het ongemak van een hele verbouwing? Geen zorgen! Een complete renovatie van je keuken is vaak niet eens nodig om je keuken te kunnen transformeren. Ook met een beperkt budget kun je al verschil maken. In deze blog krijg je 5 tips om jouw keuken op te knappen zonder verbouwing. Lees verder en ontdek hoe je jouw keuken goedkoop kunt opknappen!

5 tips om je keuken op te knappen zonder verbouwing

1. Knap je keukenkastjes op
2. Schaf nieuwe apparatuur aan
3. Vervang het keukenblad
4. Achterwand make-over
5. Voeg accessoires toe

1. Knap je keukenkastjes op

Breng de sprankeling terug in je keuken door je kastjes een frisse, nieuwe look te geven. Of je nu kiest voor het vervangen van de frontjes en handgrepen, het spuiten van een nieuwe kleur of het aanbrengen van leuke folie. Alle opties veranderen de look van je keuken binnen no-time. Ook kunnen kleine aanpassingen zoals de handgreepjes al een groot verschil maken!

2. Schaf nieuwe apparatuur aan

Het kan zo zijn dat je nog helemaal tevreden bent met je keukenkastjes, maar dat de apparaten toe zijn aan vervanging. Wanneer je een nieuwe oven, kookplaat, koelkast of vaatwasser toevoegt aan je keuken, voelt het weer als nieuw. Daarnaast geeft het een andere uitstraling aan je keuken. Mocht je handig zijn, zou je dit zelf kunnen vervangen. Dat scheelt weer in je budget!

Keukenapparatuur Brugman Keukens & Badkamers

3. Vervang het aanrechtblad

Een andere makkelijke manier om je keuken op te knappen zonder verbouwing is het plaatsen van een nieuw aanrechtblad. Denk aan een aanrechtblad in hout-, graniet- of marmerlook. Dit gaat je ‘maar’ een paar honderd euro kosten en het geeft je keuken meteen een hele andere uitstraling. Elk soort materiaal heeft zijn voor- en nadelen, dus kijk goed wat het beste aansluit bij jouw wensen en budget!

Vervang aanrechtblad Brugman Keukens & Badkamers

4. Achterwand make-over

Een andere goedkope en makkelijke optie voor het opknappen van je keuken is een make-over van de achterwand. Je kunt de tegels verven met speciale tegelverf, wat een frisse en nieuwe look geeft. Voor een speelser effect kun je kiezen voor stickers die gemakkelijk op de tegels aan te brengen zijn. Meer variatie? Er zijn diverse stijlen, kleuren en texturen in tegelwanden die je keuken meteen een huiselijke en sfeervolle uitstraling geven. Ook kun je kiezen voor verf of behang dat water- en hittebestendig is. Superleuk en praktisch in onderhoud. Hierdoor geef je je keuken meteen een hele andere uitstraling.

5. Voeg accessoires toe

Ook accessoires kunnen jouw keuken een hele frisse look geven. Voeg wat natuur toe met leuke planten in opvallende potten of ga voor een mooie vaas met kleurrijke droogbloemen. Dit brengt je keuken meteen tot leven. Ook kun je zwevende plankjes maken in plaats van bovenkastjes. Dit geeft een ruimtelijk effect en het geeft je de mogelijkheid je keuken op te pimpen met leuke spulletjes. Zet hier bijvoorbeeld je leukste koffiekopjes, potten met verschillende soorten pasta’s en borrelplanken op.

Neig je na het lezen van deze blog toch meer naar het verbouwen van je gehele keuken? Ontdek onze blog met tips voor het kopen van jouw droomkeuken.

Keukenaccessoires Brugman Keukens & Badkamers

Zonder verbouwing je keuken opknappen? Kom langs bij De Bossche WoonBoulevard!

Ben jij geïnspireerd om jouw keuken te gaan opknappen zonder verbouwing? Van het vernieuwen van keukenkastjes tot het toevoegen van stijlvolle accessoires: allemaal manieren voor transformaties met minimale inspanning en kosten. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen en advies te geven aan onze woonboulevard. Kom langs bij bijvoorbeeld Brugman Keukens & Badkamers, Bruynzeel Keukens, KeukenConcurrent, Keuken Kampioen, Keukensale en Superkeukens.