Inspiratie

Nieuwe look: 5 x mini make-over voor je woonkamer

Thuis in de... woonkamer

Uitgekeken op het interieur van jouw woonkamer? We denken vaak dat we veel geld, tijd en energie kwijt zijn bij het aanpassen van een interieur, maar dat kan ook anders. Met kleine aanpassingen bereik je een groot effect. Wij hebben hier de leukste stylingtips voor je verzameld: ga dus zelf aan de slag en geef je woonkamer een nieuwe look!

Tip 1 Gallery wall
Weet je niet wat je aan moet met die lange, saaie muur in je woonkamer? Vrolijk de boel op met prints, foto’s en kunst. Kies voor een persoonlijke gallery wall met beelden van jouw laatste reis, gezellige familieportretten en snapshots van vrienden. Of ga voor een ‘artsy’ wand met kunst, posters en mooie ansichtkaarten.

En de keuze voor de lijsten? Eerder zagen we al de Scandinavische variant op de gallery wall, waarbij moderne fotolijsten in nette kleuren bij elkaar worden gehangen. De lijsten mogen nu een maatje groter en minder op elkaar afgestemd voor een speels effect!

Gallery wall interieur
Gallery wall interieur

Tip 2 Nieuwe vloer versus een vloerkleed
Gietvloeren, visgraatparket of een betonlook: de vloer in je woonkamer is enorm sfeerbepalend. Misschien heb je jaren geleden gekozen voor een prachtige vloer, maar ben je er nu wel een beetje op uitgekeken. De keuze voor een nieuwe vloer is een spannende, want het is vaak een ingrijpende en prijzige klus.

Ben je nog niet toe aan een dergelijke investering, dan kun je ook op zoek naar een groot vloerkleed. Een vintage vloerkleed, een patchwork patroon of een kleed met een oosters ontwerp blijven on trend.

Vloeren trends interieur
Vloeren trends interieur

Tip 3 Oog voor detail
Over het algemeen staan we helemaal niet zo lang stil bij het soort klink op een deur. Toch kun je juist met de keuze voor een deurklink – ook wel beslag – een ander effect creëren in je woonkamer.

Een doorsnee deur krijgt een upgrade door de klinken te vervangen voor een opvallender soort. Denk bijvoorbeeld aan een deurklink in een matzwarte kleur en strak design. Een stylish eyecatcher!

Tip 4 Verven of behangen
Kies jij voor een nieuwe verflaag op de muur of een tof behang? Fotobehang zien we de laatste tijd steeds vaker. Een beroemd werk uit het Rijksmuseum op de muur, een botanische print of een foto uit je eigen archief behoren tot de opties! Alleen al door een gedeelte van de kamer van behang te voorzien, geef je je woonkamer een compleet nieuwe make-over.

Verf of behang interieur
Verf of behang interieur
Bohemian behang interieur
Bohemian behang interieur

Tip 5 Spot aan
Ga jij voor een kleine aanpassing met een groot effect? Dan komt deze tip goed van pas! Wanneer de lampen in onze woonkamer eenmaal hangen, zijn we niet snel geneigd deze te vervangen. Toch creëert nieuwe verlichting een andere sfeer in je interieur. Update dus je woonkamer door een nieuwe lamp neer te zetten of op te hangen. Vooral de industriële fabriekslampen en betonnen, messing en koperen lampen zien we de laatste tijd erg vaak.

Verlichting in je interieur
Verlichting in je interieur

Inspiratie in ’s-Hertogenbosch
Sta jij te trappelen om aan de slag te gaan? Maak met bovenstaande stylingtips jouw woonkamer weer helemaal up-to-date. Kom eerst een kijkje nemen bij De Bossche Woonboulevard om inspiratie op te doen. Hier vind je het complete winkelaanbod!